navigatie overslaan

Tuinen Mien Ruys: 100 jaar

De Tuinen van Mien Ruys bestaan dit jaar 100 jaar! Bezoek naast de prachtige Tuinen, ook de leuke activiteiten. Van 3-gangen lunch of 5-gangen diner van Proefkamer Het Reestdal tot aan workshops botanisch tekenen, natuurfotografie en een dagretraite.

Podcast: De Ontdekkingsreis

Samen met jou gaan we op zoek naar de geheimen en verborgen parels van dit bijzondere landschap. Elke aflevering spreken we een local die de mooiste plekjes weet te vinden. Boordevol avontuur en natuur, met overheerlijke en gezonde smaken rechtstreeks van het land om je heen.

Een foodwalk met Proefkamer Het Reestdal

Onder begeleiding van natuurgids, chef-kok en eigenaar Daniel Polman van Proefkamer het Reestdal maakte Carlo voor Waanzinnige Wereld een foodwalk door het Reestdal. Maar wat is een foodwalk eigenlijk, en waarom zou jij dit ook willen doen? In de blog vertelt hij je er graag meer over.

Lekker FRIS eh.. vers

Terwijl de meeste mensen nog heerlijk in hun bed liggen, zijn de boeren in Hardenberg en omgeving al volop aan het werk. Met respect voor omgeving en milieu produceren zij de lekkerste streekproducten. Geniet van verse zuivel, eieren, kaas of vlees!

Vechtdal Proefpalen

In het Vechtdal zijn er 5 Vechtdal Proefpalen te vinden die allemaal op de locaties van de Smaakmakers staan. Deze Proefpalen zijn interactief en vertellen je op een leuke wijze wat er op die Smaakmakers locatie allemaal te ontdekken valt. Ga op zoek naar de Vechtdal asperge of maak kennis met Timmy het Theeblad bij een theeplantage, pluk zelf de mooiste bessen of kom oog in oog te staan met Vechtdal Hooglanders.

24 uur in Regio Hardenberg

In de regio Hardenberg hoef je je nooit te vervelen! Met deze 10 arrangementen kun je je 24 uur lang vermaken. Ontdek de verschillende regio's die Hardenberg te bieden heeft te voet, met de fiets of met de auto. De arrangementen zijn super divers en zorgen gegarandeerd voor een unieke ervaring! Kies er eentje uit of doe er meerdere!

Wijnsafari in het Reestdal

Ga op safari door het Reestdal en ontdek de meest bijzondere plekjes van het gebied. Tijdens de safari leidt de wandel- en fietsroute je, via een interactieve app, door de leukste (culinaire) hotspots van het Reestdal. Maak kennis met verschillende unieke streekproducenten met ieder hun eigen werkwijze.

Aangekomen bij het start- en eindpunt, Brasserie de Boerderij, kun je plaats nemen op het zonnige terras of binnen in de boerderij. Hier kun je kiezen uit een overheerlijk 3-gangen streekmenu. Samengesteld door de chef en bereidt met producten van de bedrijven die je hebt bezocht tijdens de safari.

Wil je blijven slapen? Ook dat is mogelijk!

Bijzonder overnachten: in een wijnvat!

Ontdek Boerderijcamping De Boergondier! Ervaar rust, natuur en het echte boerenleven. Verken prachtige landschappen te voet of per fiets. Sluit je dag af met gezelligheid rond het kampvuur. Boek nu voor een onvergetelijke vakantie vol verbondenheid met de natuur. Wil jij ook overnachten in dit grote wijnvat? Dat kan!