navigatie overslaan

Ontdek Diffelen; klein maar fijn!

Arrangement 1 – Aspergeboerderij Het Nijenhuis x Natuurkampeerterrein de Klashorst


Verken deze zomer de aspergevelden van Aspergeboerderij het Nijenhuis tijdens een interessante rondleiding. Geniet natuurlijk van unieke aspergehapjes en sluit de avond af met een overnachting bij Natuurkampeerterrein de Klashorst. Tussen bos en uitgestrekte velden kamperen, puur in de natuur!

Een frisse neus halen en genieten van verrukkelijke smaak producten

Arrangement 2 – De Rheezer Kamer x De Bessentuin


Deze zomer trekken we de wandelschoenen aan en halen we een heerlijke frisse neus.

Een aanrader is de wandelroute Rondje Rheeze x De Rheezer Kamer. Deze wandelroute is ca. 13 kilometer lang.

Onderweg zijn er verschillende plekken waar je een ‘pitstop’ kunt maken, zo ook bijvoorbeeld bij De Rheezer Kamer aan de Rheezerbrink 5. Geniet van een lunch of een heerlijk huisgemaakt gebakje en een kopje thee. Een andere leuke stop is De Bessentuin. Hier verzamel je heerlijke & gezonde bessen, bramen en frambozen! De Bessentuin is gelegen in Brucht aan de Bruchterbeekweg 26.

Fiets door het Reestdal en bezoek de Shiitake Kwekerij

Pak de fiets en ga erop uit! Rondje Reestdal neemt je 40 km mee langs de mooiste plekjes in en rondom het Reestdal. Iets leren wat je nog niet eerder hebt gehoord? Boek een rondleiding bij Shiitake Kwekerij Haveman in Balkbrug en verwonder je over deze gezonde én lekkere paddenstoelen van Japanse afkomst!

Wanneer u de fiets weer op slot heeft gezet is het tijd om lekker uit te rusten. Doe dit bijvoorbeeld op Camping Sie-es-An, gelegen in Balkbrug. Ook voor wat lekkers en een verfrissend drankje ben je hier aan het juiste adres. Je vindt hier namelijk ook Brasserie de Boerderij. Een prachtig verbouwde boerderij en (h)eerlijke eetgelegenheid.

Uit de stal de wijngaard in!

Een interessante en leuke dag in het Reestdal? Neem dan een bezoekje aan Zuivelboerderij de Waard en Wijngoed de Reestlandhoeve. Twee heel verschillende bedrijven, heel dichtbij elkaar met (h)eerlijke producten.

Speuren over de boerderij

Speurneuzen gezocht! Ontdek Hoeve Bosman door de Klompenpad Speurtocht. Lopend tussen de koeien en paarden wordt je kennis over de boerderij en het boerderijleven getest. Uitgespeurd? Eet dan een heerlijk boerenijsje gemaakt van de melk van eigen koeien.

Na een dagje op Hoeve Bosman kun je overnachten bij Boerderijcamping de Boergondiër! Extra leuk want de Boergondiër biedt naast de reguliere kampeerplekken ook unieke accommodaties aan! Slaap bijvoorbeeld in een wijnvat XL-accommodatie, en boek voor de kids de Melkbus XS erbij voor een bijzondere nacht in een authentieke slaapplek.

Fiets je pannenkoeken bij elkaar!

Zin in pannenkoeken van verse producten? Stap dan snel op de fiets om de ingrediënten persoonlijk bij de producenten op te halen! Door middel van een fietstocht door deze prachtige regio fiets jij je pannenkoeken bij elkaar. Na een tocht van 12.4 km kun je verse pannenkoeken gaan bakken! Veel fiets- en eetplezier!

Bootje varen en écht goed bier

Op zoek naar een leuke en unieke dagactiviteit in het Vechtdal en ook nog een échte bierliefhebber? Kom en ontdek de Vecht met de Vechtezomp en sluit een heerlijke middag varen af met een koud glas bier. Toch niet zo’n bier-gek? Ga dan voor een goed bakkie koffie met een heerlijk gebakje. Op zoek naar een uniek verblijf in deze omgeving? Bezoek dan Bed and Breakfast 't Brocantje in Gramsbergen.

Een frisse boerenduik

Trek er met het hele gezin op uit! Geniet van een heerlijke en sportieve dag vol plezier in het mooiste openluchtbad van Nederland. Met 3 verwarmde baden, een grote speeltuin, 2 toffe glijbanen en meerdere speeltoestellen biedt het Heuveltjesbosbad meer dan genoeg speelplezier voor het hele gezin! Geniet van deze leuke dag met een heerlijke koffie, lunch of diner bij Brasserie de Boerderij. Nog op zoek naar een mooie verblijfsplek in deze regio? Bekijk de toffe camping Zomerlicht x ‘t Reestdal. Een oase tussen het bos, een plek om echt te genieten van de natuur om je heen.

De Vechtdal PROEF fietsroute

Ontdek het Verrukkelijk Vechtdal door deze innovatieve fietsroute langs een aantal van de smaakmakers in het Vechtdal. Van producten tot gerechten. Verbreed je kennis over de lokale trots van het Vechtdal, waar ambacht en verhaal centraal staan. Deze fietsroute biedt niet alleen nieuwe inzichten en fantastische smaken, maar onderweg kun je genieten van het afwisselende en het prachtige landschap van het Vechtdal en de Vecht.

De Vechtdal PROEF wandelroute

Ontdek het Verrukkelijke Vechtdal door deze inspirerende wandelroute langs twee van dé smaakmakers in het Vechtdal. Restaurant de Rheezerbelten en Theeplantage de SomerWende. Verbreed je kennis over de lokale trots van het Vechtdal, waar ambacht en verhaal centraal staan.