Probeer eens iets anders in het weekend of op je verjaardag
Recept: Tapenade van wilde munt (3 personen)
-
Leestijd 1
-
Gelezen 531 keer
Leuke tip. Organiseer je eigen mini-foodwalk. Daniël Poolman stelt speciaal voor Visit Hardenberg drie van zijn recepten beschikbaar.
Ingrediënten
-
50 gr olijf
-
50 gr tomatenpuree
-
+/- 15 gr watermunt
-
+/- 20 gr fluitenkruid
-
50 gr walnoten
-
Olijfolie
-
Zout
-
Peper
-
Blender
-
Slacentrifuge
-
Maatbeker
Bereidingswijze
-
Draai de olijf in de blender (keukenmachine) fijn.
-
Pluk de blaadjes van de munt en was deze. (De steeltjes kunnen weg.)
-
Was en droog de blaadjes in de slacentrifuge.
-
Doe de blaadjes in de blenderbeker met de olijf, tomatenpuree en cashewnoten.
-
Pureer met behulp van de blender een mooie, gladde massa.
-
Voeg eventueel een scheut olijfolie toe.
-
Breng op smaak met zout en peper.