navigatie overslaan

Probeer eens iets anders in het weekend of op je verjaardag

Recept: Tapenade van wilde munt (3 personen)

  • Leestijd 1
  • Gelezen 306 keer

Leuke tip. Organiseer je eigen mini-foodwalk. Daniël Poolman stelt speciaal voor Visit Hardenberg drie van zijn recepten beschikbaar.

Ingrediënten

  • 50 gr olijf

  • 50 gr tomatenpuree

  • +/- 15 gr watermunt

  • +/- 20 gr fluitenkruid

  • 50 gr walnoten

  • Olijfolie

  • Zout

  • Peper

  • Blender

  • Slacentrifuge

  • Maatbeker

Bereidingswijze

  1. Draai de olijf in de blender (keukenmachine) fijn.

  2. Pluk de blaadjes van de munt en was deze. (De steeltjes kunnen weg.)

  3. Was en droog de blaadjes in de slacentrifuge.

  4. Doe de blaadjes in de blenderbeker met de olijf, tomatenpuree en cashewnoten.

  5. Pureer met behulp van de blender een mooie, gladde massa.

  6. Voeg eventueel een scheut olijfolie toe.

  7. Breng op smaak met zout en peper.

Wat vind je van dit recept?