Recept
Boerenasperge taart uit het Vechtdal
-
Leestijd 1
-
Gelezen 159 keer
Deze boerenasperge taart van José Benjamins moet je zeker proberen wanneer het aspergeseizoen weer voor de deur staat!
Deze boerenasperge taart van José Benjamins moet je zeker proberen wanneer het aspergeseizoen weer voor de deur staat!
Ingrediënten
- 500 gram asperges geschild en gekookt
- 200 gram baconspek
- Cherry tomaatjes
- Kookroom
- Geraspte kaas
Bereidingswijze
Begin met het bakken van het baconspek en wikkel deze dan om de gekookte asperges. Snij de tomaatjes door de helft, en bak ze even in het vet van het baconspek. Vet de ovenschaal in, en doe hier de kookroom in, met een beetje kookvocht en geraspte kaas. Vervolgens kun je de omwikkelde asperges erin doen. Verdeel de tomaatjes hierover en strooi tot slot nog wat geraspte kaas erover. Dit moet ongeveer 10 minuten in de oven heet worden. Serveer het lekker met aardappeltjes of aardappelpuree!
Lekkere tip
Haal je asperges vers bij Aspergeboerderij het Nijenhuis!