navigatie overslaan

Wij kunnen elke dag van de week wel pannenkoeken eten! Vooral met ons heerlijke recept en lekkere streekproducten uit onze regio

Heerlijke pannenkoeken

  • Leestijd 0
  • Gelezen 231 keer

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 300 gram melk
  • 3 eieren
  • boter/bakolie
  • een snufje zout

Bereidingswijze

Doe de bloem in een grote kom en schenk hier de melk langzaam bij. Voeg de 3 eieren toe aan de bloem en melk. Je kunt het mengsel met een garde of een mixer mixen. Je pannenkoekenmix is klaar als er aan het einde geen klontjes meer over zijn. Gooi tot slot nog een snufje zout in de kom met het beslag. Pas op: niet te veel! Verhit een koekenpan op een gaspitje en doe wat boter of olie in de koekenpan. Als dit gesmolten is, kun je wat beslag in de koekenpan gieten. Je zult even moeten aanvoelen wanneer de pannenkoek omgedraaid moet worden, hier is niet echt een richtlijn voor. Meestal duurt dit zo’n 2 minuten. Je kunt de pannenkoek hierna nog een minuutje op de andere kant bakken, dan is-ie klaar! Bak ze totdat ze een beetje goudbruin worden.

Lekkere tip

Melk en eieren van de Eiboerderij haal je af bij de eier- of zuivelautomaat! Familie Smid is er als de kippen bij en bezorgt jullie de verse eieren en melk, maar je moet ze wel even zelf ophalen uit de automaat aan de Elfde Wijk 13, Heemserveen. Of haal de verse melk, eieren en het meel bij Het Streekhuus aan de Voorstraat 16, het centrum van Hardenberg.

Wat de pannenkoek helemaal afmaakt zijn verse aardbeien van Het Nijenhuis, bessenjam van De Bessentuin, Boerendijkkaas van de Familie Veldhuisen en heerlijke honing! Ook deze producten zijn te verkrijgen bij Het Streekhuus aan de Voorstraat 16 in Hardenberg.

Wat vind je van dit recept?