navigatie overslaan

Artikel

Een foodwalk door het Reestdal met Daniel Polman

  • Leestijd 3
  • Gelezen 707 keer

Onder begeleiding van natuurgids, chef-kok en eigenaar Daniel Polman van Proefkamer het Reestdal maakte ik voor Waanzinnige Wereld een foodwalk door het Reestdal. Maar wat is een foodwalk eigenlijk, en waarom zou jij dit ook willen doen? In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Een foodwalk, wat is dat?

Aan een foodwalk kan op verschillende manieren invulling worden gegeven. Maar de belevenis van lokale producten en/of gerechten staat vrijwel altijd centraal. Tijdens de foodwalk van Proefkamer het Reestdal verzamel je al wandelend door de natuur alles wat het seizoen te bieden heeft. Van eetbare paddenstoelen tot onbekende kruiden en van geurige bloemen tot smaakvolle planten. Afhankelijk van het seizoen pluk je allerlei verse ingrediënten die je na de foodwalk als basis voor een smaakvolle lunch of diner gebruikt die je zelf gaat bereiden.

De natuur in

Na een kennismaking in zijn atelier in Dedemsvaart stappen we in de auto en neemt Daniel mij mee naar Oud-Avereest. Een prachtig stukje natuur in het Reestdal, op de grens van Drenthe en Overijssel. We zijn de auto nog maar net uitgestapt als Daniel iets in de berm ziet dat we straks goed kunnen gebruiken voor onze lunch. We plukken het en nemen het mee.

Tijdens de foodwalk vertelt Daniel meer over de verschillende bloemen, kruiden en planten die in het Reestdal groeien. Gelukkig weet Daniel heel goed wat wel en niet eetbaar is, waardoor we zeker weten dat we alleen plukken wat we straks veilig kunnen eten. Met een mand vol groen wandelen we weer terug naar de parkeerplaats. Op naar de lunch!

Koken in het atelier

Terug in het atelier warmen we op met een kopje koffie en praten we na over de mooie ochtend. We hebben veel lekkers verzameld, al moeten we dat natuurlijk nog maar afwachten. Het is tijd om in de keuken aan de slag te gaan!

Iedereen die een foodwalk via Proefkamer het Reestdal maakt mag na de foodwalk met de door zijn of haar geplukte ingrediënten een lunch of diner bereiden. Als chef-kok helpt Daniel je hier natuurlijk mee. Naast de tijdens de foodwalk geplukte kruiden en planten gebruik je ook andere verse producten uit de regio. Een maaltijd bereiden met producten die je zelf hebt geplukt maakt een foodwalk een leuk dagje uit met vrienden, familie of collega’s.

Proefkamer het Reestdal

Wil je ook een keer meedoen met een foodwalk? Reserveren kan door een e-mail te sturen naar info@proefkamerhetreestdal.nl. De minimale deelname voor de foodwalk is 10 personen, maar kleinere groepen mogen contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Naast de foodwalk kan je bij Proefkamer het Reestdal ook terecht voor diner. Je reserveert een tafel in het atelier in Dedemsvaart en geniet hier van een 4-, 5- of 6-gangen verrassingsmenu. Ook tijdens het diner staan wildpluk en de smaken van het seizoen centraal.

Op de website van Waanzinnige Wereld lees je nog meer over de foodwalk.

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, oprichter van reisblog Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.