navigatie overslaan

Kano varen op de Vecht

Op zoek naar een leuk uitje op het water in Hardenberg? Huur een een kano of boek een afzaktocht vanaf de haven in het centrum van Hardenberg. Dit kan via Expedition Outdoor en Total Outdoor.

Kanovaren in het mooie Overijssel is één van de vele activiteiten die je in de regio kunt doen. Na een korte instructie over de vaar en stuurtechnieken kun je genieten van een mooie tocht over de Vecht; tijdens het kanovaren ontdek je de prachtige natuur van Hardenberg en omstreken.

De Vechtezomp

Verwonder je over de verhalen over de geschiedenis van de Vechtzomp. Met de zomp kun je op allerlei stille plekken komen die je te voet of met diepere boten niet bereikt. De Vechtezomp wordt elektrisch aangedreven en is fluisterstil, zo kun je bijna geruisloos van de mooie natuur van de rivier de Vecht genieten. De accu’s van de zomp worden geladen met door zonnepanelen opgewekte stroom.

Wil je eens een ander dagje uit met vrienden of familie? Stap aan boord en vaar over de grens naar het Duitse Laar of Coevorden in Drenthe. Er is onderweg genoeg te zien! De Vechtezomp is ook geschikt als ’trouwboot’ of ‘vergaderboot’. Reserveren doe je via www.vechtezomp.nl of bel 06 102 586 30.

De opstapplaats is bij Bierbrouwerij Mommeriete in Gramsbergen. Wanneer je klaar ben met varen kun je in het Schipperscafé genieten van een lekker biertje of wat anders!

Bekijk ook het leuke filmpje over de Vechtezomp.

Wildwaterbaan

Hou je van wat meer actie? Dan is de wildwaterbaan iets voor jou! De Hardenbergse wildwaterbaan is uniek, het is de eerste baan in Nederland die gebruik maakt van het natuurlijke verval van een rivier.

De Overijsselse Vecht zorgt voor een hoogteverschil van 1,5 meter bij een baanlengte van 140 meter. De wildwaterbaan heeft gemiddeld een waterdiepte van 60 centimeter.

Doordat geen gebruik hoeft te worden gemaakt van pompen, kan de baan gratis worden gebruikt door individuele kanoërs en verenigingen.

Le bateau Napoleon

Le Bateau Napoleon

Boottochten over de Overijsselse Vecht. Het vaargebied bevindt zich tussen De Haandrik en Hardenberg (natuurcentrum De Koppel). Op de Overijsselse Vecht kun je genieten van de uiterwaarden met zijn prachtige veldbloemen en grazige weiden van het Vechtdal. Oog in oog met een koe, paard, weide- of watervogel. Er is zoveel moois aan de oevers van de Vecht. De boot biedt plaats aan ruim 35 personen en is uitgerust met een electrische schaarlift, toegankelijk voor o.a. rolstoelen, tevens is er een makkelijke instap voor gasten die moeilijk ter been zijn en voor de kleintjes zijn er zwemvesten.

Vechtfloat

Huur een boot in het Vechtdal bij één van de drie locaties en geniet van de Vecht! Gezellig samen de avontuurlijke Vecht ontdekken? Dat kan met deze unieke elektrische Vechtfloat. Dus of je nu met je gezin, familie of vrienden op pad wil, of om bijvoorbeeld een dagje te gaan vissen. Dan is de Vechtfloat de juiste keus en een genot om mee te varen. De Vechtfloat huur je eenvoudig via www.vlechtfloat.com. Je kunt op drie plekken opstappen; Vechtdal Express, Vechtdal Hooglanders en bij de Haven in Hardenberg via Expedition Outdoor.

Sloepje huren

Vanuit het centrum van Hardenberg in de haven kun je ook een sloepje huren. Expedition Outdoor kan je hiervoor benaderen. Met de sloepen is het mogelijk om een prachtige tocht te maken over de Vecht. Omdat er wordt gevaren met 4 pk buitenboordmotoren is een vaarbewijs niet nodig. Iedereen mag er dus mee varen.

De opstapplek voor de sloepen en de kano’s is in de haven in Hardenberg. Adres: Gedempte Haven 4 in Hardenberg

Suppen

Wil je niet zittend, maar staand de Vecht verkennen? Ga suppen! Suppen is superhip en staat voor Stand Up Paddeling: je staat op een supboard en beweegt jezelf voort met een lange peddel, althans, dat is de bedoeling. Je moet jezelf in balans houden om te voorkomen dat je vooral aan het zwemmen bent. Maar wees gerust: de techniek heb je zo onder de knie. Omdat je constant aan het corrigeren bent is het een uitstekende sport voor je spieren en je balans.