navigatie overslaan

Tijdelijke en seizoenligplaatsen

Jachthaven Hardenberg

De Haven van Hardenberg

Varen. Heerlijk relaxed. Of juist supersportief. In de Jachthaven Hardenberg is er genoeg te doen. Zo beschikt de haven over seizoenligplaatsen, tijdelijke ligplaatsen, boot- en kanoverhuur, en een rondvaartboot. Je komt bij de boten via drijvende steigers.

Seizoenligplaatsen

De haven biedt ruim 20 seizoenligplaatsen, afhankelijk van de grootte van de boten. Je kunt de ligplaats gebruiken van 1 april tot en met 1 oktober. De beschikbare plaatsen worden verloot. Dat gebeurt één keer per drie jaar.

Een vaste seizoenplaats kost € 68 per meter bootlengte per jaar. Bij een seizoenplaats hoort een lidmaatschap van de Watersportvereniging Hardenberg. Dit kost € 10 per jaar.

Tijdelijke ligplaatsen

Voor bezoekers zijn er ongeveer 10 ligplekken. Je betaalt € 1,25 per meter, per nacht. Je boot moet minimaal 5 meter lang zijn. Je krijgt een plek toegewezen door de havenmeester. En je betaalt het liggeld via een app.

Havengebouw Hardenberg

In het havengebouw (voorheen: Docks) vind je het havenkantoor. Hier komen binnenkort ook sanitaire voorzieningen, en een (af)wasruimte voor de vaarrecreanten. De exploitatie en het beheer van de haven gebeurt door de Watersportvereniging Hardenberg. Je kunt bellen met de havenmeester via 06 82 09 67 95.

Havenreglement

Hoe neem ik een plek in de haven? Hoe kom ik in aanmerking voor een verhuur- of seizoensplaats? Dat lees je in het havenreglement.

Bekijk het havenreglement