Kunst & Cultuur

De regio Hardenberg heeft een breed cultureel klimaat bestaande uit zeventig zang-, muziek- en toneelverenigingen, De Voorveghter, Gashouder, vijf historische verenigingen en een zomertheater. Verspreid door de gemeente staan veel kunstwerken.

Een fantastisch theater

Een fantastisch theater

In Theater de Voorveghter kun je genieten van dans, toneel, muziek en cabaret. Met nationale én internationale sterren, mooie foyers, een grote en een kleine zaal en een sfeervolle ambiance is dit hét theater voor een heerlijk en gezellig avondje uit. Op de website van het theater lees je wat er tijdens je verblijf allemaal te doen is.

Lees hier meer

Kunst in Hardenberg = natuur kijken

Kunst in Hardenberg = natuur kijken

In Hardenberg vind je kunstwerken op straat en in de natuur. In kerken, op pleinen, in of bij scholen, langs wegen en in parken vindt u kunstwerken waar u beslist niet om heen kunt. Sommige kunstwerken zijn alleen op afspraak te bezichtigen. Andere kunstwerken zijn zo verweven met de natuurlijke omgeving dat u flink moet speuren om deze te vinden. Kunst kijken in Hardenberg is tegelijkertijd ook natuur kijken. Zwervend door de gemeente Hardenberg op zoek naar de verschillende kunstwerken komt u op prachtige plekken. Op www.kunstinhardenberg.nl  vind je informatie over een groot aantal kunstwerken.

Bekijk de kunstwerken in de regio Hardenberg

The Fellowship of Acoustics / Theater Dina

The Fellowship of Acoustics / Theater Dina

Het voormalige gemeentehuis in Dedemsvaart is omgetoverd tot een geweldige muzikale omgeving. The Fellowship of Acoustics staat bekend om zijn aanbod bijzondere gitaren en aanverwante instrumenten die wereldwijd verkocht worden. Ook Pop & Muziekschool Vechtdal kun je er vinden en Theater Dina, een klein en gezellig theater met bijzondere artiesten.

Lees hier meer

Gashouder Dedemsvaart

Gashouder Dedemsvaart

Tegen het einde van de vorige eeuw nam een klein aantal Dedemsvaarters zich voor om de oude gashouder in ere te houden. De gashouder kreeg een enorme facelift, veroverde een volstrekt eigen plek in de entree van dit eeuwenoude dorp en torent inmiddels fier uit boven de beroemde kalkovens. De ruimte waar vroeger volop gas was, is tegenwoordig vol met gasten. In het rijksmonument vind je een theaterzaal, die je nergens anders vindt in Nederland!

Lees hier meer

Het Bostheater, Gramsbergen

Het Bostheater, Gramsbergen

In het Gramsberger Bosje verstopt tussen de bomen en varens ligt een openluchttheater; het bostheater. Dit theater is ooit ontstaan dankzij Toneelvereniging DITO en is nu in handen van Stichting ProGram. Van mei tot en met september kun je plaats nemen in het bos en kijken naar verschillende voorstellingen. Naast lokale muziekverenigingen, koren en popbands treden er landelijk bekende artiesten op zoals in het verleden Bert Heerink, Ancora, Tim Akkerman, Ge Reinders en Thijs Kemperink.

 

Bekijk het programma

DOEN: Kunstroute centrum Hardenberg

DOEN: Kunstroute centrum Hardenberg

Om kinderen, inwoners en toeristen kennis te laten maken met kunst en cultuur in hun eigen omgeving is er een kunstroute gerealiseerd. De route, door het centrum van Hardenberg, brengt je langs allerlei kunstwerken en beelden. Wil je de kunstroute lopen? Deze is af te halen bij het Informatiepunt Regio Hardenberg of hier te downloaden.

Lees hier meer

Reestkerk

Reestkerk

In het Reestdal staat een monumentale kerk welke moet behouden blijven en om dat te bereiken is voorjaar 2010 de stichting ‘Vrienden van de Reestkerk’ in het leven geroepen. De stichting heeft als voornaamste doel de instandhouding van de kerk. De huidige kerk is een Rijksmonument en is inmiddels grondig gerestaureerd.

De Reestkerk is gevestigd op een prachtige locatie, met een mooi wandel- en fietsgebied. Ook wordt hier elke derde zondag van de maand een klassiek concert gehouden in een prachtige ambiance.

Lees hier meer

Het Oale Meestershuus

Het Oale Meestershuus

Het Oale Meestershuus is gebouwd in 1877 voor de hoofdmeester van de school in Slagharen. Tegenwoordig is het een streekhistorisch museum waar je kunt zien hoe de mensen vroeger leefden in Slagharen en omgeving. Het museum heeft een stijlkamer uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw en een prachtig ingerichte grutterswinkel. Ook zijn er wisselende exposities.

Herenstraat 24, Slagharen. Tel. 0523 – 684111

Lees hier meer

DOEN! Stadswandeling

DOEN! Stadswandeling

In Hardenberg is het mogelijk een stadswandeling te maken met gids t/m eind oktober. Een wandeling met uitleg van een gids duurt ongeveer 2 uur en voert u door heden en verleden van Hardenberg langs plekken en objecten waarvan u het bestaan niet kent. De start is  vanaf het Museum ’t Stadhuus aan de Voorstraat 34 in Hardenberg. Ivm corona graag van te voren even contact opnemen.

Lees meer

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod