Streekproducten

Smullen van de smaak van de streek!

Terwijl de meeste mensen nog heerlijk in hun bed liggen, zijn de boeren in Hardenberg en omgeving al volop aan het werk. Met respect voor omgeving en milieu produceren zij de lekkerste streekproducten.

Kom proeven!

Kom proeven!

Proef de streek en geniet van de ambachtelijke lekkernijen die dagelijks met liefde worden gemaakt. Misschien nog wel leuker: Kom eens langs en maak kennis met de mensen en het verhaal achter het product. Hierbij een overzicht.

1. Bierbrouwerij Mommeriete

1. Bierbrouwerij Mommeriete

Bierbrouwerij Mommeriete is een prachtige plek voor een lokaal biertje. De Mommeriete is gevestigd in een eeuwenoud huiskamercafé. Het authentieke café met terras aan het water is elke dag geopend vanaf 10.00 uur. Je kunt er terecht voor rondleidingen, bierproeverijen en workshops bierbrouwen.

De Oostermaat 66, Gramsbergen | Tel. 0524-562511 • www.mommeriete.nl

Meer informatie

2. Streekproductenwinkel Het Streekhuus

2. Streekproductenwinkel Het Streekhuus

Midden in het centrum van Hardenberg vind je Streekproductenwinkel Het Streekhuus. In het centrum van Hardenberg vind je een groot aantal  ambachtelijke streekproducten zoals jam, meel, boerenkaas, vlees, speciaal bieren en honing.

Voorstraat 16, Hardenberg | Tel. 06 25392359 | E-mail info@hetstreekhuus.nl  • www.hetstreekhuus.nl

Meer informatie

3. De Bessentuin

3. De Bessentuin

Wil je zelf je handen uit de mouwen steken? In de bessentuin van de familie Lubben kun je in de oogsttijd de bessen, frambozen en bramen zelf plukken. Blauw, rood of zwart, de bessen zijn stuk voor stuk heerlijk. Na het plukken kun je lekker het terras op voor een kop koffie met een lekkernij van blauwe bessen. Bij De Bessentuin vind je ook een boerderijwinkel. De Bessentuin is geopend van juni tot en met september.

Bruchterbeekweg 26, Brucht | Tel. 06-21514171 • www.bessentuin.nl

Meer informatie

4. De Uitdaging

4. De Uitdaging

Een unieke combinatie van koken en avontuur in een natuurlijke omgeving, dat is De Uitdaging. Outdoor cooking is hun specialiteit. Vanuit een voormalig Ot en Sien schooltje uit 1904 wordt een uniek pakket van culinaire activiteiten aangeboden voor groepen. Boek bijvoorbeeld eens een kookworkshop met vriendinnen of met een clubje campinggasten.

Grote Kattendijk 27, Bruchterveld | Tel. 0523-231791 • www.deuitdaginghardenberg.nl

Meer informatie

5. Aspergeboerderij Het Nijenhuis

5. Aspergeboerderij Het Nijenhuis

Voor verse asperges of aardbeien rechtstreeks van het land, ga je naar Het Nijenhuis. Tijdens de Tour d’asperges leer je hoe de asperge gestoken, gesorteerd en verwerkt wordt. De boerderij in Diffelen heeft een kookstudio, boerderijwinkel en zonnig terras. Nieuw: Bestel de lekkerste asperges en aardbeien (en alles wat door bij komt kijken) via de webshop.

Rheezerweg 127, Diffelen | Tel. 0523-251866 • www.hetnijenhuis.nl

Meer informatie

6. Wijngaard De Lutter-Esch

6. Wijngaard De Lutter-Esch

Bezoek wijngaard De Lutter-Esch en laat je rondleiden door de wijngaard met wel honderden wijnstokken. De blauwe en witte druiventrossen lachen je toe. De Lutter-Esch verzorgt niet alleen rondleidingen, maar ook proeverijen en workshops.

Kiezelweg 4, Lutten | Tel. 0523-683208 • www.wijngaarddelutteresch.nl

Meer informatie

7. Hoeve Bosman

7. Hoeve Bosman

Bij Hoeve Bosman wordt echt boerenijs gemaakt. Op de boerderij kunnen kinderen het boerenleven ontdekken via het Klompenpad. Geniet daarna op het terras van een kop koffi e of thee of proef het heerlijke, ambachtelijke ijs. In de boerderijwinkel vind je allerlei lekkere streekproducten. Bezoek ook eens de Boerenmarkt, die de derde woensdag in augustus wordt gehouden.

Posthoornweg 38, De Krim | Tel. 0524-571476 • www.ijshoevebosman.nl

Meer informatie

8. Wijngaard De Reestlandhoeve

8. Wijngaard De Reestlandhoeve

Vanaf De Reestlandhoeve zijn er verschillende manieren om kennis te maken met het Reestdal, uiteraard gecombineerd met een wijnproeverij. Zo zijn er voor groepen allerlei wijnbelevingsarrangementen. Van mei tot en met oktober kun je elke zaterdagmiddag om 13.30 uur aansluiten bij een rondleiding door de wijngaard. Voor kinderen is er een speciale alcoholvrije proeverij.

Hoofdweg 21, Balkbrug | Tel. 0523-648612 • www.reestlandhoeve.nl

Meer informatie

9. Shiitake kwekerij

9. Shiitake kwekerij

De shiitake is een paddenstoel van Japanse afkomst en een echte lekkernij. Vooral als het op de biologische manier is geteeld zoals Shiitake kwekerij Haveman dat doet. Wil je meer weten over de teelt van deze bijzondere paddenstoelen? Haveman geeft avontuurlijke groepsrondleidingen in het bijzondere kwekersbos, met een smaakvol kopje shiitake soep als afsluiter.

Lutten Oever 2a, Balkbrug | Tel. 0523-657315 • www.shiitakekwekerij.nl

Meer informatie

10. Bierbrouwerij Avereest

10. Bierbrouwerij Avereest

Brouwerij Avereest is een jonge brouwerij met de ambitie om verschillende brouwers met ieder zijn eigen stijl, te laten samenwerken. Boven in e brouwerij is een gezellig proeflokaal waar de bieren geproefd kunnen worden. In Dedemsvaart wordt van begin tot eind op ambachtelijke wijze bier gebrouwen. Kom jij een keertje proeven?

Langewijk 240b, Dedemsvaart | www.brouwerijavereest.nl

Meer informatie

12. Zuivelboerderij De Waard

12. Zuivelboerderij De Waard

Bij Zuivelboerderij De Waard in het mooie Reestdal grazen de koeien lekker buiten om de lekkerste melk te maken. Een deel van die melk wordt verwerkt tot heerlijke zuivel uit het Reestdal. Dit begon als hobby in de keuken maar die is uitgegroeid tot een professionele ruimte. Naast karnemelk en yoghurt, wordt er boter, kwark, hangop en vla van gemaakt. De yoghurt, kwark en hangop zijn er ook in varianten met vruchten en vanille.

Hoofdweg 22, Balkbrug | Tel. 0523-649485 • www.zuivelboerderijdewaard.nl

Meer informatie

13. SomerWende

13. SomerWende

‘Welkom op de SomerWende voor een gezellig dagje uit’.
Naast de verschillende Outdoor activiteiten, kan er bij de SomerWende genoten worden van heerlijke koffie en thee. En niet zomaar een kopje thee; de SomerWende thee komt van de eigen theeplantage en is daarmee een prachtig streekproduct waar veel over te vertellen is. Ga eens langs!

Marsweg 1, Rheeze | Tel. 06 – 42 50 44 14 • www.vechtdalexpress.nl/somerwende/

Meer informatie

14. Scholtens Erf

14. Scholtens Erf

Op Scholtens Erf verkopen ze zuilvelproducten en vlees op eigen erf. De zuivelproducten maken ze zelf van de melk van eigen koeien. Ook het vlees komt van eigen dieren waarvan het ras Belgisch Blauw. Hierdoor is het vlees smaakvol en sappig.

Dommerswijk 7, De Krim | Tel. 06 824 570 76 • www.facebook.com/scholtenserf/

Meer informatie

13.  Boerendijk kaas

13. Boerendijk kaas

Samen met de kinderen op zorgboerderij Schottinkslag aan de Boerendijk maakt Henriette van Veldhuisen kaas van verse melk van de koeien van de buurman. Een (h)eerlijk streekproduct dat met liefde, zorg en aandacht wordt bereid. Er is naturel kaas en kaas met kruiden, zoals komijn, honingklaver, fenegriek, mosterd, piri-pirikruiden en er is zelfs kaas met gerookte spekjes en prei. Deze (h)eerlijke kazen zijn alleen te koop bij Het Streekhuus (zie punt 2), de Plus in Bergentheim, de Welkoop in Hardenberg en Harry de Smaakspecialist in Zwolle.

Boerendijk 1, Bergentheim | Tel. 06 2539 2359 • www.schottinkslag.nl/boerendijkkaas

Meer informatie

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod