Meivakantie tips

Het is meivakantie.. en normaal ga je dan misschien lekker op vakantie, met vriendjes spelen of dagjes weg naar een pretpark, dierentuin of een stad. Maar helaas wordt dit een andere meivakantie dan normaal.

Hieronder staan een aantal tips zodat je ondanks de omstandigheden toch een leuke meivakantie hebt!

TIP 1: Haal een frisse neus

TIP 1: Haal een frisse neus

Het weer is deze week niet erg zonnig, maar dat geeft niks. Trek de regenlaarzen aan en ga op avontuur. In de regio zijn genoeg leuke wandelroutes in het bos. Wat dacht je van de Oldemeijer bij Hardenberg of het Reestdal bij Balkbrug?

Wandel bijvoorbeeld eens de Boerderijenroute bij Oud Avereest. De wandeling is ongeveer 5 km en start bij bezoekerscentrum De Wheem. Je wandelt door het prachtige gebied van het Reestdal. Af en toe kom je langs het riviertje de Reest en ga je door het bos waar je volop kunt ravotten. Ga op onderzoek uit, wat zie jij allemaal voor plantjes en dieren?

Meer wandeltips voor kinderen?

TIP 2: Tekenen en knutselen maar!

TIP 2: Tekenen en knutselen maar!

Wat is er leuk om te doen met regenachtig weer? Juist! Tekenen en knutselen. Speciaal voor jou hebben wij een leuke tekening van de regio Hardenberg. Ga jij deze tekenen, verven of misschien iets leuks hiervoor knutselen?

Kleurplaat regio Hardenberg

Tip! Het is 10 mei Moederdag 😉

TIP 3: Word een echte cowboy/girl

TIP 3: Word een echte cowboy/girl

Wilde jij altijd al eens een echte cowboy/girl zijn? Attractie- & Vakantiepark Slagharen heeft een aantal leuke tips voor jou op hun facebookpagina! Knutsel bijvoorbeeld jouw eigen hoed, dans net als een cowboy/girl of kook een echte cowboy/girl maaltijd!

Bekijk de tips!

TIP 4: Koken/thuis uiteten

TIP 4: Koken/thuis uiteten

Vind je het leuk om te koken of te bakken? Verras je ouders met een lekkere maaltijd en ga uiteten in je eigen huis! Jij bedenkt het menu, maakt de menukaart, doet boodschappen, dekt de tafel, kookt Ên bedient! Met een beetje hulp natuurlijk 😉 Ben je niet zo’n chefkok? Geen probleem! Misschien kun je in overleg met je ouders eten bestellen 😉

Bij vakantie hoort voor sommige kinderen ook uiteten gaan. Dit kan bijvoorbeeld een McDonalds zijn of je favoriete restaurant uit de regio. Helaas lukt het niet om deze vakantie uiteten te gaan, maar je kunt wel thuis lekker ‘uiteten’.

Ik wil thuis lekker uiteten

TIP 5: Bucketlist maken

TIP 5: Bucketlist maken

Heb jij altijd al dingen willen doen waar je nog geen tijd voor hebt gehad? Denk aan bijvoorbeeld aan zelf een vlieger maken, vis vangen, een hut bouwen, kikkerdril vangen en noem het maar op. Maak je eigen bucketlist met dingen die je nog graag een keer of deze meivakantie zou willen doen!

Hulp nodig?

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod