navigatie overslaan

Museum 't Stadhuus

import-2956-5638a3e9cbcff.jpg

Museum 't Stadhuus is gevestigd in het oude gemeentehuis van Hardenberg, daterend uit 1805 en daarmee een van de oudste gebouwen in Hardenberg. Het museum is geopend van april tot eind oktober.

TENTOONSTELLING: Leven in Vrijheid Entree: € 2,50 p.p. kinderen tot 18 jaar gratis. Het museum is gevestigd in het oude stadhuis van Stad Hardenberg dat dateert uit 1805 de Franse tijd en is een van de oudste gebouwen in Hardenberg. In het museum is ook een afdeling archeologie met bijzondere vondsten en een Joodse afdeling ter herinnering aan de Joodse gemeenschap in Hardenberg. Er is een koffie corner met ruimte voor ca. 35 personen.

STADSWANDELING HARDENBERG In Hardenberg is het mogelijk een stadswandeling te maken met gids t/m eind augustus. Een wandeling met uitleg van een gids duurt ca. 2 uur en voert u door heden en verleden van Hardenberg langs plekken en objecten waarvan u het bestaan niet kent. Wij adviseren je te parkeren in de parkeergarage onder het gemeentehuis of op het parkeerdek aan de Gedempte Haven. Je betaalt hier zolang je er staat. Overige parkeerplaatsen zijn max. 2 uur.

De start is iedere donderdagmiddag om 13.30 uur vanaf het Museum ’t Stadhuus aan de Voorstraat 34 in Hardenberg. Op basis van beschikbaarheid van de gids is het mogelijk om het hele jaar door, 7 dagen per week een afspraak te maken. Kijk op vechtdalmuseumhardenberg.nl voor meer informatie.

DORPSWANDELING HEEMSE Ook is het mogelijk om op afspraak een wandeling te maken om de Heemser Kamp met gids. Hierbij bezoek je onder andere de middeleeuwse Witte of Lambertus kerk. De start is vanaf de parkeerplaats naast de kerk bij de Oude Kosterij, Scholtensdijk 22 in Hardenberg (gratis parkeren). Heemse heeft ook een rijke geschiedenis en ook in de periode 1940 -1945 hebben zich hier vele zaken afgespeeld. De wandeling duurt ook ca. 2 uur. Kijk op vechtdalmuseumhardenberg.nl voor meer informatie.

AANMELDEN U kunt zich voor beide wandelingen aanmelden via telefoon nummer 0523 260 355 of 06 15 37 92 24 email: of kijk op de website hvhardenberg.nl. De kosten voor de wandelingen zijn € 2,50 ter plaatse te voldoen aan de gidsen. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

 

Categorieën