Zwemmen in Hardenberg en omgeving

Wil je een verfrissende duik nemen? Dan is de regio Hardenberg de aangewezen plaats. Je kunt genieten van jouw verblijf in de omgeving Hardenberg met haar talloze recreatiemogelijkheden. Indrukwekkende natuurgebieden, watersportfaciliteiten en pretparken, je vindt het hier allemaal. De vele campings met zwembad maken het ook zeer aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen.

Hardenberg en omgeving nodigen verder vooral uit tot lekker actief bezig zijn. Zo kun je je volop uitleven in fietsen wandelen, stepbiken of boerengolf. Daarnaast behoort zwemmen natuurlijk ook tot de mogelijkheden! Zowel in de stad Hardenberg als in de omgeving kun je uitstekend terecht voor een dagje waterpret. Dit valt natuurlijk altijd gegarandeerd bij jong en oud in de smaak!

Openluchtzwembaden

Met heerlijke temperaturen, lekker afkoelen in een openluchtzwembad. Op de warme dagen is een dagje zwemmen in een van de openluchtzwembaden in de regio zeker aan te bevelen. De zwembaden liggen gelegen in de prachtige natuur van Overijssel. Het is een paradijs voor elke zwemliefhebber. De verschillende zwembaden beschikken over een zonneweide en diverse zonneterrassen. Regelmatig worden er in de zwembaden activiteiten georganiseerd, zoals een spelletjesmiddag of een disco avond.

In de omgeving zijn er tientallen campings met zwembaden waar je heerlijk kunt vertoeven. Het is goed om in de zomer eerst te kijken op bijvoorbeeld de website van de camping of je kan zwemmen op de camping als je geen campinggast bent.

Zwemplassen

Waar je ook kijkt, je ziet water, zandvlaktes en bossen om je heen. Dat is nog eens heerlijk zwemmen: in een meertje midden in de natuur! In de regio Hardenberg hoef je niet ver te zoeken om zo’n mooie zwemplas te vinden. Ben je gek op water en kun je het niet laten een duik te nemen in een zwemplas?

  • Kotermeerstal in Dedemsvaart
  • Oldemeijer in Hardenberg
  • Spartelvijver in Sibculo

Actuele zwemwaterkwaliteit van buitenwateren vind je op de website www.zwemwater.nl.

Binnenbaden

Is het een koudere dag maar wil je toch lekker zwemmen? Bezoek dan een overdekt zwembad. Het overdekte zwembad De Slag, gelegen aan de Sportboulevard Hardenberg, is recent vernieuwd en is een modern zwembad met een wedstrijdbad. Ook is dit zwembad met een apart peuter-kleuterbad zeer kindvriendelijk. Op woensdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur en op vrijdagavond van 19.30 tot 22.00 uur drijven er speelobjecten in het water en is het restaurant ook geopend.

Het overdekte zwembad de Kiefer is vanaf 2 september het gehele jaar geopend is. De Kiefer heeft een wedstrijdbad waar de gelegenheid is tot recreatief zwemmen, zwemlessen en zwemmen voor doelgroepen.

Badkleding? Check! Handdoeken? Check! Veel (zwem)plezier!

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod