Zeker Doen tips

Wie zin heeft in een actieve dag, kan zijn geluk niet op. In de regio Hardenberg zijn er tal van manieren om actief bezig te zijn. Zo kun je op een stepbike met gps door de omgeving crossen, het grootste (Kunstwegen) bekijken of midden in een weiland een potje boerengolf spelen. Maak ook eens een kanotocht op de Vecht!

Bekijk hier de acht tips die je zeker moet doen als je in de regio Hardenberg verblijft!

1. Uitleefboekje

1. Uitleefboekje

Beleven & doen

Voor echte avonturiers, jong én oud, die het Vechtdal willen ontdekken. Dit Uitleefboekje staat boordevol opdrachten langs bestaande wandelroutes of op mooie, stille locaties in het Vechtdal. Ontdek nog meer van de omgeving met de bijbehorende rugzak. Deze is te huur bij Natuuractiviteitencentrum de Koppel en Natuurkampeerterrein de Klashorst.

Lees hierover meer

2. Blotevoetenpad De Koppel

2. Blotevoetenpad De Koppel

Schoenen uit en gaan!

In de Koppeltuin van De Koppel is een spannend blotevoetenpad met waterspeelplek. Dus schoenen uit en gaan! Pomp zelf het water op en volg het pad van ongeveer 60 meter lang. Voel water, zand, gras, steen en hout onder je voeten. Klim en klauter tot aan de vijver en neem plaats op de troon. Ook kinderen in een rolstoel kunnen water pompen en een spannende brug oversteken.

Lees meer over het blotevoetenpad

3. Vakantie- en Attractiepark Slagharen

3. Vakantie- en Attractiepark Slagharen

Yihaa!

In Attractie- & Vakantiepark Slagharen ga je als een echte avonturier op ontdekkingsreis door het Wilde Westen. Hier beleef je spannende avonturen in meer dan dertig attracties en geniet je van gezellige familieshows. Ben jij een echte durfal? Dan kan een rit in de spannende Gold Rush niet ontbreken. In maar liefst drie lanceringen vlieg je in no-time van 0 naar 95 km per uur! Ben jij een echte avonturier en zoek je het liever hoger op? Beklim dan als een echte ranger onze nieuwste aanwinst Black Hill Ranger Path. Beleef een dag vol onvergetelijke Wild West avonturen voor het hele gezin!

Bezoek het attractiepark

4. Tuinen van Mien Ruys

4. Tuinen van Mien Ruys

30 inspirerende tuinen

Een overzicht van tuinarchitectuur vanaf 1924 tot nu, 30 inspirerende tuinen met experimenten op het gebied van ontwerp, beplanting en materialen. De tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart zijn haar levenswerk. Zij was één van de belangrijkste tuinarchitecten van de 20e eeuw. Ook vandaag de dag kun je een bezoek brengen aan deze bijzonder tuinen van Mien Ruys.

Lees meer over de Tuinen van Mien Ruys

5. Wandeling in Balkbrug

5. Wandeling in Balkbrug

Balkbrug begin twintigste eeuw

Woeste gronden lagen te wachten op een grootschalige ontginning. Cultuurhistorische wandeling langs oude, verborgen sporen in ’t boerenland, bos, glooiende essen, karakteristieke buurtschappen en hooilanden. Schotse Hooglanders rond eeuwenoude veenbeek de Reest. Startpunt: Camping Si-Es-An, De Haar 7 in Balkbrug.

Meer informatie over de route

6. Varen op de Vecht

6. Varen op de Vecht

Spetter, spieter, spater.. Lekker genieten op het water

Wil je de regio Hardenberg eens van een andere kant bekijken? Vaar dan over de Vecht en bewonder de mooie natuur, leg je bootje aan bij een gezellig terrasje of vaar naar Duitsland en ontdek Laar! Er zijn vele mogelijkheden, ontdek ze hier.

Lees meer

7. Bezoek een streekproducent

7. Bezoek een streekproducent

Smullen van de smaak van de streek!

Terwijl de meeste mensen nog heerlijk in hun bed liggen, zijn de boeren in Hardenberg en omgeving al volop aan het werk. Met respect voor omgeving en milieu produceren zij de lekkerste streekproducten. Proef de streek en geniet van de ambachtelijke lekkernijen die dagelijks met liefde worden gemaakt. Misschien nog wel leuker: Kom eens langs en maak kennis met de mensen en het verhaal achter het product.

Ga op bezoek

8. Smaakroute door het Vechtdal

8. Smaakroute door het Vechtdal

smaakvolle autorit

De smaakroute is dé Vechtdalroute tussen Hardenberg en Zwolle. Deze unieke autoroute voert je van de Duitslandgrens naar de hoofdstad van de provincie Overijssel, Zwolle. De autoroute is ongeveer 140 kilometer lang en heeft alles in zich voor een geslaagde en smaakvolle autorit. Download hier het kaartje, stap in de auto en laat je verrassen door natuur en gastvrijheid in Vechtdal Overijssel.

Bekijk de smaakroute

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod