Week van de Smaak: 7 t/m 15 april

Hardenberg gelegen in het Vechtdal, is dé vrijetijdsregio van Nederland. De streek van tegenstellingen en balans. Waar spanning en ontspanning en gezond en genieten samenkomen. Nieuwe energie en inspiratie voor jong en oud. Hier is altijd iets te zien, proeven of beleven. Puur en eerlijk.

Fris is energie opdoen in regio Hardenberg, want ‘Fris is…’ is namelijk onze nieuwe creatieve campagne die tijdens de Week van de Smaak wordt gelanceerd. Maar naast deze leuke lancering zijn er nog meer smakelijke activiteiten.

Vrijdag 7 april: Koeien in de wei/de Grootste lunch van het Reestdal!

Vrijdag 7 april: Koeien in de wei/de Grootste lunch van het Reestdal!

Bij Zuivelboerderij De Waard gaan de koeien weer naar buiten. De koeien hebben een tijdje binnengezeten en kunnen niet wachten om weer te springen in de wei. Daar wil je bij zijn! Om 11.30 uur gaan de koeien naar buiten.

Nadat je bij de koeien hebt gekoe(ke)loert, kun je genieten van een heerlijke lunch tijdens de ‘Grootste lunch van het Reestdal’!
Zuivelboerderij De Waard heeft in samenwerking met Brasserie De Boerderij deze heerlijke lunch bedacht. Voor € 15,50 kun je aanschuiven aan deze lange tafel en genieten van de (h)eerlijke lunch vol met broodjes, beleg en zuivel uit de streek.

Reserveren voor deze lunch is verplicht en kan tot 3 april via onderstaande link.

Reserveren voor de lunch

Zaterdag 8 april: Streekfood Festival

Zaterdag 8 april: Streekfood Festival

Proef de regio tijdens het Streekfood Festival bij De Barones in Dalfsen van 11.00 tot 16.00 uur
Thee, bier, wijn, kaas, brood, vlees, groenten en fruit.. producten die je elke week of misschien wel elke dag gebruikt. Wist je dat deze ook in het Vechtdal en Reestdal worden gemaakt met grondstoffen uit onze regio? Maak kennis met de smaken uit de regio en proef het Vechtdal en Reestdal tijdens het Streekfood Festival bij De Barones in Dalfsen.

Tijdens het Streekfood Festival presenteren verschillende streekbedrijven zich. Maak kennis met de verschillende samekn die de regio biedt. Het festival wordt gehouden in de sfeervolle tuin van De Barones in Dalfsen aan de Gerner Es 5a. Struin langs de verschillende kramen en geniet van verschillende streekgerechten op het terras van het restaurant. Een gezellig uitje tijdens het paasweekend!

Zaterdag 8 april: Aspergeseizoen van start!

Zaterdag 8 april: Aspergeseizoen van start!

Het is weer tijd voor het witte goud: het aspergeseizoen is aangebroken! Van april t/m juni kun je weer heerlijk genieten van de versgeplukte asperges bij Aspergeboerderij Het Nijenhuis in Diffelen! Tot 24 juni wordt er weer volop aandacht besteed aan de Koningin van de groente. Geniet van de asperges, eet smakelijk!

Meer weten over de asperges?

Maandag 10 april: Hardenberg Buiten

Maandag 10 april: Hardenberg Buiten

Kom naar Hardenberg Buiten, want buiten is gezond!
Tweede Paasdag staat voor genieten met het hele gezin op de Oldemeyer tijdens Hardenberg Buiten. Van 10.00-16.00 uur is er een programma vol leuke buitenactiviteiten voor jong en oud!

Ontmoeten, natuur, cultuur, duurzaamheid en gezondheid staan op Tweede Paasdag centraal!

De toegang is gratis, net zoals de meeste activiteiten. Je wordt uitgedaagd om op de fiets te komen. Het parkeertarief is € 5,00 per auto.

Na jaren denken, bouwen, creëren en ontwikkelen staat hij nu echt; De Zwerftruck. Het is de hoogste tijd om deze getransformeerde hooiwagen van binnen en buiten te aanschouwen. De Zwerftruck is breed inzetbaar. Zo kun je er heerlijk overnachten, productief vergaderen of lokaal dineren. En dat op inspirerende locaties. Allemaal om écht even OFF te staan.

Meer weten?

Maandag 10 april: Paas High tea met live muziek

Maandag 10 april: Paas High tea met live muziek

Kom genieten van een ambachtelijk High Tea op de SomerWende. Ontdek de Rheezerthee tijdens deze unieke ervaring met vrolijke noot. Laat je verrassen door de speciaal gemaakte Paasgerechten die samenkomen met de smaken van de Rheezerthee.

Meld je op tijd aan, want vol is vol. Je kunt kiezen uit twee tijden: van 12.00 uur tot 14.30 uur of van 16.00 tot 18.30 uur. Tijdens deze Paas High tea wordt er als achtergrondmuziek live gespeeld door 2 akoestische muzikanten.

De High Tea is vegetarisch en volgens traditionele Engelse recepten uit eigen familie gemaakt. Bij elke gang wordt een passende Rheezerthee geserveerd met als primeur de nieuwste smaak.

Prijs:
€ 32,50 per persoon

Reserveer of lees meer

Zaterdag 15 april: Het Streekmaal

Zaterdag 15 april: Het Streekmaal

Het aspergeseizoen staat voor de deur en we gaan asperges proeven (en nog veel meer) op ‘t boerenland tijdens een exclusief pop up diner in Diffelen. Dat doen we op zaterdag 15 april van 14.00 – 17.00 uur tijdens de eerste editie van Het Streekmaal!

Naast de aspergevelden bij aspergeboerderij Het Nijenhuis staan twee lange dinertafels met 150 stoelen klaar. Vier verrukkelijke gangen met een bijpassend drankarrangement nemen je mee in het verhaal van grond tot mond. Een ultieme smaakexplosie uit de streek. Ontdek de regio door deze exclusieve ervaring! Deze feestelijke opening van het aspergeseizoen belooft een écht seizoensgebonden diner te worden op een sfeervolle boerderij in het levendige Vechtdal.

Daar wil je bij zijn, toch?

Ik wil erbij zijn!

Zondag 16 april: Opening Vechtdal Proefpalen

Zondag 16 april: Opening Vechtdal Proefpalen

Ontdek de Smaakmakers van het Verrukkelijk Vechtdal tijdens de openingsdag op 16 april. Geniet onderweg van de lokale streekproducten en de prachtige omgeving.

Start tussen 10.00 uur en 12 .00 uur bij thee plantage SomerWende waar je ontvangen wordt met een kopje Rheezerthee (of koffie) en iets lekkers uit de streek. Na de uitleg ontvang je de route, die je meeneemt naar de andere 4 Smaakmakers. Van Aspergeboerderij Het Nijenhuis naar Vechtdal Hooglanders, door naar De Bessentuin om vervolgens af te sluiten bij Restaurant De Rheezerbelten.

Op elke locatie ontdek je het ver haal van de Smaakmakers van het Verrukkelijk Vechtdal. Door op het pedaal van de Vechtdal Proefpaal te pompen kun je het verhaal horen. Daarnaast wordt er op elke locatie geproefd van de heerlijke streekproducten.

Geniet van de route die met veel zorg voor je is uitgezet. De route is zowel met de auto als met de fiets af te leggen.

€ 37,50 per persoon. Dit is inclusief: Vechtdal Proef route met vijf welkomstdrankjes en lekkers uit de streek! De tijdsduur is ongeveer 4 uur. Aanmelden kan via info@vechtdalexpress.nl of 06 537 274 64.

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod