Wij hebben de volgende opties voor U geselecteerd om te overnachten:

Foto - Visit Hardenberg
Foto - Visit Hardenberg
Foto - Visit Hardenberg
Foto - Visit Hardenberg
Foto - Visit Hardenberg

Waar bevinden zich de getoonde bedrijven op de kaart?

Wandelen in Overijssel

 

Als u wilt gaan wandelen in Overijssel dan is Hardenberg dé plek om dit te doen. Hardenberg is niet voor niets uitgeroepen tot tweede wandelgemeente van Nederland in 2014! Wandelen in Overijssel is een onovertroffen en een unieke ervaring. In de omgeving is een grote verscheidenheid aan prachtige wandelroutes waar u heerlijk kunt wandelen.

Zeker in de uitgestrekte gemeente Hardenberg kunt u genieten van veel verschillende typen landschap. U kunt door de bossen, langs de vecht, door de weilanden of over een ander deel van de meer dan 600 kilometer aan wandelroutes wandelen. Voor iedere wandelaar wat wils. De omgeving Hardenberg is een van de beste plekken om te wandelen in Overijssel!

Wandelen in Overijssel met oneindig veel mogelijkheden

Dat het prachtig wandelen is in Overijssel blijkt wel uit de hoeveelheid mogelijkheden die u alleen al in de omgeving Hardenberg heeft. Met meer dan 600 kilometer en een grote verscheidenheid aan wandelroutes. Een stevige wandeling over de Lemelerberg, dwars door het Rechterense Veld of door het idyllische Reestdal. Of uitwaaien langs de Vecht of op de dijk. Zoveel mogelijkheden om heerlijk te wandelen in een gemeente? Dat kan alleen in de gemeente Hardenberg!

Waarom wandelen in Overijssel in Hardenberg?

Er is meer dan genoeg reden te kiezen voor Hardenberg als u gaat wandelen in Overijssel. De gemeente Hardenberg is perfect ingericht voor wandelaars. Dankzij de verschillende routes, de verscheidenheid in natuur en het ongelooflijke aantal kilometers aan wandelroutes kunt u hier altijd terecht. Wandelen in Overijssel met het gezin, in een groep, met z’n tweeën of helemaal alleen. Het is allemaal even geweldig en brengt veel rust in de hectische wereld waarin wij nu leven. Kom om te genieten van de natuur en de omgeving. Kom en ontdek zelf hoe mooi u kunt wandelen in Overijssel!

Wandelroutes in Hardenberg

Zoals eerder vermeld heeft Hardenberg ruim 600 kilometer aan wandelroutes. Zo veel dat u nergens anders meer naartoe hoeft als u wilt wandelen in Overijssel. De wandelroutes zijn goed en duidelijk uitgezet met behulp van paaltjes langs de route. Op een routekaart staan de routes aangegeven met een kleur. Deze kleur komt overeen met de gekleurde pijlen op routepalen. Daarop staat ook het aantal kilometers aangegeven. Natuurlijk kunt u ook routes met elkaar koppelen, zodat u een langere route kunt lopen. Bij ieder startpunt staat een informatiepaal met daarop een informatiekaart van de direct omgeving. De wandelroutes rond Hardenberg bieden dus vollop mogelijkheden om prachtig te wandelen in Overijssel.

Wandelroute Rondom Rheeze

Dit is een van de bekendste en meeste indrukwekkende routes om te wandelen in Overijssel. Met zijn 13,3 km is het een stevige wandeling waar zelfs de getrainde wandelaar wel een paar uurtjes zoet mee is. Het startpunt voor de route Rondom Rheeze is bij de Rheezerbelten. Tijdens het lopen van deze zeer gevarieerde route weet u weer waarom u koos om te gaan wandelen in Overijssel. Deze wandelroute voert u door bossen, heide, vijvers en zandverstuivingen. Na Rheeze loopt de route nog door de Rheezebelten. Hier kunt u nog genieten van hoge rivierduinen en met bos beplante duingebieden. Sommige van deze duinen bieden overigens een prachtig uitzicht over het Vechtdal. De wandelroute is eenvoudig te volgen. De start is bij startpunt de Rheezebelten, Grote Beerstraat 3, 7794 RA, Rheeze. De route is vervolgens eenvoudig te volgen via de geel-roze pijlen.

Klik hier voor meer informatie over wandelroute Rondom Rheeze (PDF).

Het Pieterpad

Ook de bekendste en een van de langste wandelroutes van Nederland loopt langs Hardenberg. Het Pieterpad. En er is niet een etappe die de wandelaar langs Hardenberg voert, maar zelfs twee! De finish van etappe 8 Coevorden – Hardenberg en de start van etappe 9 Hardenberg – Ommen zijn het bewijs dat de omgeving van Hardenberg hoog aangeschreven staat bij wandelminnend Nederland. Wanneer u het Pieterpad bewandelt komt u natuurlijk niet alleen in Hardenberg terecht, maar kunt u nog veel verder wandelen in Overijssel. Het Pieterpad heeft een totale lengte van 492 kilometer waarvan een aanzienlijk deel dus door Overijssel loopt.

Bekijk hier de route van etappe 8.

Bekijk hier de route van etappe 9.

Met de kinderen wandelen in Overijssel

Als u lekker met de kinderen wilt gaan wandelen in Overijssel zijn er ook een aantal leuke routes voor kinderen. Bospaviljoen De Rheezerbelten biedt een leuke en spannende tocht aan het meest geschikt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar, het mysterie van de verdwenen kok. Knof, de kok van Bospaviljoen De Rheezerbelten is verdwenen! Hiervoor worden echte speurneuzen gezocht die willen helpen om Knof terug te vinden. Volg de sporen door het bos en breng Knof terug. Toverspreuken, heksenkringen, kuilen graven, door paddentunnels kruipen en kikkersprongen maken. Bij het oplossen van zo’n groot mysterie komt een hoop kijken! De route kost €5,95 is te verkrijgen bij Tourist Info in Hardenberg en Ommen en bij Bospaviljoen De Rheezerbelten. Dit is tevens het startpunt van de route. Hiermee moet het niet moeilijk zijn om de kinderen over te halen mee te gaan wandelen in Overijssel. Voor kinderen was wandelen in Overijssel namelijk nog nooit zo leuk!

Wandelen in Overijssel in Hardenberg

Er is dus niets meer dat u hoeft tegen te houden naar Hardenberg te komen wanneer u wilt wandelen in Overijssel. Kom langs en oordeel zelf. Hardenberg is dé plek waar u moet zijn als u wilt wandelen in Overijssel!

Niet gevonden wat U zocht?

Hardenberg biedt nog een tal van andere overnachtingsmogelijkheden.

Bekijk alle overnachtingsmogelijkheden