Leuke tips voor de voorjaarsvakantie

Het wordt langzaam aan weer ietsje warmer en de bloemen beginnen binnenkort weer te bloeien. Het is bijna voorjaar! Maar eerst is de voorjaarsvakantie.. Wat kun je allemaal gaan doen in de omgeving? Wij geven je tips!

Hoeraaa…. het is (bijna) voorjaarsvakantie! Dus de kinderen zijn heerlijk vrij van school. Misschien ga je op wintersport of blijf je lekker thuis? Voor de thuisblijvers hebben wij wat tips op een rijtje gezet! Doe je liever iets buiten of binnen? We hebben voor iedereen wat leuks.

BINNEN

BINNEN

TIP 1: Bezoek het theater

Gezellig met elkaar lachen, gieren en brullen! In de Gashouder in Dedemsvaart is er in de voorjaarsvakantie een voorstelling speciaal voor kinderen.

HET MUIZENHUIS: SAM & JULIA, OP REIS – zondag 27 februari

Opa Zeeman heeft met zijn schip de hele wereld rondgevaren. Sam & Julia beleven opa’s reizen opnieuw door er met opa over te praten. En te zingen. Actrice Abke Bruins, geen onbekende in de Gashouder, vertelt, musiceert en bespeelt de vrolijke muizenvriendjes in hun reis rond de wereld. Overal waar Sam & Julia komen, ontmoeten ze andere muizen. Allemaal met hun eigen thuis op dat plekje van de wereld. Als Sam & Julia na hun onvergetelijke reis weer thuis komen, hebben ze geleerd dat thuis is, waar je je muis voelt.

Gaan jullie mee op reis met Sam & Julia? Na afloop van de voorstelling mag je met ze op de foto!

TIP 2: Breng een bezoekje aan de bios

Ga gezellig met een bak popcorn genieten van een grappige film. In Bios Hardenberg kan het!

Clifford de Grote Rode Hond
De tiener Emily Elizabeth ontmoet een magische dierenbeschermer die haar een kleine, rode puppy geeft. Ze had nooit verwacht dat ze wakker zou worden met een gigantische hond van wel drie meter in haar kleine appartementje in New York.

Hopper en de Hamster der Duisternis
Hopper is een bijzondere jonge held: hij is half kip en half haas. Hij is geadopteerd door Koning Peter, een haas die beroemd is geworden door zijn spannende avonturen. Hopper weet dat hij er anders uitziet dan de rest en wil niets liever dan erbij horen en net zo stoer zijn als zijn vader. Het liefst wil hij een echte avonturier worden, zelfs al is hij nog zo onhandig.

Maya en het Gouden Ei
Wanneer Maya hoort dat de koningin haar en Willy uit elkaar wil halen omdat ze weer eens chaos hebben gecreëerd in de bijenkorf, besluit Maya om met Willy op avontuur te gaan om de koningin te bewijzen dat ze wel samen te vertrouwen zijn. Onderweg komen ze een groene mier tegen die hun een gouden boon toevertrouwd die ze moeten bezorgen aan de nieuwe mierenkolonie in Bonsai Piek.

TIP 3: Ga indoor zwemmen/spelen!

Is het een koudere, natte dag, maar wil je toch iets leuks doen? Bezoek eens een overdekt zwembadZwembad De Slag, gelegen aan de Sportboulevard Hardenberg, is recent vernieuwd en is een modern zwembad met een wedstrijdbad. Ook is dit zwembad met een apart peuter-kleuterbad zeer kindvriendelijk. Of bezoek eens zwembad De Kiefer een wedstrijdbad waar de gelegenheid is tot recreatief zwemmen, zwemlessen en zwemmen voor doelgroepen. Houd je van baantjes trekken?

Badkleding? Check! Handdoeken? Check! Veel (zwem)plezier!

Wil je je ook eens uitleven als een aap? Kom lekker klimmen en klauteren in de Mad Monkey Jungle of Monkey Town Hardenberg! Natuurlijk ben je geen echte gekke aap, maar in de overdekte speelwereld kun je lekker gek doen bij het spelen, klimmen, klauteren en apenkooien. Leef je uit in je eigen jungle!

Nog niet klaar met apenkooien? Geef jezelf, vrienden en klasgenoten op voor Jungle Madness in Dedemsvaart, Balkbrug, Slagharen, Kloosterhaar of Hardenberg.

TIP 7: Los het raadsel op en kom uit de Escaperoom

Lukt het jou om alle pittige puzzels en raadsels op te lossen in een uur tijd? Een Escape Room is een real-life game waarbij je samen met je team wordt opgesloten in een kamer. Escaperoom Hardenberg beschikt over twee kamers: The Wheelhouse en The Oval Office

The Wheelhouse
In The Wheelhouse ga je terug naar de 16e eeuw.  Naar de tijden van de romantische zeevaart en ontdekkingsreizen.  Vergeet even waar je bent en laat je meevoeren door deze elegante kamer. Het prachtig doorgevoerde thema maakt de kamer een hele beleving voor zowel jong als oud. De kamer zit vol met interessante vraagstukken, ingenieuze puzzels en verrassende elementen. Maar vergis je niet, deze kamer geeft zichzelf niet zomaar prijs.

The Oval Office
Ooit in het Oval Office geweest? Dit wordt je eerste keer! Ga met je team op onderzoek uit en red de wereld van een nucleaire ondergang.  Vind je weg door deze prachtige vormgegeven kamer, die wordt geprezen om zijn vernieuwende invalshoeken. De verrassende puzzels smaken steeds naar meer en zijn de brandstof van dit 60 minuten durende avontuur. Of lukt het jullie om eerder te ontsnappen?

BUITEN

BUITEN

TIP 1: Vechtdal Ontdekkingsreis

Kom jij zaterdag 19 februari ook naar de lancering van de Vechtdal Ontdekkingsreis? Dit is een spel voor gezinnen. Je leert tijdens het spelen over de regio en ontdekt de mooiste plaatjes. lancering spel! Professor Dianthus gaat op zoek naar ‘zelfverdedigingsplanten’. Je bent van harte welkom tussen 13.30 en 15.30 uur bij De Koppel in Hardenberg.

Lees meer over deze ontdekkingsreis

TIP 2: Ga lekker naar buiten!

Trek je schoenen aan, doe je sjaal om en ga er op uit in het bos. In de regio Hardenberg zijn genoeg leuke wandelroutes te vinden! Stel zelf een route samen of loop eens één van deze wandelroutes. 

Wie slaapt er in het insectenhotel? En waar is de kikker gebleven? Loop samen de leuke en leerzame route voor het hele gezin! ‘Bas de Das’ is een speel-, ontdek- en belevingspad voor kinderen in het Reestdal. Volg de route en klim in groot vogelhuis of nestel je in het mezennest. Volg Bas de Das en maak kennis met alle verstopplekken van de dieren in het Reestdal. Bas de das is een route van ongeveer 1 km voor kinderen van 4-12 jaar, maar is ook leuk voor jongere kinderen!

Knof is verdwenen. Knof is kok bij Bospaviljoen De Rheezerbelten. Knof moet gevonden worden! Maar hoe? Een mysterie dat vraagt om echte speurneuzen. Zo is er een sporenonderzoek gedaan. Dit leverde erg interessante bewijzen op. Toverspreuken, heksenkringen, kuilen graven, door paddentunnels kruipen en kikkersprongen maken. Er komt heel wat kijken bij het oplossen van zo’n groot mysterie. Is het ze gelukt het mysterie op te lossen? Knof de pad is voor kinderen van 8-12 jaar, maar uiteraard mogen jongere broertjes en zusjes ook meedoen! De route is ongeveer 1,5 km.

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod