Leuke tips voor de voorjaarsvakantie

Het wordt langzaam aan weer ietsje warmer en de bloemen beginnen binnenkort weer te bloeien. Het is bijna voorjaar! Maar eerst is de voorjaarsvakantie.. Wat kun je allemaal gaan doen in de omgeving? Wij geven je tips!

Hoeraaa…

Het is (bijna) voorjaarsvakantie! Dus de kinderen zijn heerlijk vrij van school. Misschien ga je op wintersport.

Of blijf je lekker thuis? Voor de thuisblijvers hebben wij wat tips op een rijtje gezet! Doe je liever iets buiten, of binnen?
We hebben voor iedereen wat leuks.

BINNEN

BINNEN

TIP 1: Bezoek het theater

Gezellig met elkaar lachen, gieren en brullen! In de Voorveghter in Hardenberg is er in de voorjaarsvakantie een voorstelling speciaal voor kinderen.

Bing is jarig! – zaterdag 25 februari

In de voorstelling viert Bing zijn verjaardag samen met de kinderen in het theater en al zijn bekende vriendjes Coco, Sula, Pando, Amma en natuurlijk Flop. Het hoogtepunt van de voorstelling is het partijtje van Bing, hier zullen al zijn vriendjes verkleed verschijnen. En de kinderen in het theater mogen ook verkleed naar de voorstelling komen!

Koop kaartjes

TIP 2: Breng een bezoekje aan de bios

Ga gezellig met een bak popcorn genieten van een grappige film. In Bios Hardenberg kan het!

Feest van Tante Rita
Het Feest van Tante Rita is een vrolijke bioscoopfilm voor de hele familie, met alle bekende hits van de Minidisco (zoals Tsjoe Tsjoe Wa, Coco Loco en Dans met Tante Rita) over het allergrootste dansfeest van het jaar. Theo en Lulu gaan op vakantie naar de camping en hopen op een uitnodiging voor Het Feest van Tante Rita. Op de camping aangekomen heeft moeder Chanelle (Edsilia Rombley) een mooie verrassing; ze zijn uitgenodigd! Maar de weg naar het feest is niet zonder obstakels: met de familie auto kan niet gereden worden en er is een leeuw ontsnapt uit de dierentuin.

Fien & Teun gaan kamperen
Als Fien en Teun op de hooizolder een tent vinden, mogen ze van papa en mama kamperen in de natuur. Met volle rugzakken, een picknickmand en flink wat kriebels in hun buik gaan het boertje en boerinnetje op pad. Onderweg leren Fien en Teun al snel nieuwe dierenvriendjes kennen. Alleen een tent opzetten blijkt nog helemaal niet zo makkelijk. En dan beginnen hun vrienden van thuis ook nog om aandacht te vragen! Maar ja, boerderijdieren kunnen nu eenmaal niet kamperen… of toch wel?

Kung Fu Leeuw
De 14-jarige Jimmy is fanatiek, sterk en een van de beste Kung Fu leerlingen van zijn school. Als de selectie van het nieuwe leeuwendans team wordt samengesteld, ziet Jimmy zijn droom om in de leeuwenkop te dansen uiteenvallen. Zijn Sifu (leermeester) kiest nieuwkomer Li Jié – met zijn indrukwekkende Martial arts sprongen – voor de leeuwenkop en zet Jimmy in de achterkant. Jimmy durft niet tegen de wens van zijn Sifu in te gaan, maar is vastberaden om zijn plek te heroveren. Alleen, om dat te kunnen, moet hij eerst zijn jaloezie overwinnen… Kung Fu Leeuw wordt opgedragen aan alle Sifu’s, Sensei’s, en trainers die aan onze kinderen leren wat toewijding is.

Mummies (animatiefilm)
De film volgt de avonturen van drie Egyptische mummies die wonen in een ondergrondse geheime stad in het oude Egypte. Het trio bestaat uit een prinses, een voormalig wagenmenner en zijn jongere broer, en wordt vergezeld door hun babykrokodil. Door een reeks ongelukkige gebeurtenissen belanden de mummies in het hedendaagse Londen en beginnen ze aan een doldwaze en hilarische reis op zoek naar een oude ring van de koninklijke familie die is gestolen door de ambitieuze archeoloog Lord Carnaby.

Bekijk alle films

TIP 3: Ga indoor zwemmen/spelen!

Is het een koudere, natte dag, maar wil je toch iets leuks doen? Bezoek eens een overdekt zwembadZwembad De Slag, gelegen aan de Sportboulevard Hardenberg, is recent vernieuwd en is een modern zwembad met een wedstrijdbad. Ook is dit zwembad met een apart peuter-kleuterbad zeer kindvriendelijk. Of bezoek eens zwembad De Kiefer een wedstrijdbad waar de gelegenheid is tot recreatief zwemmen, zwemlessen en zwemmen voor doelgroepen. Houd je van baantjes trekken?

Badkleding? Check! Handdoeken? Check! Veel (zwem)plezier!

Wil je je ook eens uitleven als een aap? Kom lekker klimmen en klauteren in de Mad Monkey Jungle of Monkey Town Hardenberg! Natuurlijk ben je geen echte gekke aap, maar in de overdekte speelwereld kun je lekker gek doen bij het spelen, klimmen, klauteren en apenkooien. Leef je uit in je eigen jungle!

TIP 7: Los het raadsel op en kom uit de Escaperoom

Lukt het jou om alle pittige puzzels en raadsels op te lossen in een uur tijd? Een Escape Room is een real-life game waarbij je samen met je team wordt opgesloten in een kamer. Escaperoom Hardenberg beschikt over twee kamers: The Wheelhouse en The Oval Office

The Wheelhouse
In The Wheelhouse ga je terug naar de 16e eeuw.  Naar de tijden van de romantische zeevaart en ontdekkingsreizen.  Vergeet even waar je bent en laat je meevoeren door deze elegante kamer. Het prachtig doorgevoerde thema maakt de kamer een hele beleving voor zowel jong als oud. De kamer zit vol met interessante vraagstukken, ingenieuze puzzels en verrassende elementen. Maar vergis je niet, deze kamer geeft zichzelf niet zomaar prijs.

The Oval Office
Ooit in het Oval Office geweest? Dit wordt je eerste keer! Ga met je team op onderzoek uit en red de wereld van een nucleaire ondergang.  Vind je weg door deze prachtige vormgegeven kamer, die wordt geprezen om zijn vernieuwende invalshoeken. De verrassende puzzels smaken steeds naar meer en zijn de brandstof van dit 60 minuten durende avontuur. Of lukt het jullie om eerder te ontsnappen?

BUITEN

BUITEN

TIP 1: Help de boswachter

Op woensdagmiddag 1 maart van 14.00-15.00 uur organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met natuuractiviteitencentrum De Koppel een buitenactiviteit voor kinderen: ‘Help de boswachter en word een Koppelranger!’.

Kom jij ook de boswachter helpen? Trek warme kleren aan en draag laarzen of stevige schoenen, dat allemaal lekker een beetje vuil mag worden. De boswachter zorgt voor steekschoppen en kleine werkhandschoenen. Help je ook mee? Bel voor informatie en om je op te geven naar De Koppel (0523) 273 388 of doe dat via info@dekoppel.com. Er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen!

Lees verder

TIP 2: Ga lekker naar buiten!

Trek je schoenen aan, doe je sjaal om en ga er op uit in het bos. In de regio Hardenberg zijn genoeg leuke wandelroutes te vinden! Stel zelf een route samen of loop eens één van deze wandelroutes. 

Wie slaapt er in het insectenhotel? En waar is de kikker gebleven? Loop samen de leuke en leerzame route voor het hele gezin! ‘Bas de Das’ is een speel-, ontdek- en belevingspad voor kinderen in het Reestdal. Volg de route en klim in groot vogelhuis of nestel je in het mezennest. Volg Bas de Das en maak kennis met alle verstopplekken van de dieren in het Reestdal. Bas de das is een route van ongeveer 1 km voor kinderen van 4-12 jaar, maar is ook leuk voor jongere kinderen!

Knof is verdwenen. Knof is kok bij Bospaviljoen De Rheezerbelten. Knof moet gevonden worden! Maar hoe? Een mysterie dat vraagt om echte speurneuzen. Zo is er een sporenonderzoek gedaan. Dit leverde erg interessante bewijzen op. Toverspreuken, heksenkringen, kuilen graven, door paddentunnels kruipen en kikkersprongen maken. Er komt heel wat kijken bij het oplossen van zo’n groot mysterie. Is het ze gelukt het mysterie op te lossen? Knof de pad is voor kinderen van 8-12 jaar, maar uiteraard mogen jongere broertjes en zusjes ook meedoen! De route is ongeveer 1,5 km.

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod