Leuke tips voor de voorjaarsvakantie

Het wordt langzaam aan weer ietsje warmer en de bloemen beginnen binnenkort weer te bloeien. Het is bijna voorjaar! Maar eerst is de voorjaarsvakantie.. Wat kun je allemaal gaan doen in de omgeving? Wij geven je tips!

Hoeraaa…. het is (bijna) voorjaarsvakantie! Dus de kinderen zijn heerlijk vrij van school. Misschien ga je op wintersport of blijf je lekker thuis? Voor de thuisblijvers hebben wij wat tips op een rijtje gezet! Doe je liever iets buiten of binnen? We hebben voor iedereen wat leuks.

BINNEN

BINNEN

TIP 1: Bezoek het theater

Gezellig met elkaar lachen, gieren en brullen! In Theater De Voorveghter zijn er in de voorjaarsvakantie twee voorstellingen speciaal voor kinderen.

De Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen (6+)
Denk aan een theaterstuk over een waanzinnige boomhut met vliegende katten, een limonadefontein, een apeninvasie en een reuzengorilla.. Klinkt interessant toch?

Peppa Pig Verrassingsfeest! (2+)
Slingers en ballonnen vullen de hele kamer. Een grote, lekkere chocoladetaart staat op tafel. Het wordt een hele bijzondere dag. Maar dan hebben Mama Big en Papa Big een grote verrassing. Peppa heeft geen idee wat het kan zijn, jij wel?

TIP 2: Breng een bezoekje aan de bios

Ga gezellig met een bak popcorn genieten van een grappige film. In Bios Hardenberg kan het!

Corgi
Corgi Rex is de meest geliefde hond van het Britse koningshuis en ondanks dat hij zich niet altijd aan de regels houdt is hij lievelingetje van de Koningin. Wanneer Rex door de andere, jaloerse corgi’s het paleis uit wordt gejaagd en niet terugkomt is de paniek groot..

Hoe tem je een draak 3
In dit nieuwe hoofdstuk ontdekken ze eindelijk waar ze voor bestemd zijn: Hikkie wordt het hoofd van het dorp Berk met Astrid aan zijn zijde, en Tandloos wordt de leider van de draken.

Buurman & Buurman winterpret
De winter kan super leuk zijn, maar voor de buurmannen zorgt het juist voor problemen. De geliefde buurmannen gaan weer op hun eigen manier aan de slag om van alles een succes te maken.

Lego Film 2
De Lego® Film 2 herenigt de helden van Steenstad in een gloednieuw actie-avontuur om hun geliefde stad te redden. Het is vijf jaar geleden dat alles echt super was.

Maya: De Honingspelen
Maya, het vrolijke en nieuwsgierige bijtje dat heel erg gesteld is op haar vrijheid, haar vriendje Willy en een hele hoop nieuwe insectenvriendjes zetten alles op alles om de eer van hun bijenkorf te verdedigen tijdens de jaarlijkse Honingspelen.

Vals (12+)
De vriendinnen Kim, Abby, Feline en nieuwkomer Pippa besluiten hun laatste vrije dagen voor het eindexamen door te brengen in een afgelegen vakantiehuisje in de Ardennen. Wat een gezellig meidenweekend had moeten worden, verandert al gauw in een drama.

Brugklas – De tijd van mijn leven (12+)
De tijd van m’n leven gaat over Nola die zwaar de pineut is wanneer er op school een video wordt verspreid waarin te zien is dat ze gedumpt wordt door haar vriendje Jesse.

TIP 3: Kindermiddag ‘Als een vis in het water’

Op woensdag 20 februari organiseert De Koppel een creatieve middag, waarbij kinderen een soort aquarium gaan maken. Kinderen van 6 t/m 12 jaar zijn van harte welkom. Uiteraard kunnen ook jongere of oudere kinderen die dit leuk vinden, komen.
De middag begint met wist-je-datjes over de vis. Daarna gaan de kinderen van blauw papier een aquarium maken. Erop komen visjes, plantjes en luchtbelletjes. Hiervoor worden allerlei kleuren papier en kraaltjes gebruikt. Glitter en plakkertjes staan op tafel en maken het feestje compleet. Een papieren aquarium dus; leuk om naar te kijken en lekker makkelijk, want je hoeft de visjes niet te voeren! De middag begint om 14.00 uur en eindigt rond 16.00 uur. De kosten bedragen € 3,- per kind (incl. een glas ranja en wat lekkers). Je moet je wel even opgeven! Bel naar tel. 0523-273388.

TIP 4: Ga indoor zwemmen/spelen!

Is het een koudere, natte dag, maar wil je toch iets leuks doen? Bezoek eens een overdekt zwembadZwembad De Slag, gelegen aan de Sportboulevard Hardenberg, is recent vernieuwd en is een modern zwembad met een wedstrijdbad. Ook is dit zwembad met een apart peuter-kleuterbad zeer kindvriendelijk. Of bezoek eens zwembad De Kiefer een wedstrijdbad waar de gelegenheid is tot recreatief zwemmen, zwemlessen en zwemmen voor doelgroepen. Houd je van baantjes trekken?

Nog niet uit gespetterd? Dan vind je het waterspeelparadijs op Sprookjescamping vast geweldig! Het zwembad heeft een waterspeeltuin, een babyspetterbad en genoeg leuke glijbanen. Draai maar eens aan de wielen, waardoor een ander natgespetterd wordt of blijf lekker drijven in het zwembad, glijd met het hele gezin van de glijbaan of klim op Hannah’s kasteel. Daarnaast is er ook een heus speelparadijs op de sprookjescamping, dubbel feest dus. Kom ook en beleef echte avonturen!

Badkleding? Check! Handdoeken? Check! Veel (zwem)plezier!

Speeltuinen buiten zijn er genoeg, maar wist je dat je in de regio Hardenberg ook lekker binnen kunt spelen? Kom lekker klimmen en klauteren in Cobus Speelkasteel bij Kampeerdorp de Zandstuve. Hét speelparadijs van Hardenberg! Cobus heeft zijn eigen speelkasteel waarin je heerlijk kunt klimmen, klauteren en glijden. Even wat anders dan het speelkasteel? Daag dan iemand uit voor een potje airhockey. LET OP: het is alleen mogelijk om te komen spelen op woensdag- en vrijdagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

Wil je je ook eens uitleven als een aap? Kom lekker klimmen en klauteren in de Mad Monkey Jungle! Je wordt dan even een echte Mad Monkey! Natuurlijk ben je geen echte gekke aap, maar in de overdekte speelwereld kun je lekker gek doen bij het spelen, klimmen, klauteren en apenkooien. Leef je uit in je eigen jungle!

TIP 5: Familiedagen in de Evenementenhal

Bezoek de Familiedagen in de voorjaarsvakantie en laat je verrassen door een ruim aanbod aan interessante winkels en bedrijven. Doe inspiratie op, laat je adviseren en volg leuke workshops tijdens één van deze dagen. De vernieuwde pleinen, diverse podia en het kindervermaak vullen elkaar feilloos aan. Aanwezige branches zijn onder andere: mode, wonen, ondernemerschap, literatuur, gezondheid, religie, ontspanning en muziek.

Voor jong en oud is er volop vermaak tijdens de Familiedagen. Ontspan bij het horen van de muzikale klanken op het hoofdpodium, vergaar extra kennis tijdens één van de presentaties in het kennistheater of loop langs bij één van de vele themapleinen. Kinderen kunnen al hun energie kwijt bij de uitgebreide kinderanimatie, er zijn  activiteiten voor elke leeftijdscategorie!

TIP 6: Kick Off: Urban Arts & Sports

Heb je zin om in de voorjaarsvakantie samen met je vrienden te dansen, freerunnen, te gamen of met elkaar te chillen? Kom naar de Kick off van Urban Arts & Sports op 21 februari in de Meet in Hardenberg en 22 februari in de Citadel in Dedemsvaart! Beide dagen kun je komen van 14.00 tot 17.00 uur.

Een tof evenement waar je mee kunt doen aan verschillende Urban Arts & Sports, samen met je vrienden en vriendinnen! Wat is er te doen: een pannakooi, een gamehoek, een DJ draait lekkere muziek, je kunt meedoen aan workshops freerunning, cheerleading, ‘poppin en lockin’ en natuurlijk kun je ook lekker komen chillen!

TIP 7: Los het raadsel op en kom uit de Escaperoom

Lukt het jou om alle pittige puzzels en raadsels op te lossen in een uur tijd? Een Escape Room is een real-life game waarbij je samen met je team wordt opgesloten in een kamer. Escaperoom Hardenberg beschikt over twee kamers: The Wheelhouse en The Oval Office

The Wheelhouse
In The Wheelhouse ga je terug naar de 16e eeuw.  Naar de tijden van de romantische zeevaart en ontdekkingsreizen.  Vergeet even waar je bent en laat je meevoeren door deze elegante kamer. Het prachtig doorgevoerde thema maakt de kamer een hele beleving voor zowel jong als oud. De kamer zit vol met interessante vraagstukken, ingenieuze puzzels en verrassende elementen. Maar vergis je niet, deze kamer geeft zichzelf niet zomaar prijs.

The Oval Office
Ooit in het Oval Office geweest? Dit wordt je eerste keer! Ga met je team op onderzoek uit en red de wereld van een nucleaire ondergang.  Vind je weg door deze prachtige vormgegeven kamer, die wordt geprezen om zijn vernieuwende invalshoeken. De verrassende puzzels smaken steeds naar meer en zijn de brandstof van dit 60 minuten durende avontuur. Of lukt het jullie om eerder te ontsnappen?

BUITEN

BUITEN

TIP 1: Bezoek de diertjes in de kinderboerderij

Wat is er nou leuker dan gezellig met zijn allen de dieren voeren en aaien? Trommel je ouders, opa en oma op en maak er een uitje van! Je kunt de geitjes, konijnen en andere diertjes bekijken en aaien in Landhoeve de Zwiese waar je bij de dieren in kunt. Ook bij de kinderboerderij in Dedemsvaart kun je knuffelen met de konijntjes en andere dieren aaien.

TIP 2: Ga lekker naar buiten!

Trek je schoenen aan, doe je sjaal om en ga er op uit in het bos. In de regio Hardenberg zijn genoeg leuke wandelroutes te vinden! Stel zelf een route samen of loop eens één van deze wandelroutes. 

Wie slaapt er in het insectenhotel? En waar is de kikker gebleven? Loop samen de leuke en leerzame route voor het hele gezin! ‘Bas de Das’ is een speel-, ontdek- en belevingspad voor kinderen in het Reestdal. Volg de route en klim in groot vogelhuis of nestel je in het mezennest. Volg Bas de Das en maak kennis met alle verstopplekken van de dieren in het Reestdal. Bas de das is een route van ongeveer 1 km voor kinderen van 4-12 jaar, maar is ook leuk voor jongere kinderen!

Knof is verdwenen. Knof is kok bij Bospaviljoen De Rheezerbelten. Knof moet gevonden worden! Maar hoe? Een mysterie dat vraagt om echte speurneuzen. Zo is er een sporenonderzoek gedaan. Dit leverde erg interessante bewijzen op. Toverspreuken, heksenkringen, kuilen graven, door paddentunnels kruipen en kikkersprongen maken. Er komt heel wat kijken bij het oplossen van zo’n groot mysterie. Is het ze gelukt het mysterie op te lossen? Knof de pad is voor kinderen van 8-12 jaar, maar uiteraard mogen jongere broertjes en zusjes ook meedoen! De route is ongeveer 1,5 km.

TIP 3: Kom shoppen!

Het is alweer bijna voorjaar en dus tijd voor een (nieuwe) voorjaarsgarderobe! Maar natuurlijk vinden we kortingen ook niet erg. Daarom is er in Hardenberg de Restanten 2-daagse op 22 en 23 februari in het centrum van Hardenberg. Daarnaast kun je natuurlijk ook gezellig shoppen in de andere kernen van de regio, Dedemsvaart, Balkbrug, Gramsbergen, Slagharen en De Krim.

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod