Wandelen met een verhaal op landgoed De Groote Scheere

Op landgoed De Groote Scheere in Holthone is een verhalenpad van 5 en 7 kilometer over verleden en heden en natuur en cultuur van dit bijzondere landgoed.

Landgoed De Groote Scheere in Holthone ligt tussen Gramsbergen en Coevorden. Het is een uniek en authentiek landgoed met vele verhalen in de diverse tijdslagen van onze geschiedenis. Een van de weinige routes om de tocht naar het Noorden te maken. Vele veldslagen zijn hier gestreden. De sporen uit de geschiedenis zijn nog steeds zichtbaar in het cultuurlandschap. Het is een stoer en gevarieerd landgoed. Door bijvoorbeeld de kenmerkende boerderijen met de rode en gele luiken en een gevarieerde natuur met een eeuwenoude es, houtwallen, singels en hakhoutbossen. Het verhalenpad leert je meer hierover.

Vitaal landgoed

De laatste jaren is er door de eigenaar veel geïnvesteerd in het verbeteren van de waterhuishouding, maar ook de versterking van de landschappelijke kwaliteit en het versterken van de ecologische betekenis van het landgoed. Een vitaal landgoed, waar het prettig wonen, leven en recreëren is. Tijdens de prachtige wandeling over het landgoed beleef je als wandelaar dit unieke karakter. Bovendien staan er onderweg diverse informatieborden.

De start van de wandelroute is bij Pannenkoekenboerderij De Ganzenhoeve aan de Holthonerweg 9.

Wandelroute

Het verhalenpad met een lengte van 5 en 7 kilometer start bij de Pannenkoekenboerderij de Ganzenhoeve. De wandelroute werd geopend door de drie nakomelingen van de familie van Voerst van Lynden-van Westervelt-Sandberg. Zij waren de voormalige eigenaren en bewoners van De Groote Scheere. Tevens is er ter herinnering aan hun ouders mr. S.W.A. baron van Voerst van Lynden, burgemeester van Gramsbergen en J. barones van Voerst van Lynden-de Beaufort, vanwege hun activiteiten in het verzet in de Tweede Wereldoorlog een koningslinde geplant. De burgemeester werd in 1945 gedeporteerd naar concentratiekamp Neuengamme en is nooit teruggekeerd.

 

Kidsbeweegroute

Vanaf Pannenkoekenboerderij de Ganzenhoeve start ook de kidsbeweegroute. Lees hierover meer. 

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod