navigatie overslaan

Recept

Dutch Oven Borrelbrood

  • Leestijd 1
  • Gelezen 295 keer

Je vrienden verrassen met een lekkere borrel? Dan moet je dit borrelbrood met Raderwijker molenbloem van Marlene Notenboom op tafel zetten!

Ingrediënten

  • 750 gram Raderwijker spelt molenbloem
  • 1 zakje gist
  • Half kopje olijfolie
  • Halve eetlepel zout
  • 4 eetlepel kruidenboterkruiden
  • 400 milliliter warm water
  • Takje cherry tomaatjes
  • Kelder buffel mozzarella
  • Optioneel maar wel erg lekker: een biertje van de Mommeriete!

Bereidingswijze

Maak een papje van de gist met een eetlepel warm water. Meng alle droge ingrediënten en voeg daarna de gist, olie en water toe. Kneed dit tot een soepel deeg. Laat het deeg een uur rijzen. Bedek een werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een zo groot mogelijke plak. Smeer de bovenkant van de plak in met olijfolie. Verdeel de kruiden, gehalveerde cherrytomaatjes en buffelmozzarella over het deeg. Rol het deeg op als een pannenkoek. Rol daarna op in een spiraalvorm/slakkenhuis. Plaats het in een Dutch oven en bak het voor 1 uur boven het vuur of indirect op de barbecue.

Lekkere tip

Ga je een weekendje weg naar camping de Klashorst? Dan is dit borrelbrood zeker een aanrader om te maken! Je kunt bij de Klashorst namelijk koken boven een vuurtje. Super gezellig en de perfecte gelegenheid om dit borrelbrood uit te testen.

Het brood is gemaakt met bloem van bakkerij de Rokermolen. De bakkerij zit in Radewijk en in Hardenberg. Het borrelbrood kan perfect gedeeld worden met vrienden en familie! Neem daarbij een heerlijk Mommeriete biertje uit Gramsbergen.

Heb je liever een andere vulling? Dat kan natuurlijk ook! Kies bijvoorbeeld voor de zoetere variant met chocola, appel of kaneel. Wat je maar lekker vindt!

Wat vind je van dit recept?