Varen over de Vecht en Reest

Wil je de regio Hardenberg eens van een andere kant bekijken? Vaar dan over de Vecht en Reest en bewonder de mooie natuur, leg je bootje aan bij een gezellig terrasje of vaar naar Duitsland en ontdek Laar! Er zijn vele mogelijkheden, ontdek ze hier!

Ben jij een echte water- en vaarliefhebber? Dan moet je zeker eens varen op de Vecht. Heb je een eigen boot? Of huur een bootje, sloep of kano en leg aan bij één van de rustige strandjes of de haven van Hardenberg. Na een dagje varen kun je even lekker uitrusten bij een van de gezellige terrasjes, voor een hapje eten, een drankje of een ijsje!

Spetter, spieter, spater.. Lekker genieten op het water doe je onder ander ook met de Vechtezomp of de wildwaterbaan!

De Vechtezomp

De Vechtezomp

Verwonder je over de verhalen over de geschiedenis van de Vechtzomp. Met de zomp kun je op allerlei stille plekken komen die je te voet of met diepere boten niet bereikt. De Vechtezomp wordt elektrisch aangedreven en is fluisterstil, zo kun je bijna geruisloos van de mooie natuur van de rivier de Vecht genieten. De accu’s van de zomp worden geladen met door zonnepanelen opgewekte stroom.

Wil je eens een ander dagje uit met vrienden of familie? Stap aan boord en vaar over de grens naar het Duitse Laar of Coevorden in Drenthe. Er is onderweg genoeg te zien! De Vechtezomp is ook geschikt als ‘trouwboot’ of ‘vergaderboot’.

De opstapplaats is bij Bierbrouwerij Mommeriete in Gramsbergen. Wanneer je klaar ben met varen kun je in het Schipperscafé genieten van een lekker biertje of wat anders!

Bekijk ook het leuke filmpje over de Vechtezomp: www.youtube.com/watch?v=Oo1-PCD9cWw&t=13s.

 

Wildwaterbaan

Wildwaterbaan

Hou je van wat meer actie? Dan is de wildwaterbaan iets voor jou! De Hardenbergse wildwaterbaan is uniek, het is de eerste baan in Nederland die gebruik maakt van het natuurlijke verval van een rivier.

De Overijsselse Vecht zorgt voor een hoogteverschil van 1,5 meter bij een baanlengte van 140 meter. De wildwaterbaan heeft gemiddeld een waterdiepte van 60 centimeter.

Doordat geen gebruik hoeft te worden gemaakt van pompen, kan de baan gratis worden gebruikt door individuele kanoërs en verenigingen.

Reserveren kan via deze link

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod