Van Goghstraat Dedemsvaart zet citaat in de schijnwerpers

Een lantaarnpaal aan de Van Goghstraat in Dedemsvaart zet sinds vandaag een citaat van Vincent van Gogh in de schijnwerpers: 'Blijf maar altijd veel wandelen & veel van de natuur houden, want dat is de ware manier om de kunst meer & meer te leeren begrijpen’

Tot 18 februari worden briefcitaten van Van Gogh geprojecteerd onder lantaarnpalen in 24 verschillende Van Goghstraten door het hele land. Dit is een onderdeel van de Van Gogh belicht-campagne, ontwikkeld door het Van Gogh Museum die de beroemde brieven van Van Gogh in de schijnwerpers zet.

Directeur Axel Rüger van het Van Gogh Museum: “Van Gogh was niet alleen een kunstenaar, maar ook een groot (brief)schrijver. Er is enorm veel interesse in zijn brieven, dus wij gaan ze voor een groot publiek toegankelijk maken. Via een landelijke campagne, een website en een podcastserie kan het Nederlands publiek de brieven zich echt eigen maken en Vincent nog beter leren kennen.”

 

 

Lantaarnpalen

Lantaarnpalen

Bezoekers van de website van het Van Gogh Museum kunnen door een selectie van de 140 jaar-oude brieven struinen. Zij kunnen actief aan de slag door passages te highlighten en favoriete citaten te delen op de website en sociale media. Hiermee maken zij kans ook onderdeel te worden van de campagne, die de favoriete quotes van bezoekers tot 18 februari 2019 projecteert onder lantaarnpalen in 24 verschillende Van Goghstraten door het hele land. Vanaf dinsdag 29 januari verlicht een lantaarnpaal in de Van Goghstraat in Dedemsvaart  bovengenoemd citaat van Vincent van Gogh.

Meer informatie (website museum)

Podcastserie

Podcastserie

In januari verschijnt op de museumwebsite elke week een aflevering van de gloednieuwe podcast-serie Van Gogh belicht: De brieven, waarin bekende Nederlandse acteurs, schrijvers en muzikanten brieven van Van Gogh voorlezen en vertellen wat hen hierin raakt. Voorlezers zijn Adriaan van Dis, Loes Luca, Kees van Kooten, Akwasi, Nazmiye Oral, Lucky Fonz III, Ellen Deckwitz, Janne Schra en Ted van Lieshout. De serie – gemaakt door Radiomakers Desmet – is ook beschikbaar op iTunes, Spotify en Soundcloud.

Meer informatie (website museum)

Van Gogh belicht

Van Gogh belicht

Het Van Gogh Museum bezit het leeuwendeel van Van Goghs brieven. Deze zijn een belangrijke bron om Van Gogh beter te begrijpen, als kunstenaar en als mens. Hij schreef niet alleen over zijn schilderijen en wat hij wil bereiken als kunstenaar, maar ook over zijn visie op leven en dood, zijn worsteling met eenzaamheid en zijn behoefte aan liefde en verbintenis. Dat zijn onderwerpen waar iedereen zich mee kan identificeren, ze hebben nog steeds een enorme relevantie. Meer informatie is over Van Gogh belicht is te zien in een filmpje van het museum.

Het museum heeft een apart onderdeel op de website dat geheel gaat over het projecten Van Gogh belicht.

Meer informatie (website museum)

Zonnebloem voor de straat

Zonnebloem voor de straat

De gemeente Hardenberg heeft in het kader van de Van Goghstraat in Dedemsvaart de buurt op een bijzondere manier geïnformeerd. De straat ontving van de gemeente een zonnebloem met daarbij een kaartje over de uitleg van de landelijke campagne van het museum.

Verspreid de woorden van Van Gogh

Verspreid de woorden van Van Gogh

GRATIS KAARTENSET

Bij de campagne rondom de brieven van de schilder heeft het Van Gohgmuseum een kaartenset ontwikkeld van vijf verschillende ansichtkaarten met daarop de belichte citaten van Van Gogh. Inwoners van de gemeente kunnen een set met kaarten afhalen in/bij gemeentehuis Hardenberg en Informatiepunt Hardenberg. Een mooie manier om de woorden van Vincent van Gogh verder te verspreiden.

Kunst in de regio Hardenberg = natuur kijken

Kunst in de regio Hardenberg = natuur kijken

Het citaat van Van Gogh past perfect bij de gemeente Hardenberg. Zwervend door de gemeente Hardenberg op zoek naar de verschillende kunstwerken kom je op prachtige locaties in en tussen de dertig kernen. Kunst in kerken, op pleinen, in of bij scholen, langs wegen en in parken: werken waar je beslist niet om heen kunt, en werken die alleen op afspraak te bezichtigen zijn. Sommige werken zijn zo verweven met de natuurlijke omgeving dat er flinke zoektochten ondernomen moeten worden.

Meer informatie

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod