WANDELROUTE DEDEMSVAART: TOEN EN NU - 8 KM (2 uur)

Geschiedenis saai? Niet op deze prachtige cultuurhistorische (gezins)route! Een wandeling langs kalkovens, kinderboerderij, waterplas Kotermeer en het Tijdpad door het veendorp Dedemsvaart. Met onderweg veel speelmogelijkheden voor kinderen.

In de omgeving van Dedemsvaart werd vroeger veel turf (gedroogd veen) gewonnen. De plaats is vernoemd naar Baron Van Dedem die een gelijknamig 40 km lang kanaal liet graven tussen Hasselt en Ane. Langs het kanaal ontstond tussen 1811 – 1820 een veenkolonie: het begin van het dorp Dedemsvaart. Tijdens de route leer je meer over dit ontstaan en loop je langs een aantal belangrijke punten. Zo kom je langs de kalkovens en de Gashouder. Ook werd er in het milleniumjaar een bos met een Tijdpad aangelegd die de geschiedenis van de voormalige gemeente Avereest verbeeldt met o.a. speelobjecten. Een van de speelobjecten is een herinnering aan de winnaar van de extreem barre Elfstedentocht van 1963, Reinier Paping (1931), de man die oorspronkelijk uit Dedemsvaart kwam.

TOEGANKELIJKHEID ROUTE

Lees meer over de route!

 

 

TOEGANKELIJKHEID ROUTE
De rondwandeling voert over (halfverharde) voetpaden en wegen door het veendorp Dedemsvaart. Deze route is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 

STARTPUNT
Startpunt (1): parkeerplaats HVA, Langewijk 166, 7701 AK Dedemsvaart (naast school Zeven Linden).

 

 

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod