Tips voor Sinterklaas

Sinterklaas is weer (bijna) in het land aangekomen, maar heeft hij ook voor jou een cadeautje meegenomen?

Vol verwachting klopt ons hart… de goedheiligman komt na een lange reis weer in ons land! Voor alle kinderen een spannende, leuke periode vol pepernoten, schoencadeautjes en natuurlijk pakjesavond! Ben jij er om hem te verwelkomen? Samen met zijn Pieten wordt hij in de verschillende kernen groots onthaald.

Kun je niet wachten om Sinterklaas weer te zien? Of wil je weten wanneer je inkopen kunt doen? Hieronder enkele tips van Sinterklaas.

Duurt het aftellen tot pakjesavond te lang? Zing sinterklaasliedjes en bak gezellig samen pepernoten!

Intocht Sinterklaas zaterdag 23 november

Intocht Sinterklaas zaterdag 23 november

Natuurlijk komen Sinterklaas en zijn Pieten ook dit jaar weer naar Gramsbergen! Sinterklaas en zijn Pieten komen met de boot aan om 13.00 uur in de Passantenhaven. Na een groots onthaal gaat sint te voet via het centrum naar Dorpshuis De Binder, waar een grandioos feest losbarst!

Daarna komt Sint Nicolaas en zijn Pieten om 14.00 uur aan in Balkbrug. Samen gaan zij vanaf de Molen De Star richting CNS, waar Sinterklaas en de Pieten de mensen begroet en de dansgroep dansjes doet en vervolgen hun weg richting Molenweg, Kolonieweg, Ommerweg, het kruispunt over en de Meppelerweg in op weg naar Multi Functioneel Centrum ’t Trefpunt. Samen met de fanfare worden er allerlei sinterklaasliedjes gespeeld en begint het feest!

Sinterklaas vertrekt onder begeleiding van drumband en veel pieten om 14.30 uur naar Schuinesloot. Vanaf café Hennie van Graats gaat hij richting Het Trefpunt. Daar aangekomen maakt Sint met zijn pieten er een feestje van! De kinderen kunnen spelletjes doen om een pietendiploma te behalen.

Kom jij ook voor hem zingen? En pepernoten eten?

Intocht Sinterklaas zaterdag 30 november

Intocht Sinterklaas zaterdag 30 november

Ook brengt Sinterklaas weer een bezoekje aan De Krim, dit jaar op zaterdag 30 november. Sinterklaas wordt met zijn Pieten om ongeveer 13.00 uur ontvangen bij dorpshuis “De Planeet”. Hierna vertrekt de Sint voor zijn rondgang door De Krim. Vanaf 13.30 uur rijdt Sint Nicolaas rond het kanaal. Om ongeveer 17.00 uur wordt de Sint met zijn Pieten verrast met een ontvangst op het Turfstekersplein. Na een korte pauze vertrekt de goedheiligman om ongeveer 18.00 uur om de kinderen in de bouw met een bezoek te verblijden.

Het Slagharen Sinterklaasfeest zaterdag 23 en zondag 24 november

Het Slagharen Sinterklaasfeest zaterdag 23 en zondag 24 november

In november is het weer zover: het Slagharen Sinterklaasfeest in attractiepark Slagharen! Dit jaar op 23 en 24 november. Tijdens het Slagharen Sinterklaasfeest zijn er veel avonturen te beleven! Kom je de optocht van Sinterklaas en al zijn Pieten bekijken en geef je Sinterklaas jouw tekening of verlanglijstje tijdens de meet & greet? En vergeet niet te kijken bij de Sinterklaasshow in het American Circus Theater met Stuntelpiet. Misschien ga jij wel met een Piet in een attractie! Oh, en vergeet jouw schaatsen niet en schaats een rondje op de ijsbaan in het Western Village Theater. Randy & Rosie geven ook een spetterende show, en geniet van de lichtjesparade en avondspektakel: Miracle of Lights, Sinterklaas doet ook mee!

Of beleef een onvergetelijk Sinterklaasweekend in Slagharen met een bezoek van Piet bij jouw huisje. Geniet van het Slagharen Sinterklaasfeest, maak heerlijke chocoladeletters in de Chocolate Factory en vergeet je schaatsen niet!

Pietendagen Rheezerbelten 1, 5, 7 en 8 december

Pietendagen Rheezerbelten 1, 5, 7 en 8 december

In december komen de Pieten ook weer langs bij de Rheezerbelten tijdens de Pietendagen.

Vier pakjesavond met jouw gezin, familie of vrienden tijdens een pannenkoekendiner. De échte Pietenpannenkoek met pepernoten is er ook dit jaar weer. De Pieten doen leuke spelletjes met de kinderen. En er ligt uiteraard een cadeautje voor hen klaar. Ook kunnen de Pieten opa’s, oma’s, papa’s en mama’s helpen uitdelen met cadeautjes. Je bent welkom op 1 december vanaf 15.30 uur, 5 december vanaf 16.30 uur, 7 december vanaf 16.30 uur en 8 december vanaf 15.30 uur. Reserveer snel!

De schatkamer van Sinterklaas

De schatkamer van Sinterklaas

Ook dit jaar is Sinterklaas te gast in ‘Museum ’t Stadhuus’ aan de Voorstraat 34 in Hardenberg. Kom jij ook op bezoek bij Sinterklaas in zijn schatkamer? Dit kan op woensdag 27 november en zaterdag 30 november van 14.00 uur tot 17.00 uur. Hier kun je even bij Sinterklaas op schoot en hem een mooie tekening geven. En krijg een handvol pepernoten van Piet!

Sinterklaas extra koopavonden

Sinterklaas extra koopavonden

Nog niet alle inkopen binnen voor pakjesavond? Geen paniek! Op zaterdag 23 november is er een koopmiddag volop in het teken van de Sint! Ook zijn er op 3 en 4 december extra koopavonden van 18.00 tot 21.00 uur in het centrum van Hardenberg.

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod