Tips voor Sinterklaas

Sinterklaas is weer (bijna) in het land aangekomen, maar heeft hij ook voor jou een cadeautje meegenomen?

Vol verwachting klopt ons hart… de goedheiligman komt na een lange reis weer in ons land! Voor alle kinderen een spannende, leuke periode vol pepernoten, schoencadeautjes en natuurlijk pakjesavond!

Kun je niet wachten om Sinterklaas weer te zien? En duurt het aftellen tot pakjesavond te lang? Zing sinterklaasliedjes en bak gezellig samen pepernoten!

Intocht Sinterklaas zaterdag 18 november

Intocht Sinterklaas zaterdag 18 november

Op zaterdag 18 november zijn er tussen 14.00 – 15.00 uur verkenningspieten in de stad. Om 16.00 uur is er een Sint & Pietenparade over de Vechtdijk, start bij de Amaliabrug en gaat tot het Outdoor Kaffee in de haven. Vanaf 16.30 uur loopt Sinterklaas door de Voorstraat. Om 17.00 uur start het programma op de Markt. Rond 17.30 uur komt de Sint aan op de markt. Het Sint’s Showspektakel barst om 17.45 uur los op de Markt.

Yes! Sinterklaas komt weer in het land en slaat ook zeker Dedemsvaart niet over. 18 november is er weer een leuke Sinterklaasintocht/parade. Een rondtoer door de winkelstraten van Dedemsvaart. Muziekpiet gaat mee in de stoet en maakt er een tof feest van op 18 november.

Ook rijdt Sinterklaas Slagharen niet stilletjes voorbij. Hij brengt ook op 18 november een bezoek aan Slagharen. Sinterklaas vertrekt om 14.30 uur vanaf de verkeerslichten, door de Heerenstraat, rechtsaf bij Ome Dries, via de Turflaan naar de Sporthal. Aansluitend aan de intocht is er in de Sporthal van Slagharen een gezellig feest met de Sint en zijn Pieten. Pieten gym is weer terug! Kom jij ook je Pieten diploma halen? Van 10.30 tot 11.30 uur in de sporthal.

’s Avonds komt is het Sinterklaasfeest in Balkbrug in MFC Trefpunt van 18.15 tot 20.00 uur. Kom jij ook voor hem zingen? En pepernoten eten?

Pieten theatervoorstelling: 22 november

Pieten theatervoorstelling: 22 november

Woensdag 22 november is er een super gave theatervoorstelling van de Pieten Crew in Theater De Voorveghter! Voor kids vanaf 4 jaar.
Voorstelling 1: 13:30 uur
Voorstelling 2: 16:00 uur

Reserveer je gratis kaartje vanaf maandag 13 november en vermeld daarin de tijd, show en aantal personen* via info@sinterklaashardenberg.nl
* max. 6 kinderen en 2 volwassenen per keer

Over de theatervoorstelling:
“De verdwenen pietenpost” De postpiet levert een pakketje af voor Sinterklaas, alleen is het pakketje beschadigd. Als de goochelpiet en de ballonnenpiet erachter komen wat er in zit
schrikken zich een hoedje. Gelukkig weet Sinterklaas wel raad en helpt een handje. Als dat maar goed gaat met al de pietenstreken

Intocht Sinterklaas zaterdag 25 november/ Pieten Vossenjacht Hardenberg

Intocht Sinterklaas zaterdag 25 november/ Pieten Vossenjacht Hardenberg

Zaterdag 25 november komt Sinterklaas met zijn Pieten door Schuinesloot! Vertrek om 14.45 uur vanaf Haverkort eten en drinken. Kom met je versierde fiets en fiets mee met Sinterklaas vanaf de kruising richting het Trefpunt! Kijk op de facebookpagina voor meer informatie.

Ook komt Sinterklaas deze dag aan in de haven van Gramsbergen om 13.00 uur. Kom jij ook liedjes zingen? Na een groots onthaal zal de stoet via het centrum van Gramsbergen naar Dorpshuis de Binder gaan, waar vanaf ongeveer 13.45 uur een groot feest losbarst.

Vind jij alle pieten? Op zaterdag 25 november van 13.30 tot 16.00 uur is er een Pietenvossenjacht voor jong tot oud. Sinterklaas loopt met zijn Pieten door het centrum van het mooie Hardenberg. Maar Oh jee… hij is al snel al zijn Pieten kwijt! Kan jij de Sint helpen alle Pieten te vinden?

Sint’s wandeling

Sint’s wandeling

Sprookjesachtig, dat gaat het worden op donderdagavond 30 november tussen 18.00 en 20.00 uur in het centrum van Hardenberg! Ben jij dol op Sinterklaas en alles wat daarbij hoort? Dan mag je deze wandeling zeker niet missen!

Samen met je broertje(s), zusje(s), vader(s), moeder(s), opa(s), oma(s), vrienden en vriendinnen of ieder ander die het Sinterklaasfeest een warm hart toe draagt kun jij een sprookjesachtige Sinterklaaswandeling maken.

Tussen 18.00 en 19.00 uur kun je een startbewijs ophalen bij het Sintmuseum, aan de Voorstraat 34. Het is een wandeling van ongeveer  1,5 kilometer

Heb jij de pakjesboot wel eens zien liggen in de Haven? Heb jij wel eens Pieten op het dak zien lopen? Nee? Dan mag je deze activiteit zeker niet missen!

Sinterklaas in Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Sinterklaas in Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Nog even geduld en dan komt op 18 november Sinterklaas weer aan in Nederland. Natuurlijk slaat hij Attractie- & Vakantiepark Slagharen niet over en in de weekenden van 25 en 26 november en 2 en 3 december logeert Sinterklaas bij ons. Kom een dagje naar het attractiepark en Sinterklaas is daar om je van harte welkom te heten. De Pieten lopen door het park, wie weet stappen ze wel met jou in de Mine Train of de Gallopers. Want eigenlijk willen ze net zoals Sinterklaas ook wel eens op een wit paard rijden! De hele dag kun je tijdens een meet & greet Sinterklaas een hand of high five geven. Vol verwachting klopt ons hart… hopelijk die van jou ook!

2 december rondgang Sinterklaas in De Krim/ Pieten Beweegfestijn in Hardenberg

2 december rondgang Sinterklaas in De Krim/ Pieten Beweegfestijn in Hardenberg

Op zaterdag 2 december komt Sinterklaas weer met de jaarlijkse rondgang naar De Krim!

Kom op zaterdag 2 december van 13.30 tot 16.00 uur naar het Pieten Beweegfestijn en behaal een echt Pietendiploma! Het Beweegfestijn vindt plaats op het marktplein in Hardenberg.

Het belooft een gezellige en vrolijke middag te worden met volop activiteiten om jouw eigen Pietendiploma te behalen! Lukt het jou om de pakjes in de korf te gooien? Of een pakje op een tennisracket laten liggen tijdens een parcours? Of laat jij liever jouw lenigheid en flexibiliteit zien bij de Turnpieten of Danspieten?

Sinterklaas en de Pannenkoekenpieten - De Rheezerbelten

Sinterklaas en de Pannenkoekenpieten - De Rheezerbelten

Op zaterdag 2, zondag 3 en dinsdag 5 december zijn er weer de Pietendagen bij De Rheezerbelten! Speel met de Pannenkoeken Pieten en proef de Pietenpannenkoek. En natuurlijk ligt er een cadeautje klaar voor alle kinderen. Ook kunnen de Pieten vaders en moeders, opa’s en oma’s helpen met het uitdelen van de cadeautjes!

Zaterdag 2 december vanaf 15.30 uur
Zondag 3 december vanaf 15.30 uur
Dinsdag 5 december vanaf 16.30 uur

Pietenspeurtocht
Op zaterdag 2 en zondag 3 december organiseren ze ook weer een heuse Pietenspeurtocht. Een wandeling van 2,5 kilometer in het bos tegenover De Rheezerbelten, met leuke opdrachtjes onderweg. En misschien kom je de Pannenkoekenpieten wel tegen. Je kunt starten vanaf 14 uur.

Kids: € 7,50 p.p. inclusief route, lekkers voor onderweg, warme chocomel bij start of einde en een cadeautje. Reserveren is verplicht, graag telefonisch op 0523 270 012. Alleen kids betalen.

Meer informatie

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod