Tips voor Sinterklaas

Sinterklaas is weer (bijna) in het land aangekomen, maar heeft hij ook voor jou een cadeautje meegenomen?

Vol verwachting klopt ons hart… de goedheiligman komt na een lange reis weer in ons land! Voor alle kinderen een spannende, leuke periode vol pepernoten, schoencadeautjes en natuurlijk pakjesavond!

Kun je niet wachten om Sinterklaas weer te zien? En duurt het aftellen tot pakjesavond te lang? Zing sinterklaasliedjes en bak gezellig samen pepernoten!

Intocht Sinterklaas zaterdag 12 november

Intocht Sinterklaas zaterdag 12 november

Op zaterdag 12 november zal Sinterklaas en zijn Pieten weer vanaf 16.30 uur aankomen in de haven van Hardenberg. Om 17.00 zal de pakjesboot aanmeren in het donker. Wat spannend! Na de intocht kan jij samen met je papa, mama, opa, oma of wie dan ook lopen naar de Markt in Hardenberg. Hier staan diverse Food Trucks en kraampjes om de buikjes te vullen na al die spanning van de intocht. De acrobaatpieten zullen diverse shows geven en natuurlijk maakt DJ Erik Volkers er weer een groot feest van.

Yes! Sinterklaas komt weer in het land en slaat ook zeker Dedemsvaart niet over. 12 november is er weer een gezellige sinterklaasintocht. Zet het in je agenda! Tot dan!

Ook rijdt Sinterklaas Slagharen niet stilletjes voorbij. Hij brengt ook op 12 november een bezoek aan Slagharen.

Kom jij ook voor hem zingen? En pepernoten eten?

Intocht Sinterklaas zaterdag 19 november

Intocht Sinterklaas zaterdag 19 november

Zaterdag 19 november komt Sinterklaas met zijn Pieten door Schuinesloot! Vertrek om 14.45 uur vanaf de kruising Herenstraat (bij de kapsalon). Kom met je versierde fiets en fiets mee met Sinterklaas vanaf de kruising richting het Trefpunt! Kijk op de facebookpagina voor meer informatie.

Ook komt Sinterklaas deze dag aan in de haven van Gramsbergen. Kom jij ook liedjes zingen?

Op zaterdag 19 november doet Sinterklaas inkopen in het centrum van Hardenberg. Samen met zijn Pieten kun je hem vinden in de gezellige winkelstraten van het centrum. Spot jij ze?En… Ben jij fan van Ozosnel? Dan moet je zeker komen, want ook hij is aanwezig deze middagen. Hoe leuk!

Sintmuseum

Sintmuseum

Dit jaar opent Hardenberg een heus Sint museum! In dit museum kan je foto’s van vroeger zien, de mijters van Sint door de jaren heen, diverse Sint en Piet accessoires en nog veel meer leuks! De opening van het Sintmuseum vind plaats op woensdag 16 november.

Wil je dit bijzondere Sint Museum bezoeken? Dat kan! Het Sint museum is geopend op de volgende dagen en tijden:

  • Woensdag 16 november 14.00 – 16.00 uur
  • Zaterdag 19 november 14.00 – 16.00 uur
  • Woensdag 23 november 14.00 – 16.00 uur
  • Zaterdag 26 november 14.00 – 16.00 uur
  • Woensdag 30 november 14.00 – 16.00 uur
  • Zaterdag 3 december 14.00 – 16.00 uur

Kom jij ook gezellig langs?

Sint’s wandeling

Sint’s wandeling

Sprookjesachtig, dat gaat het worden op donderdagavond 24 november tussen 18:00 en 20:00 uur in het centrum van Hardenberg! Ben jij dol op Sinterklaas en alles wat daarbij hoort? Dan mag je deze wandeling zeker niet missen!

Samen met je broertje(s), zusje(s), vader(s), moeder(s), opa(s), oma(s), vrienden en vriendinnen of ieder ander die het Sinterklaasfeest een warm hart toe draagt kun jij een sprookjesachtige Sinterklaaswandeling maken.

Tussen 18.00 en 19.00 uur vertrek je vanuit Paviljoen de Haven (voormalig Docks) richting het centrum, na een wandeling van ongeveer  1,5 kilometer eindig je met je groepje weer bij Paviljoen de Haven.

Heb jij de pakjesboot wel eens zien liggen in de Haven? Heb jij wel eens Pieten op het dak zien lopen? Nee? Dan mag je deze activiteit zeker niet missen!

Tussen 18.00 en 19.00 uur kun je een startbewijs ophalen bij Paviljoen de Haven, aan de Gedempte Haven 4.

26 november intocht Sinterklaas in Balkbrug/Pieten Vossenjacht

26 november intocht Sinterklaas in Balkbrug/Pieten Vossenjacht

Sinterklaas rijdt ook niet stilletjes Balkbrug voorbij! Kom jij hem en zijn Pieten ook toezwaaien?

Daarnaast loopt met zijn Pieten door het centrum van het mooie Hardenberg. Maar oh jee… hij is al snel al zijn Pieten kwijt! Help jij Sinterklaas om ze weer allemaal terug te vinden? Wanneer een piet gevonden is, krijg je een stempel in de zoekkaart. Als alle pieten gevonden zijn kan je je stempelkaart inleveren en krijg je wat lekkers.

Doe zaterdag 26 november van 14.00 tot 16.00 uur mee aan dit te gekke pieten zoekspel! De pietenjacht is voor kinderen tot de leeftijd van 12 jaar en de kinderen kunnen tussen 14:00 uur en 14:30 uur hun startbewijs op halen bij het Sint museum aan de Voorstraat. Tot dan!

Sinterklaas in Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Sinterklaas in Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Vol verwachting klopt ons hart! Vier Sinterklaas in Slagharen en ontdek samen onze attracties, shows en het waterpark Aqua Mexicana. Tijdens de weekenden van 26 en 27 november en 3 en 4 december worden er verschillende Sinterklaas activiteiten georganiseerd in het park. Vier je Sinterklaas samen met Randy & Rosie en de Red Bandits.

Of beleef een onvergetelijk Sinterklaasweekend in Slagharen met een meet & greet met Sint en Pieten en zet je schoen in de Kids Club.

3 december rondgang Sinterklaas in De Krim en Sint en piet in de stad

3 december rondgang Sinterklaas in De Krim en Sint en piet in de stad

Op zaterdag 3 december komt Sinterklaas weer met de jaarlijkse rondgang naar De Krim!

Daarnaast zal Sinterklaas inkopen doen in het centrum van Hardenberg. Samen met zijn Pieten kun je hem vinden in de gezellige winkelstraten van het centrum. Spot jij ze?

En… Ben jij fan van Ozosnel? Dan moet je zeker komen, want ook hij is aanwezig deze middagen. Hoe leuk!

 

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod