Samen voor cultuur

Ons culturele bloed begint weer te borrelen. Juist NU zorgt cultuur voor verbinding! Zodat de afstand tussen de mensen niet voelt als 1,5 meter. Samen voor Cultuur!

In deze gekke tijden van corona is het juist fijn om er weer op uit te gaan, naar voorstellingen in het theater, de bioscoop, naar kunsttentoonstellingen en ga zo nog maar even door.. Hieronder zie je alles wat er in de regio Hardenberg op een rijtje. Zodat jij weer (met 1,5 meter afstand) kan genieten van de leuke culturele activiteiten!

Theaters

Theaters

Lekker een avondje of middagje uit en genieten van een voorstelling, dat kan in één van de theaters die onze regio rijk is!

Theater Dina in Dedemsvaart is een prachtige locatie, namelijk het oude gemeentehuis van de gemeente Avereest en is onderdeel van The Fellowship of Acoustics. Dit bedrijf staat bekend om de bijzondere gitaren die wereldwijd verkocht worden. In theater Dina worden verschillende workshops gegeven zoals de Boutique Guitar Showcase op 24 oktober. Er zijn nog meer workshops, maar deze worden verplaatst vanwege de coronamaatregelen.

In Hardenberg vind je theater De Voorveghter waar allerlei voorstellingen worden gehouden. Bekende en talentvolle professionele artiesten komen met hun nieuwste programma naar Hardenberg. Je kunt ook zelf het theater afhuren!   Deze maand zijn onder de voorstellingen: JW Roozenboom – Elke dag een beetje Bach, Oom Wanja – Noord Nederlands Toneel en Muziektheater VVAK heeft de zaal afgehuurd voor de voorstelling Once on this island.

Het Gashouder Podium in Dedemsvaart biedt ieder theaterseizoen een gevarieerd en aantrekkelijk aanbod theatervoorstellingen voor jong en oud! Deze maand kun je hier onder andere naar Rosa Da Silva – Daar moet je heen

Bekijk de voorstellingen

Bios Hardenberg

Bios Hardenberg

Lekker languit liggen kijken naar een film met een bak popcorn op je schoot, heerlijk toch? Dat kan bij Bios Hardenberg! Naast de ‘gewone’ bioscoop stoelen, zijn er ook Vip stoelen en Vip Deluxe stoelen, zodat je als een echte VIP naar een film kunt kijken. Pssst niet in slaap vallen he 😉

Welke films draaien er?

Exposities

Exposities

Expositie Vakwerk in de ‘Oude Schuur’ aan de Groot Oever 14 in Balkbrug. Een expostie van tekeningen van allerlei gebouwen van stokoude binnenstadshuizen tot watermolens. De expositie is te zien t/m 17 oktober.

In het weekend van 16, 17, 18 oktober doen diverse kunstenaars uit het Reestdal mee met ‘Ateliers in bedrijf’. Op deze dagen kun je allerlei mooie kunstwerken zien tussen 11.00 en 17.00 uur.

Elke zondag kun je deze maand tussen 14.00 en 16.00 uur de expositie “Reestreflecties” van Sijtze Malda bekijken in de Reestkerk in Oud-Avereest.

Bij natuuractiviteitencentrum De Koppel is er een expositie over Dino’s! Ga op avontuur in de oertijd. In deze verrassende tentoonstelling ontdek je dino’s en andere dieren die heel lang geleden de aarde bewoonden. De expositie is te zien t/m 31 december.

Neem ook een kijkje bij de expositie ‘Smokkelen’ in museum Sibculo. Deze expositie is te zien t/m 31 oktober.

Meer tentoonstellingen

Meer culturele activiteiten?

Meer culturele activiteiten?

Wil je graag nog meer doen met cultuur?

Bekijk meer

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod