Picknicken

Het zonnetje schijnt, heerlijk! Trommel je gezin of vrienden op, pak een mand vol eten en drinken en picknicken maar!

Nu moet je alleen nog een plek hebben waar je kunt gaat zitten. Gelukkig heeft de regio Hardenberg genoeg leuke plekken! Hieronder een aantal tips:

Loozensche Linie

Loozensche Linie

Gooi je picknickkleed uit bij de Loozensche Linie: een oude verdedigingsschans uit de tijd van Napoleon. Beklim voor of na het eten de uitkijktoren of vaar over de Vecht met Le Bateau Napoleon. Wat ook leuk is voor in de zomer: pak het pontje en vaar over de Vecht naar de overkant. Kom verder tot rust en geniet van je picknick in de prachtige natuur bij Loozen.

Lees meer over de Loozensche Linie

Spartelvijver

Spartelvijver

Zwemmen én picknicken, dat is een heerlijke combi! En dat kan prima bij de Spartelvijver in Sibculo. Maar ook als het niet warm genoeg is om te zwemmen, maar wel om te picknicken kun je hier leuk zitten.

Zandverstuiving

Zandverstuiving

In het recreatieve en mooie Rheeze ligt de zandverstuiving, een grote zandvlakte. Ga je hier picknicken? Vergeet dan zeker niet een bal mee te nemen om lekker te (beach)voetballen of (beach)volleyballen in het zand. Ga je picknicken met kleine kinderen? Vergeet dan zeker niet een emmertje en een schepje mee te nemen en bouw samen een groot zandkasteel. Na deze inspanning is het tijd voor een lekker hapje en drankje op het picknickkleed.

Lees meer over de zandverstuiving

De Oldemeijer

De Oldemeijer

Midden in het prachtige boswachterij Hardenberg, waar je terecht kunt voor een mooie boswandeling ligt de recreatieplas De Oldemeijer. Na een mooie wandeling door de natuur is het tijd voor een pauze om even de benen te strekken bij De Oldemeijer. Ook lekker om bij warm weer in de plas even een duik te nemen of de voeten te koelen in het water.

Lees meer over de Oldemeijer

Kotermeerstal

Kotermeerstal

Net iets buiten het mooie Dedemsvaart vind je de Kotermeerstal, een recreatieplas waar je naast zwemmen ook lekker kunt zitten om te picknicken. Bekijk onderaan de pagina een aantal tips voor de lekkere picknick 🙂

Gemeentepark

Gemeentepark

Middenin Dedemsvaart vind je het mooie gemeentepark, waar je heerlijk kunt chillen. Tip: Ga dichtbij the Fellowship of Acoustics zitten. Wie weet tref je daar wel een bekende Nederland aan, zoals Douwe Bob ;)!

Vechtpark

Vechtpark

Dichtbij het centrum van Hardenberg, maar het gevoel alsof je middenin in de natuur zit. Leg je kleedje neer bij de Vecht en zie hoe bootjes en mensen die aan het suppen zijn langs je varen terwijl jij lekker zit te genieten van je picknick. Let wel een beetje op voor de koeien die lopen door het Vechtpark, laat ze er niet vandoor gaan met je eten ;).

Lees meer het Vechtpark

Engbertsdijksvenen

Engbertsdijksvenen

Voor prachtige natuur moet je naar de Engbertsdijksvenen in Kloosterhaar. Spot allerlei dieren terwijl je op je picknickkleedje aan het genieten bent van je maaltijd.

Lees meer over de Engbertsdijksvenen

Aan het kanaal bij Gramsbergen

Aan het kanaal bij Gramsbergen

Gooi je kleedje lekker uit aan de kant van de Vecht en spot de bootjes die de haven van Gramsbergen binnen komen. Of loop iets verder en neem voor of na de picknick een  kijkje bij Bierbrouwerij Mommeriete. Bierbrouwerij Mommeriete is in verband met de coronamaatregelen op dit moment gesloten.

Nog meer inspiratie nodig of heb jij tips voor mooie plekjes in de natuur?

Nog meer inspiratie nodig of heb jij tips voor mooie plekjes in de natuur?

Heb jij toevallig al deze plekjes al eens gezien en wil je graag tips voor andere mooie plekjes in de natuur?

Of weet jij zelf nog een mooi plekje om te picknicken? Deel het met ons! Stuur een mailtje naar gewoondoen@hardenberg.nl. En wie weet, staat jouw favoriete plekje hier straks ook tussen.

Bekijk de andere mooie plekjes

Picknick met (h)eerlijke producten uit de streek

Picknick met (h)eerlijke producten uit de streek

Nog geen idee wat je wil eten tijdens je picknick? Denk aan de (h)eerlijk producten die hier in de regio worden gemaakt. En kies voor verser dan vers!

Verser dan vers!

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod