Topsporter: Justin Timmermans

“Ik zit vrijwel elke dag op de fiets, maar het voelt nooit als werken”

Dat Justin Timmermans zou gaan wielrennen was eerder vanzelfsprekend dan verrassend. Fietsen zit in zijn bloed. Vorig jaar werd de jarenlange inspanning van de 22-jarige Hardenberger beloond. Hij kreeg een profcontract bij het Roompot Charles Cycling Team.

Zijn ouders leerden elkaar kennen tijdens het wielrennen, zijn broer was semiprof en ook Justin koos op zijn zevende voor de wielersport. Hij reed zijn jeugdjaren bij HWV in Hardenberg en ontwikkelde zijn talent bij diverse wielerploegen in Nederland. Tijdens de Olympia’s Tour, op vertrouwde grond, reed hij zich in de kijker. “Ik verliet Baby-Dump voor Delta Cycling, de ploeg waar ook Steven Kruijswijk en Dylan Groenewegen zijn opgeleid”, vertelt Justin over zijn jaren als semiprof. In 2018 kwam zijn grote droom uit. Hij kreeg hij een profaanbieding van Roompot Charles. Een aanbod waar hij geen moment over hoefde na te denken.

Kasseien
Justin heeft alles behalve een doorsnee leven. Hij is onwijs veel dagen van huis en in drukke periodes staat zijn sociale leven zo goed als stil. “Een terrasje pakken met vrienden is zeldzaam geworden. Maar ik zie wel wat van de wereld. Wie kan dat zeggen op mijn leeftijd.” Hij fietst zo’n 25 uur per week en zit vrijwel elke dag op de fiets. “Het voelt nooit als werken. Ik vind het heerlijk. Als ik niet gefietst heb, word ik echt vervelend.”

Een hoogtepunt én teleurstelling was zijn deelname aan Parijs-Roubaix vorige maand. “Dit was mijn droomkoers. 56 kilometer kasseien, ik hou van slechte wegen”, vertelt Justin vol passie. Maar het ging niet zoals hij had gehoopt. Verkeerde materiaalkeuzes en een val zorgden dat hij vroegtijdig moest uitstappen.

Nieuwe uitdagingen staan op het programma. “Ik wil pieken op de NK in Ede en de BinckBank Tour”, zegt Justin. Professioneel wielrenner worden was zijn droom, maar alles went en al snel ontstaan nieuwe dromen. “De komende jaren wil ik zo goed mogelijk worden, wedstrijden winnen en natuurlijk ooit het hoogst haalbare: de Tour de France rijden.”

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod