Sporttopper: Roy Hulzebosch

Een bezoek aan een zitvolleybaltraining veranderde het leven van Roy Hulzebosch compleet. De sport raakte hem en nu, drie jaar later, leeft hij ervoor. De 27-jarige Hardenberger zet tegenwoordig alles opzij om met het Nederlands zitvolleybalteam succesvolle tijden tegemoet te gaan.

Als bestuurslid van Platform Inclusief gemeente Hardenberg kwam hij drie jaar geleden in contact met zitvolleybalster Karin van der Haar en haar passie zitvolleybal. “Omdat ik nieuwsgierig was, ging ik eens met haar mee naar Doorn, waar ze trainde. Ik zag het en was verkocht. Het spel is heel dynamisch en snel”, zegt de sporter, die een balletje mee mocht slaan en meteen opviel bij de bondscoach. Roy kreeg gelijk een plek in de B-selectie, waar hij klaargestoomd zou worden voor het Nederlands team. Roy is geboren met een open ruggetje. Hij loopt daardoor wat moeizaam, maar zijn beperking heeft hem nooit in de weg gezeten. Roy zou het liefst willen dat het imago van zitvolleybal verandert, want ook zonder handicap mag je aan zitvolleybal doen. “Het enige verschil is dat je je schuivend verplaatst in plaats van staand.”

Nederlandse selectie
Het duurde niet lang of Roy bemachtigde een plek in de Nederlandse selectie. Na een intensieve periode van fysieke testen verdiende hij in de zomer van 2018 dat felbegeerde plekje in het nationale team. “Mijn ultieme doel was behaald, maar eigenlijk moet het nu nog beginnen.” De sporter is vier keer in de week met de sport bezig om fit genoeg te blijven. Hij hoopt op een mooie toekomst, met natuurlijk blinkende prijzen. De eerste grote mijlpaal is het EK in Budapest in juli.

Met zijn sportmaatje Karin wil hij ook in Hardenberg zijn sport op de kaart zetten. “We willen mensen enthousiasmeren voor de sport om in de toekomst samen een Hardenbergs team te vormen. We hopen dat als mensen zitvolleybal ervaren, dat ze er net zoveel energie van krijgen als wij.”

Lijkt zitvolleybal jou ook leuk?
Iedereen is welkom om mee te doen! De zitvolleybaltraining is elke woensdagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur in sporthal de Meet in Hardenberg. Kijk voor meer informatie op www.kangeroe.com.

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod