Sporttopper: Gerrit Ramaker

“Mennen is voor mij zowel ontspanning als een stukje spanning”

Tachtig jaar is hij en mennen is zijn lust en zijn leven. Regelmatig maakt Gerrit Ramaker uit Hoogenweg wel een ritje met zijn tweespan. Op de mensport raakt hij niet uitgekeken en wedstrijden winnen, dat kan hij nog steeds.

“Paarden hebben me altijd geboeid. Het temperament van die dieren en het pit dat er in zit, dat vind ik geweldig”, zegt Gerrit, die als enige van de zes zonen de liefde voor paarden overnam van zijn vader. Het zit duidelijk in de genen, want Gerrits passie deelt hij met zijn dochter en kleinkinderen. “Als het vlammetje er was, dan heb ik het wel aangewakkerd, ja.”

Gerrit is lid van het eerste uur van menvereniging HARP en slaat geen clubavond over. Ook bij speciale activiteiten, gezamenlijke buitenritten en wedstrijden is hij van de partij. Overal heeft hij aan meegedaan en alles op het gebied van mennen heeft hij in al die jaren meegemaakt. Hij doet regelmatig mee aan dressuur- of vaardigheidswedstrijden, waar hij nog wel eens een prijsje mee naar huis neemt, en ook bij ploegwedstrijden deed hij het niet onverdienstelijk. Ondanks zijn leeftijd is de stuurmanskunst van de menner nog dik in orde. “Marathons heb ik ook wel gedaan, maar dat doe ik niet meer. Dat gaat me te snel. Dan merk je toch dat de leeftijd wel mee gaat spelen”, zegt Gerrit, die om die reden ook van paarden is overgegaan op pony’s.

Aan stoppen moet hij nog niet denken. “Gelukkig is mennen fysiek niet zwaar en kun je het tot op late leeftijd doen. Het blijft echt een passie die zowel ontspanning als een stukje spanning geeft. Elke rit is weer anders. Je weet niet wat je tegenkomt onderweg”, vertelt Gerrit, die regelmatig met zijn vrouw Hermien een ritje door het staatsbos maakt. “Het is fijn dat we dit op onze leeftijd nog kunnen doen samen.”

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod