Ondernemer: Amused

Nu buiten de deur eten door het coronavirus voorlopig niet meer gaat, springen restaurants hier op in met creatieve concepten. Restaurant Amused Food & Wine kwam met een originele en professionele oplossing om ook thuis luxe te kunnen eten, Amused@Home.  

De maatregelen van het kabinet om alle horecagelegenheden voor onbekende periode te sluiten, is ook voor ondernemers Chiel de Groot en Willy Huisken van restaurant Amused in Hardenberg het begin van een onzekere periode. “We schrokken natuurlijk, maar net als veel horecabedrijven voelden wij ook wel aan dat het niet meer ging. Het voelde niet goed meer”, vertellen gastheer Willy en chef-kok Chiel. “We waren blij dat de knoop voor ons werd doorgehakt. Ondanks alle gevolgen staan we helemaal achter het besluit. Gezondheid gaat voor alles.”

Slapend concept

De compagnons wisten gelijk wat hen te doen stond: het slapende concept Amused@Home afstoffen en nieuw leven inblazen. Willy en Chiel introduceerden het ooit voor de kerstdagen, maar omdat ze de gasten liever in hun restaurant verwelkomen stond het stil en hebben ze het nooit echt vol overtuiging ingezet.

Met een aantal aanpassingen was het concept al snel klaar voor gebruik. “De dozen hadden we op voorraad en de instructievideo’s stonden klaar. Om al het contact te vermijden in deze tijd hebben we wel besloten uitsluitend te bezorgen en betalen gasten niet met pin, maar via een betaalverzoek”, vertelt Willy.

“De gerechten zijn helemaal voorbereid. Eigenlijk is alles klaar en helemaal op smaak. Alles zit erbij. Het is aan de mensen zelf om het klaar te maken en je eigen borden te dresseren. Zo kun je op niveau eten aan je eigen eettafel. En het eten is net zo lekker als dat wat je hier op je bord krijgt”

Eten op niveau

Slechts een aantal dagen na de sluiting van het restaurant was Amused@Home klaar om te leveren. Van hoofdgerecht tot compleet viergangendiner wordt in een doos voor de deur afgeleverd. “De gerechten zijn helemaal voorbereid. Eigenlijk is alles klaar en helemaal op smaak. Alles zit erbij. Het is aan de mensen zelf om het klaar te maken en je eigen borden te dresseren. Zo kun je op niveau eten aan je eigen eettafel. En het eten is net zo lekker als dat wat je hier op je bord krijgt”, verzekert Chiel, die drie jaar geleden met Willy het restaurant aan de Vecht opende.

De chef-kok stond afgelopen weken volop in de keuken. “Amused@Home zorgt voor veel voorbereidingswerk in de keuken, maar dat is met één man te doen waardoor we zorgeloos en veilig kunnen werken zonder dat we dicht bij elkaar hoeven te staan.”

Tweede menu

Amused@Home heeft alle verwachtingen overtroffen. Zeven dagen per week genieten liefhebbers van de culinaire verrassingen van Amused. In Hardenberg, maar ook ver buiten de gemeentegrenzen. “Voor onze vaste gasten, die het eerste menu al hebben besteld, hebben we nu een tweede menu samengesteld”, vertellen Willy en Chiel, die het succes van het concept wel weten te verklaren. “Onze voorsprong heeft er voor gezorgd dat we snel konden handelen. Het resultaat is een uniek en professioneel bezorgconcept. Bovendien houdt onze doelgroep ervan om luxe te eten. Culinair genieten van al het heerlijks van Amused kan ook aan je eigen eettafel, zo blijkt.”

 

Lees meer over Amused

Kijk voor meer creatieve concepten, www.visithardenberg.nl/corona 

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod