Inwoner: Charlotte Extercatte

‘Je moet er met elkaar iets van maken’

Charlotte Extercatte, Gewoon Doener van 2015

Charlotte Extercatte (37) verhuisde een paar jaar geleden met haar jonge gezin naar Balkbrug. “Een prachtig dorp met een goede sfeer. Het was een hele goede keuze om terug te komen, maar er was wel veel aan de hand in het dorp. We vroegen ons af of het hier over tien jaar ook nog leuk wonen zou zijn”, vertelt Charlotte.

Om daar aandacht voor te vragen, startte Charlotte samen met Plaatselijk Belang de Bruggenbouwers. Hiermee wilden ze Balkbruggers op een nieuwe manier verbinden. “Het begon met een groepje van twintig mensen die samen kwamen om de toekomst van Balkbrug te bespreken. Inmiddels is het uitgegroeid tot een groep van ruim 250 inwoners van Balkbrug die zich Bruggenbouwer noemen!”

Bruggenbouwers werken aan een mooi en fijn Balkbrug voor nu en de toekomst. “Veel mensen zijn hier actief voor allerlei verenigingen en organisaties; de betrokkenheid is groot. Met Bruggenbouwers trekken we samen op rond dorpszaken zoals het kruispunt en de vergrijzing. We merken dat het veel energie geeft om samen aan de toekomst te werken. Ik vind dat het nieuwe noaberschap! Je moet er met elkaar iets van maken. En dat kan: Iedereen kan iets: de één weet veel van politiek, de ander kan goed programmeren en weer een ander zet de lekkerste koffie. Als je dat bij elkaar brengt, gebeurt er iets bijzonders.”

De titel ‘Gewoon Doener van 2015’  was een mooie pluim voor Charlotte. “Maar helemaal voor de beweging! Het is niet altijd makkelijk om iets nieuws te beginnen. Dit is een erkenning voor de vernieuwende aanpak. Dat gaat echt over gewoon doen: je moet niet te veel beren op de weg zien. Gewoon aan de slag en blijven afstemmen met elkaar.”

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod