Inwoner: Arnoud Nijhuis

Bij zijn geboorte dachten ze dat hij later nog geen krant zou kunnen vasthouden. Maar het liep anders; Arnoud Nijhuis (26) werd in 2016 wereldkampioen wielrennen voor paralympiërs op de tijdrit van 1 kilometer en bereidt zich voor op deelname aan de Paralympics in Rio de Janeiro.

Arnoud Nijhuis, paralympisch wielrenner, wereldkampioen

Arnoud heeft het Möbius syndroom. Dat uit zich onder andere in klompvoeten, mindere ontwikkeling van de linkerkant van zijn lichaam, moeite met spreken en slikken, en het ontbreken van expressie in zijn gezicht, waardoor hij bijvoorbeeld niet kan glimlachen. “Ik ben zo geboren, ik weet niet beter. Omdat mijn ouders een camping en kampeerboerderij hadden, waren er altijd nieuwe mensen in mijn omgeving. Daardoor wende ik heel snel aan de reacties van mensen op mij. Dat was mijn redding; het heeft mij gemaakt tot wie ik ben.”

Fietsen doet hij op de baan in Alkmaar of in het buitengebied van Balkbrug. “Het is mooi fi etsen hier, zeker als je de boerenweggetjes kent.” Arnoud heeft zich nooit door zijn handicap laten belemmeren. “Als je echt wilt, kun je heel veel. Dat wil ik uitdragen. Met mijn stichting wil ik andere mensen met een beperking helpen. Ik hoop dat ik ze kan inspireren met mijn verhaal. Met doorzettingsvermogen kun je heel ver komen.”

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod