Geplaatst op 1 oktober 2021

Bootplatform Vechtfloat en Toegankelijk Reestdal voor iedereen winnen de Stimuleringsprijs. Elk jaar worden er twee stimuleringsprijzen uitgereikt. Bootplatform Vechtfloat krijgt de stimuleringsprijs voor het najaar van 2020. Toegankelijk Reestdal voor iedereen wint diezelfde prijs voor het voorjaar van 2021. Platform Gastvrij Hardenberg geeft elk jaar deze prijs uit aan initiatieven die de vrijetijdseconomie in de gemeente verder kunnen versterken.

Beide projecten ontvangen een cheque ter waarde van € 5.000 om het plan uit te voeren. De jury vond dat Bootplatform Vechtfloat zorgt voor een grote stimulering van waterbeleving op en aan de Vecht. Daarnaast zorgt het ook voor samenwerkingen tussen ondernemers en nieuwe arrangementen. Toegankelijk Reestdal voor iedereen werd door de jury gezien als een unieke versterking van de gastvrijheid in het gebied voor iedereen. Met partners wordt gewerkt aan het samenstellen van natuurbelevingsarrangementen waarbij ook minder-validen van de natuur kunnen genieten. Een voorbeeld voor een inclusieve samenleving.

Bootplatform Vechtfloat
Het concept Vechtfloat bestaat uit elektrisch aangedreven boten die te huur zijn bij verschillende recreatieondernemers via een digitaal platform. TSP MetaalTechniek en KTS Techniek maken de boten en verhuren de boten aan recreatieondernemers Vechtdal Hooglanders Expedition Outdoor en Vechtdal Express. Via het digitale (of online) platform Vechtfloat kunnen mensen deze boten huren. Ook zijn hier andere recreatiemogelijkheden te vinden. Doel is om het platform uit te bouwen tot een platform met nieuwe samenwerkingen waar arrangementen zijn samen te stellen. Het bootplatform gaat zorgen voor verbinding tussen de initiatiefnemers op de Vecht. De aanbieders van waterrecreatie op en aan de Vecht kunnen hun aanbod presenteren op het digitale platform met behulp van een interactieve kaart.

Toegankelijk Reestdal voor iedereen
Het project Toegankelijk Reestdal voor iedereen heeft als doel om het Reestdal voor iedereen toegankelijk te maken. Met het plan willen zij het eeuwenoude, idyllische landschap van het Reestdal ook voor mindervalide mensen toegankelijk maken. Dat doen ze -of dat gaan ze doen – door het aanschaffen van Trackchairs en het aanbieden van natuurarrangementen. Dit project is een samenwerking tussen Buitengoed De Eekhorst, Proefkamer het Reestdal, Autobedrijf Jansen, camping ‘t Reestdal, camping ‘Si es an’ en Landschap Overijssel.

Stimuleringsprijs
De Stimuleringsprijs is bedoeld om initiatieven en ideeën uit te voeren, die bijdragen aan een sterke vrijetijdseconomie. Wint uw idee, net als bootplatform Vechtfloat en Toegankelijk Reestdal voor Iedereen, de volgende stimuleringsprijs? De stimuleringsprijs van het platform Gastvrij Hardenberg is opnieuw opengesteld. Aanvragen kan tot en met maandag 15 november 2021. Kijk snel op www.hardenberg.nl/stimuleringsprijs

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod