Geplaatst op 9 mei 2021

Afgelopen donderdag 22 april vond de lancering van het Leaderproject ‘Reestdal, idyllisch beekdal voor fijnproevers’ plaats. De lancering werd afgetrapt door de wethouders Alwin te Rietstap van de gemeente Hardenberg en Lucas Mulder van de gemeente Staphorst, samen met een corona-proof autotour door het Reestdal. Genodigden gingen met de auto langs highlights in het Reestdal, waar projectpartners de aankomende tijd activiteiten gaan ontwikkelen.

Europese subsidie
Vanuit de aanjagende -, verbindende – en regisserende rol van MarketingOost – Vechtdal Marketing is in samenwerking met lokale partijen, ondernemers en overheden, hard gewerkt aan een collectief uitvoeringsplan. De projectpartners Ondernemend Reestdal, Landschap Overijssel, Ondernemershuis voor het Vechtdal , Staatsbosbeheer, Historische Vereniging de Ommerschans en Museum Staphorst hebben, onder leiding van en in samenwerking met MarketingOost – Vechtdal Marketing en Bureau Schröder, Europese subsidie ontvangen van €99.938,90 voor gebieds- en aanbodontwikkeling en regiomarketing. Het project is een aanjager voor nieuwe initiatieven. Bent u ondernemend en heeft u een goed idee om gebiedsbeleving te versterken? Dan wordt u uitgenodigd om uw ideeën te delen met Ondernemend Reestdal en MarketingOost – Vechtdal Marketing, zodat het Reestdal optimaal versterkt wordt. Samen ontwikkelen partijen passend aanbod voor fijnproevers, in samenwerking met sectoren zoals agrifood, natuur, zorg en kunst & cultuur. Daarbij worden samenwerkingen in Drenthe nadrukkelijk als kans onderstreept.

Marketingactiviteiten
MarketingOost – Vechtdal Marketing werkt al jarenlang samen met ondernemers en gemeenten in het Reestdal, om de regio te ontwikkelen en optimaal mee te nemen in de campagnes van Vechtdal Overijssel en VisitOost. Dit project geeft weer een nieuwe impuls. Marketingkanalen worden ingezet om het Reestdal gezamenlijk te vermarkten. Binnen het project wordt er ook, samen met Ondernemend Reestdal, een e-learning ontwikkeld voor ondernemers en hun medewerkers, om gastheerschap en regiokennis te versterken. Tot slot is het streven om samen met IVN een cursus Gastheer van het Landschap te ontwikkelen voor Reestdal-ondernemers en medewerkers in de vrijetijdseconomie.

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod