Geplaatst op 31 maart 2021

Online bijeenkomst op donderdagmiddag 8 april
Veenhuisje in de Weerribben, Gonny Sleurink
Natuur en landschap zijn belangrijk voor veel toeristen. Het is vaak één van de belangrijke redenen om voor een toeristische locatie te kiezen. En wat hebben we mooie landschappen en iconische natuur in Overijssel! Daarom nodigen Gastvrij Overijssel en Natuur voor Elkaar ondernemers uit voor een online inspiratiesessie op 8 april: Wat kun je doen om kwetsbare natuur te omarmen en jouw bedrijf duurzaam te versterken? In deze digitale sessie nemen we je mee in een aantal praktijkvoorbeelden en geven praktisch advies over de kansen die natuur biedt voor jouw bedrijf.

Programma inspiratiesessie
De online sessie op 8 april begint om 13.00 uur en eindigt uiterlijk 15.00 uur. De volgende zaken komen aan bod:

Welkom en introductie door Wout Nieuwenhuis van Landschap Overijssel

Nut en noodzaak van soortenbescherming en Natuur voor Elkaar

Succesverhalen uit de praktijk:
Camping de Wildhoeve (Emst)
De Bankenburg (Heerde)
B&B De Kleine Kolonel (Haarle)
Camping de Oldenhof (Vollenhove)

Tips & uitleg: Maak van natuur een ‘icoon’ voor je bedrijf. Hoe pak je dat aan?

Vragenrondje & Afsluiting
Advies op maat
Het gaat niet goed met kwetsbare soorten planten en dieren. Ons mooie landschap heeft last van het verdwijnen van groene en blauwe structuren. Gelukkig zijn er veel initiatieven om natuur en landschap te versterken, ook in de toeristische sector. We zien ondernemers maatregelen nemen voor het versterken van de insectenpopulatie, denk aan bijenlinten, insectenhotels, bloemrijke weides. Of voor erfvogels zoals boerenzwaluwen, de prachtige kerkuilen en ook kwetsbare planten

Vanuit de provincie Overijssel is er een stimuleringsprogramma voor de zogenoemde aandachtsoorten. En vanuit Gastvrij Overijssel, het samenwerkingsverband van de (toeristische) branche- en natuurorganisaties, werken we graag mee aan deze doelstelling. Ga je serieus aan de slag met (kwetsbare) natuur op jouw erf? Natuur voor Elkaar en Gastvrij Overijssel ondersteunen ten minste vijf bedrijven kosteloos met advies. Tijdens de sessie wordt deze regeling verder toegelicht. Meld je dus direct aan!

Vragen over de sessie?
Neem contact op met Wout Nieuwenhuis van Landschap Overijssel.

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod