Geplaatst op 22 december 2021

Informateurs Johan Remkes en Wouter Koolmees overhandigden op woensdag 15 december hun eindverslag en het coalitieakkoord aan Kamervoorzitter Vera Bergkamp. De overhandiging vond plaats in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Het plenaire debat over het eindverslag van de informateurs vindt plaats op donderdag 16 december vanaf 10.15 uur.

Kamervoorzitter Vera Bergkamp met het coalitieakkoord na de overhandiging door informateurs Wouter Koolmees (links) en Johan Remkes.

Vier partijen – de VVD, D66, CDA en ChristenUnie – onderhandelden de afgelopen maanden over een nieuw coalitieakkoord. Deze besprekingen zijn nu afgerond. Informateurs Remkes en Koolmees overhandigden om 13.30 uur hun eindverslag en het coalitieakkoord aan Kamervoorzitter Vera Bergkamp. Vervolgens lichtten de fractievoorzitters Mark Rutte (VVD), Sigrid Kaag (D66), Wopke Hoekstra (CDA) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) het coalitieakkoord toe.

Vooruitkijken

“Het belangrijkste is nu om vooral vooruit te kijken”, aldus Kamervoorzitter Bergkamp bij de overhandiging. “We kunnen nu écht een begin maken met het herstellen van de normale parlementaire verhoudingen. Een Tweede Kamer die een missionair kabinet controleert en haar taak als medewetgever volwaardig kan vervullen. En daarmee kunnen we hoop ik ook het vertrouwen in de politiek terugwinnen.” Bergkamp bedankte de informateurs voor hun inspanningen. “U heeft een proces dat muurvast leek te zitten in beweging gebracht.”

Eindverslag en coalitieakkoord

Plenair debat

Het plenaire debat over het eindverslag van de informateurs vindt plaats op donderdag 16 december vanaf 10.15 uur. Tijdens het debat wordt naar verwachting een formateur aangewezen.

Overhandiging terugkijken

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod