Pasen

Eitje tikken, eieren verven, eieren opeten, het is weer (bijna) Pasen! Wat ga jij dit jaar doen?

Bekijk onze tips hieronder:

Tip 1: Teken jouw mooie paastekening

Tip 1: Teken jouw mooie paastekening

Speciaal voor Pasen hebben wij een mooie paastekening gemaakt. Verf of kleur jouw tekening in en geef het aan opa, oma, papa, mama of iemand anders!

Download de paastekening

Tip 2: Eieren schilderen

Tip 2: Eieren schilderen

Heb je de tekening af? Laat de verf- en of kleurspulletjes liggen. Dan kun je verder met het verven of kleuren van de eieren. Maak er een leuk gezichtje op, een paashaas, kuiken, wat stipjes, streepjes of bedenk je eigen leuke creatie!

Klaar met de eieren versieren? Dan is het tijd voor tip 3!

Tip 3: Eieren verstoppen/zoeken

Tip 3: Eieren verstoppen/zoeken

Nu is het tijd om de mooie eieren te verstoppen voor je broer(tje), zus(je), moeder, vader, opa en/of oma. Verstop ze in de tuin of in huis en laat iedereen jouw verstopte eieren zoeken. Wie vindt de meeste eieren?

Je kunt ook chocolade eitjes verstoppen, maar houd wel rekening met het weer. Je wil natuurlijk niet dat jouw eitjes gesmolten zijn of misschien vies zijn door de regen voordat ze zijn gevonden ;).

Tip 4: Eiertikken

Tip 4: Eiertikken

Zijn alle eieren gevonden? Mooi! Dan is het tijd voor eiertikken. Ga de strijd aan met je broer(tje), zus(je), moeder, vader, opa of oma. Eiertikken doe je in tweetallen.

Pak allebei een ei in je hand en één van de twee tikt op het ei van de ander. Diegene bij wie het ei kapot gaat is de verliezer. Is het ei nog niet kapot? Dan tikt de andere op het ei van de tegenstander. Je gaat net zo lang door tot er een ei kapot gaat.

Maak er een competitie van met de familie. Wie het meest wint, wordt de koning of koningin van het eiertikken.

Tip 5: Ontdekkingsreis in de tuin

Tip 5: Ontdekkingsreis in de tuin

Niet zo’n zin in paaseieren zoeken? Ga dan op ontdekkingsreis in de tuin! Wat voor beestjes of bloemetje zie jij in jouw achtertuin?

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod