navigatie overslaan

Loop mee met de 10e editie van de Gramsberger Torentocht!

De dag vóór eerste paasdag, op zaterdag 30 maart, vindt de 10e editie van de Gramsberger Torentocht plaats. Dit is een prachtige wandeltocht door de natuurrijke omgeving van Gramsbergen en omstreken. Je kunt kiezen tussen verschillende afstanden van 10, 15, 20 en zelfs 30 kilometer. Het is een route vol beleving, over verharde wegen en door weilanden en bossen. Natuurlijk zijn er genoeg rustpunten onderweg en is er allerlei vermaak voor de wandelaars tijdens het lopen!

Opening van het ijsseizoen bij de Fleckiehoeve

Op zaterdag 30 maart opent de Fleckiehoeve het ijsseizoen! Deze dag wordt feestelijk aangepakt: er is een springkussen, kinderen kunnen geschminkt worden en er zijn kleurplaten. Het ijs komt vers uit de ijstap, heerlijk! Ook is er een proeverij van de producten, zoals bijvoorbeeld de fleckieburgers. En neem een kijkje bij de koeien en kalfjes in de stal!

Paasvuur Schuinesloot

Op eerste paasdag wordt in Schuinesloot het paasvuur georganiseerd. Ook staat er een tent waar een gezellig feest is en kunnen de kinderen op zoek naar verstopte eieren! Dit paasfeest in Schuinesloot is aan de Kosseweg.

Hardenberg Buiten

Op tweede paasdag staat de Oldemeijer in het teken van genieten met het hele gezin tijdens Hardenberg Buiten! Van 10:00 tot 16:00 is er een programma vol leuke buitenactiviteiten voor jong en oud. Zo zijn er onder andere muzikale voorstellingen, kun je poffertjes halen bij de poffertjeskraam en maak je samen met de pottenbakker je eigen potje!

Paasbrunch

Toch niet zo veel zin om zelf in de keuken te staan? Ga dan naar een heerlijke paasbrunch bij een restaurant in de regio! Bij de Gloepe in Diffelen kun je op eerste en tweede paasdag genieten van een paasbuffet met allerlei lekkernijen. Ook bij de Rheezerbelten in Rheeze wordt je op eerste paasdag verwend met een grote paasbrunch. In Hardenberg eet je eerste en tweede paasdag bij de Troubadour! Ook hier kun je genieten van een buffet. Vergeet niet om even een reservering te maken.

Eet je samen met de kleintjes? Bij de Troubadour eten kinderen van 0-4 gratis. Bij de Rheezerbelten eten ze van 0-2 jaar gratis. Eet smakelijk alvast!

Paasmiddag thuis

Maak er thuis een gezellige paasmiddag van! Wat heb je hiervoor nodig? Nou, een doosje met eieren natuurlijk! Ga eieren schilderen of verstop ze in huis en doe een zoektocht. Je kunt de eieren ook gebruiken voor de paasbrunch! Wil je de paasbrunch naar een nog hoger niveau tillen? Maak dan zelf een lekkere paasstol! We hebben een heerlijk recept voor je. Hiermee is jullie gezellige middag thuis helemaal geslaagd!

En terwijl je aan het wachten bent, kun je deze leuke paastekening kleuren!