Oldemeijer

In boswachterij Hardenberg ligt speelvijver De Oldemeijer. Rond het meer ligt een strand waar de allerkleinsten spetterplezier kunnen beleven. Zwemhelden zwemmen naar het eilandje midden in het meertje, maar je kunt er ook gewoon via het bruggetje komen. Bij zomerweer kun je voor drinken en snacks terecht bij de kiosk. In het seizoen is het toiletgebouw open.

Schepjes en emmertjes? Check! Badkleding? Check! Handdoeken? Check! Goed boek? Check!

Meer is er echt niet nodig voor een heerlijk ontspannen dagje aan de waterkant bij De Oldemeijer. Recreatieplas De Oldemeijer ligt in boswachterij Hardenberg. Dit betekent zwemmen in Overijssel op misschien wel het mooiste plekje in de provincie. Rond het meer ligt een strandje waar de allerkleinste spetterplezier beleven. Zwemhelden zwemmen naar het eilandje midden in het meertje, de iets mindere helden gaan gewoon lopend.

ZWEMMEN IN NATUURLIJK WATER
Bij De Oldemeijer zwem je in natuurlijk water, middenin het groen van de boswachterij. De recreatieplas heeft een goede waterkwaliteit. De bodem loopt langzaam af dus kinderen gaan niet zomaar kopje onder. Bij mooi weer is de Kiosk geopend. Hier kun je terecht voor snacks, ijsjes en drinken. Uiteraard is de recreatieplas ook voorzien van toiletten.

BOSWACHTERIJ HARDENBERG, VEEL MEER DAN ALLEEN EEN RECREATIEPLAS
Is het te koud om te zwemmen in Overijssel of duurt het nog te lang voordat het tweede Paasdag is? Geen probleem! Er zijn namelijk nog veel meer redenen om een bezoek te brengen aan de boswachterij. In de boswachterij Hardenberg komen natuur, recreatie en houtteelt samen. De boswachterij is maar liefst 1.000 hectaren groot. Genoeg ruimte dus om al wandelend of fietsend te genieten van de schitterende omgeving. Speciaal voor de sportievelingen zijn er mooie mountainbikeroutes aangelegd.

 

Tip: Noteer alvast in je agenda! Tweede Paasdag Hardenberg Buiten bij recreatieplas De Oldemeijer. Hardenberg Buiten is een buitenactiviteitendag voor het gehele gezin. De toegang is gratis net als de meeste activiteiten. Kom bijvoorbeeld een nestkast timmeren. Handboogschieten of broodjes bakken. Of doe mee aan het monkey climbing, de buschcraft of aan één van de vele workouts, clinics en demonstraties.

 

Speelvijver De Oldemeijer
Oldemeijerweg
7771 TE Hardenberg

 

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod