Molens in de regio Hardenberg

In onze regio hebben we veel molens waar u een bezoekje aan kunt brengen!

Molen Ane

Molen Ane

Deze beltmolen gelegen in het Sallandse landschap te Ane, werd in 1864 gebouwd. Stichting De Aner Molen heeft kort na de restauratie in 1981 de molen overgenomen van de gemeente Gramsbergen. Zij verzorgt tot op de dag van vandaag de exploitatie en het beheer van de korenmolen. De molen is gedurende het hele jaar geopend op variabele tijden op zaterdagen en maalt regelmatig. Gedurende de zomer is de molen vaak ook op woensdagmiddag geopend. De molen is daarnaast te bezichten op speciale feestdagen en op afspraak. Voor afspraken kunt u telefonisch contact opnemen met Freddy Bril via 0524-562518. Kom vooral een kijkje nemen op deze prachtige plek!

Meer weten?

De Oelemölle

De Oelemölle

Deze molen is in 1852 gebouwd. Op 19 oktober 2007 heeft deze molen voor het eerst na 50 jaar weer met zeilen gedraaid, en de zomer daarop zelfs volop met vier gebruikte zeilen. Meestal met molendagen draait de molen ook met zeilen en is dan te bezoeken, zoals de Nationale Molendag (2e zaterdag van mei) en de Overijsselse Molendag (2e zaterdag van september). Mocht u belangstelling hebben om de molen op andere dagen te bezoeken, dan kan dat op zaterdag 10.30-16.00 uur en op afspraak. De molen staat op het Molenplein in Hardenberg. De molen heeft ook een prachtige fietsroute in de buurt.

Meer weten?

Korenmolen Windlust

Korenmolen Windlust

Korenmolen Windlust in Radewijk is een schitterende molen die nog altijd zijn oorspronkelijke doel nakomt, namelijk meel malen voor ambachtelijke bakkers en thuisbakkers in heel Nederland. Per jaar malen ze 75.000 kg graan en 25.000 kg spelt en deze vind je onder meer terug bij de Plus supermarkt in Hardenberg. De molen werd rond 1876 gebouwd, het kan ook zijn dat dit in 1877 was. Dit gebeurde nadat een voorganger uit 1861 was afgebrand. De beltmolen is al decennialang in eigendom van het molenaarsgeslacht Ter Voorde-Nijeboer. Zij gebruiken de molen nog steeds op professionele basis. De molen is te bezoeken op afspraak. u kunt dan bellen naar het nummer 0523-216285.

Meer weten?

Molen de Star

Molen de Star

De molen De Star staat aan De Omloop te Balkbrug, gemeente Hardenberg.

Oorspronkelijk gebouwd in 1848 door J. ten Kate. In maart 1882 brandde de molen door blikseminslag grotendeels af, maar werd nog in datzelfde jaar weer herbouwd. In 1975 is hij ruim 500 meter verplaatst naar zijn huidige plek. De molen heeft vrijwillige molenaars en gemeente Hardenberg is de eigenaar van de molen.

Vanaf molen de Star kan gestart worden met 2 prachtige molenpad wandelroutes. Afstanden 6,5 en 11,5 km. De wandelroutes lopen door het Reestdal en Ommerschans en zijn mogelijk gemaakt met medewerking van Landschap Overijssel, Natuurwerkgroep de Reest en Buiter Beton. Er is een korte en lange route.

Meer weten?

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod