Molens in de regio Hardenberg

In onze regio hebben we veel molens waar u een bezoekje aan kunt brengen!

Molen Ane

Molen Ane

Deze beltmolen gelegen in het Sallandse landschap te Ane, werd in 1864 gebouwd. Stichting De Aner Molen heeft kort na de restauratie in 1981 de molen overgenomen van de gemeente Gramsbergen. Zij verzorgt tot op de dag van vandaag de exploitatie en het beheer van de korenmolen. De molen is gedurende het hele jaar geopend op variabele tijden op zaterdagen en maalt regelmatig. Gedurende de zomer is de molen vaak ook op woensdagmiddag geopend. De molen is daarnaast te bezichten op speciale feestdagen en op afspraak. Voor afspraken kunt u telefonisch contact opnemen met Freddy Bril via 0524-562518. Kom vooral een kijkje nemen op deze prachtige plek!

Meer weten?

Molen de pionier

Molen de pionier

Deze molen is gebouwd is 1859. Al voor een hele lange tijd maakt de molen deel uit van het attractiepark slagharen. Onderin de molen zouden (zogenaamd) de wasberen Randy & Rosie leven. Mocht u hier een kijkje willen nemen kan dat op afspraak met de Molenaar. In de omgeving waar deze molen staat is ook een mooie fietsroute. Klik hier voor de route.

Meer weten?

Molen de Konijnenbelt

Molen de Konijnenbelt

Aan de Zwolseweg in Ommen dicht bij de Vecht staat de achtkantige stellingmolen De Konijnenbelt. In 1806 werd deze molen, afkomstig uit de Zaanstreek, door Hendrik Konijnenbelt (Hellendoorn, 1772 – 1814) op deze plek herbouwd. In de omgeving van deze molen vindt u ook prachtige wandel & fietsroutes. De molen draait op onregelmatige tijden en kan bezocht worden als de molen draait en na afspraak door contact op te nemen met de Stichting Ommer Molens

Meer weten?

De Oelemölle

De Oelemölle

Deze molen is rond 1870 gebouwd. Op 19 oktober 2007 heeft deze molen voor het eerst na 50 jaar weer met zeilen gedraaid, en de zomer daarop zelfs volop met vier gebruikte zeilen. Meestal met molendagen draait de molen ook met zeilen en is dan te bezoeken, zoals de nationale molendag (2e zaterdag van mei) en de Overijsselse molendag (2e zaterdag van september). De molen staat op het Molenplein in Hardenberg.

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod