Wij hebben de volgende Kunst & Cultuur voor u gevonden in Hardenberg:

Foto - Visit Hardenberg
Foto - Visit Hardenberg
Foto - Visit Hardenberg
Foto - Visit Hardenberg
Foto - Visit Hardenberg

Waar vindt u Kunst in Hardenberg en omgeving?

Kunst in Hardenberg

Als u aan het Vechtdal denkt, denkt u ongetwijfeld aan natuur, rust en vrijheid. Aan bossen en rivieren. Aan fluitende vogels en buitenspelen voor jong en oud. Waar u waarschijnlijk niet aan denkt, is kunst. Kunst is te vinden in de grote stad. In Amsterdam en in Utrecht. In Zwolle natuurlijk. Maar in het Vechtdal? In Hardenberg?

Musea

Zeker zijn er musea in Hardenberg en omgeving. In Hardenberg zelf staat Museum ’t Stadhuus. In dit museum, dat gevestigd is in het oude gemeentehuis, worden wisselende tentoonstellingen georganiseerd. Deze tentoonstellingen hebben altijd een streekgebonden karakter en door een bezoek leert u veel over de historie van het Vechtdal en zijn bewoners.

In het historische stadje Gramsbergen vindt u het Historisch Cultureel Infocentrum Vechtdal. Hier kunt u kennis maken met de geschiedenis en de cultuur van het Nederlandse en Duitse Vechtdal.

Kunstwerken op straat

Hardenberg heeft daarnaast nog iets heel bijzonders voor de kunstminnende bezoeker in petto: een keur aan kunstwerken die gewoon op straat, langs wegen, in parken, bij scholen of op andere bijzondere plekken te vinden zijn. Sommige kunstwerken zijn duidelijk zichtbaar in het landschap, voor andere is een kleine speurtocht nodig. Ook zijn er kunstwerken die alleen op afspraak te bezichtigen zijn.

Kunstwegen

Samen met een aantal Nederlandse en Duitse gemeenten participeert Hardenberg in het internationale project Kunstwegen. Kunstwegen vormt een soort openluchtmuseum. In totaal gaat het om 64 kunstwerken die langs 132 kilometer staan opgesteld. De route volgt de loop van de Overijsselse Vecht. Een flink aantal van deze kunstwerken, namelijk 30, staan in Hardenberg. Hardenberg heeft een kunstroute gemaakt langs deze kunstwerken en informatie over deze kunstroute en de kunst is te vinden op internet en natuurlijk ook bij het Infocentrum Vechtdal.

Kunst in het Gemeentehuis

Het Gemeentehuis van Hardenberg werkt samen met De Fundatie in Zwolle. Samen met dit beroemde museum wordt in het Gemeentehuis een jaarlijks wisselende tentoonstelling georganiseerd. Daarnaast geeft het Gemeentehuis ruimte aan plaatselijke kunstenaars om hun werk te laten zien aan het publiek. Mocht u De Fundatie zelf willen bezoeken, dan kan dat natuurlijk ook. Bedenk dat Zwolle maar een half uurtje rijden is vanaf Hardenberg. Dus voor de kunstliefhebber is Hardenberg alleszins de moeite van een bezoek waard. Of u nu één dagje komt, of bijvoorbeeld in een aantal dagen het hele project Kunstwegen wilt bekijken, Hardenberg zal u gastvrij ontvangen!

Laat uzelf overtuigen en kom naar Hardenberg!

U gaat er waarschijnlijk geen spijt van krijgen.

Bekijk de overnachtingsmogelijkheden in Hardenberg