Koningsdag

Het is bijna weer tijd voor de dag dat heel Nederland oranje kleurt: Koningsdag! De dag dat we met zijn allen vieren dat onze koning jarig is. De dag van de braderieën, festivals en meer!

Weet jij al wat je gaat doen? Verkoop je spulletjes op een kleedje of ga je liever naar een festival toe? En begin je die nacht er voor al met feesten? Op deze pagina geven we een aantal tips voor activiteiten rondom Koningsdag in de regio Hardenberg.

Koningsnacht en -dag Balkbrug

Koningsnacht en -dag Balkbrug

Niet alleen Koningsdag, maar ook Koningsnacht organiseren Café de Kroeg Balkbrug en Koggel Events een groot feest in de Diamanthal.

Empire Coverband is samen met DJ Marthijn aanwezig op Koningsnacht. Zeker weten dat je hierbij bent? Koop dan snel je kaarten via www.jenhgroep.nl/koningsnacht-balkbrug/

Net als voorgaande jaren, begint Koningsdag bij Welkoop Balkbrug. Hier start om 11.00 uur de versierde fietstocht naar de Diamanthal!

Het programma ziet er als volgt uit:
13.00 uur prijsuitreiking in Diamanthal
11.30 – 17.00 uur vrijmarkt (opbouw vanaf 11.00 uur)
11.30 – 17.00 uur Kinderanimatieteam Camping Si-Es-An
11.30 – 00.00 Muziekplein met DJ Heye, Big John, Synoniem! en Dj Marthijn

Van 11.30 t/m 00.00 uur ben je van harte welkom in de Diamanthal Balkbrug!

Koningsdag Hardenberg

Koningsdag Hardenberg

Tijdens Koningsdag zijn er in Hardenberg de hele dag allerlei activiteiten voor jong en oud!

Standaard op Koningsdag is ’s ochtends vanaf 09.30 uur de Aubade in het Spindepark naast het gemeentehuis. De Aubade is sinds een paar jaar weer een jaarlijks terugkerende traditie geworden in het jaarprogramma van Stad Hardenberg Promotie, met medewerking van Jeugdkoor Animato en muziekverenigingen KNA en CMV.

Ook is er Muziek op ’t Pleintje van 10.00 tot 20.00 uur, met de bands Random Five en Gasoline station. Kom jij ook rocken?

Van 09.00 tot 17.00 uur is er een oranjebraderie en rommelmarkt aan de Brink/Hessenweg. Kom jij ook gezellig even langs struinen? Daarnaast zijn er de hele dag verschillende activiteiten in het centrum van Hardenberg. Kortom, genoeg te doen dus!

Koningsdag Bergentheim

Koningsdag Bergentheim

Kom jij ook gezellig Koningsdag vieren in Bergentheim? De ochtend begint op het Bastingplein waar ballonnen worden uitgedeeld en er een Aubade wordt gehouden onder begeleiding van Muziekvereniging Beatrix en een aantal kinderen van de basisscholen. Bij de sporthal is er vanaf 10.45 uur een vrijmarkt. Dit is de ultieme gelegenheid voor kinderen om hun oude speelgoed te verkopen! De hele dag zijn er verschillende activiteiten zoals knutselen, maak je eigen Koningsdag kroon, timmer een vogelhuisje in elkaar of laat je schminken! Ben jij een stoere jongen of meid? Dan kun jij vast de brandweer helpen om een brandje te blussen en doe mee aan de speurtocht in en om de brandweerauto. Spring op de springkussens, rodeo kinderpaard, race met de racesimulatoren, geniet van een suikerspin en nog veel meer! ’s Middags is er een ander programma. Sluip stilletjes door de zaal en kom je iemand tegen, snel reageren, trekker overhalen en… schiet. Wie is de beste sluipschutter? Doe mee met de lasergame voor kinderen van 8-16 jaar vanaf 14.00 uur. Opgave: www.oranjeverenigingbergentheim.nl/lasergame.html. Of neem een kijkje bij de roofvogelshow van 14.30 – 15.30 uur, een spannende en spectaculaire demonstratie die je zeker niet mag missen! Houd jij meer van een goochelshow? Kom dan tussen 16.00 – 17.00 een kijkje nemen bij goochelaar Jan. De inmiddels bekende en beruchte kindergoochelaar Jan Kosters, haalt weer volop trucs uit!

Feestweek Lutten

Feestweek Lutten

Lutten begint al goed met Koningsdag door de hele week voor en na Koningsdag verschillende activiteiten te organiseren tijdens de feestweek. De feestweek is van 25 tot 29 april.

Op 25 april kun je lekker een rondje rennen tijdens de verschillende runs. Zo is er de Kidsrun van 1,2 km en de Luttenrun van 5km. En als je daarna nog energie over hebt kun je meedoen aan de spelavond of het darttoernooi (deelname €5,-). Vrijdag 26 april is er vanaf 14.00 uur een 55+borrel, om 18.00 uur begint de Dorpsborrel. Het Oranjeweekend wordt ingeluid in de feesttent tijdens de Vrijmibo. Het feest gaat door om 21.00 uur in Café de Tent met live muziek van Bar and Booz en darts en andere café spellen. Zaterdag 27 april zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud. Inschrijven voor een activiteit kan op de site van FeestweekLutten. Houd je van crossen? Dan is Baantie Over iets voor jou. De start is om 11.00 uur. Om 18.00 uur begint de Oriënteringsrit en daarna kun je gaan feesten tijdens het Oranjefeest met de band Super Sundays en DJ RamonS. Entree voor 22.00 uur gratis – Na 22.00 uur €5,-.Zondag 28 april is er om 14.30 uur de Samenkomst met medewerking van de 3 kerken en de de gospelband Your choice uit Hardenberg.’s Middags is het tijd voor de Bourgondische BBQ, lekker met z’n allen buiten eten.Maandag 29 april wordt de feestweek afgesloten met om 13.45 uur een kindermiddag en om 19.30 uur de Lutter Bingo met een kans mooie prijzen te winnen!

Koningsdag Schuinesloot

Koningsdag Schuinesloot

Koningsdag in Schuinesloot betekent braderie, zeskamp, feesttent, gezelligheid, hapjes&drankjes.

Koningsnacht kun je vanaf 21.00 uur vieren bij Café Hennie van Graats.

Het programma in het Schoolbos op Koningsdag is als volgt:
13.00 uur Hijsen van de vlag en zingen van het Wilhelmus en het oplaten van ballonnen
13.30 uur Spelletjes van vroeger in een nieuw jasje voor de basisschoolleerlingen
15.00 uur Prijsuitreiking
15.30 uur Zeskamp voor jong en oud

Koningsdag Dedemsvaart

Koningsdag Dedemsvaart

In Dedemsvaart wordt het weer een groot feest met drie podia en een kidsplace!

Ben jij ready voor Koningsdag in Dedemsvaart ? Er gaat gefeest worden met de band ‘Anders Is Het Niet’, er wordt happy gehøkt met de Beatcrooks die bekend zijn van van hun hit “Annie uut de bochte” (om 16.15 uur) en daarna gaat iedereen los met ‘Schot Deur ’t Pleeraam’!

Je kunt gezellig plaatsnemen op een van de vele terrassen aan de Julianastraat en ook is er genoeg te doen voor de kids!

Tijdens koningsnacht zijn de cafés in Dedemsvaart open. En ieder café heeft een DJ met thema.

Koningsdag Gramsbergen

Koningsdag Gramsbergen

’s Ochtends van 09.00 tot 10.00 uur wordt op het Meiboomplein een Aubade gehouden. Vroeger werd er door de schooljeugd een aubade gebracht bij het gemeentehuis ter ere van de jarige koningin. Het bestuur van het museum heeft deze traditie nieuw leven in geblazen. In samenwerking met de Oranjevereniging wordt dit al weer het derde jaar, dat dit wordt georganiseerd. Kom allemaal naar het Meiboomplein en zing mee onder leiding van muziek de oud Hollandsche liederen!

’s Avonds is er van 20.00 tot 22.00 uur een oranjeconcert in de Boomhofkerk. Pianist Harold Kooij en organist Ronald Knol laten je een mooi concert horen. Jij komt toch ook?

Feestweek De Krim

Feestweek De Krim

De Krim begint al op tijd met feesten, van 24 april tot 5 mei viert De Krim haar feestweek.

Woensdagmiddag 24 april begint goed met het razendpopulaire spel Fornite. Van 13.00 tot 17.00 uur is er een Fornite competitie. De tent gaat ’s avonds om 19.00 uur open en vanaf 19.30 uur begint de revue ‘Een tassie vol plezier’. Op donderdagmiddag is er van 12.30 – 16.00 uur een seniorenmiddag. ’s avonds om 19.30 uur gaat de tent weer open en is het om 20.00 uur de tijd voor de tentquiz ‘de slimste Krimmenees’. Afsluitend is het feest met DJ Jorrin Hulst.

De dag voor Koningsdag kun je heerlijk wandelen tijdens de wandelochtend van 10.00 tot 14.00 uur. Maar zorg dat je op tijd terug bent voor Kids got talent (vanaf 13.30 uur). ’s Avonds gaat de tent los vanaf 17.30 uur met het Schuttersfeest en daarna Band The Roots tot 01.30 uur.

Daarna is het tijd voor de oranjedag, Koningsdag. Het programma ziet er als volgt uit:

08:00 Rondgang geluidswagen
09:30 Openingsceremonie
10:00-11:30 Kleuter- en peuterentertainment tot en met groep 3
10:00-12:00 Meerkamp junior
11:00-11:30 Proost op de Koning!
13:00 Opening Actief Bos
13:30-16:30 Meerkamp senior
17:15-18:00 Prijsuitreiking
21:00-01:30 Feestavond met de band Plus Support Act

Ook is er tijdens de feestweek van 24 t/m Koningsdag kermis op het feestterrein aan de Beukenlaan.

Zondag 28 april is er om 19.00 uur een tentdienst georganiseerd door Prostestantse Gemeente De Krim.

Oranje Baalder (Hardenberg)

Oranje Baalder (Hardenberg)

Bingoooo! Kom jij de avond voor Koningsdag gezellig bingoën? Van 19.00 tot 22.00 uur in de sporthal.

Op Koningsdag is er vanalles te doen! Tussen 11.00 uur en 14.00 uur is er gratis koffie en voor alle kinderen iets lekkers! Nieuw dit jaar is kroontjes zoeken. Vanaf 10.15 uur kun je kroontjes zoeken en wanneer je deze inlevert krijg je een leuke prijs! Onder begeleiding van de Bruggebloazers wordt het Wilhelmus en Lang zullen ze leven gezongen.

Het middagprogramma bestaat uit het eten van overheerlijke versie broodjes pulled pork of hamburger van Erik’s Grill & Chill. Ook is de horecatent open voor een lekker bakje friet met frikandel en een gekoeld drankje. Vanaf 13.00 uur is er een rommelmarkt voor kinderen, een kindertheater met meerdere shows van een echte ballonnenartiest. Maar dat is nog niet alles… er is een verloting met prachtige prijzen, je kunt zelf sieraden maken, je laten schminken, glittertattoos laten zetten en je haren laten vlechten!

En voordat je denkt dat dat het is, nee hoor! Er zijn ook hele gave springkussens aanwezig zoals de Superstormbaan en de Snappy!

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod