Koningsdag

Het is bijna weer tijd voor de dag dat heel Nederland oranje kleurt: Koningsdag! De dag dat we met zijn allen vieren dat onze koning jarig is. Normaal zou dit de dag zijn van braderie├źn, festivals en meer. Maar dit jaar gaan we het thuis vieren en wordt het dus: Woningsdag.

Het wordt dit jaar dus anders dan andere jaren, maar we gaan er met zijn allen thuis ook een leuke Koningsdag van maken. Op deze pagina geven we een aantal tips voor jullie Woningsdag.

TIP 1: TOMPOUCE MAKEN

TIP 1: TOMPOUCE MAKEN

Koningsdag kan natuurlijk niet zonder het eten van een oranje (roze mag natuurlijk ook!) tompouce. En hoe leuk is het om die dan zelf te maken?

Nog leuker is om er een wedstrijd van te maken, wie van het gezin maakt de lekkerste en mooiste tompouce? Maak er een eigen ‘Heel Holland bakt van’.

Iets anders maken, zoals een soes of cupcakes kan natuurlijk ook! En heb je geen zin om iets te bakken? Bestel dan de lekkerste tompoucen of iets anders bij de lokale bakker!

TIP 2: VERKLEDEN MAAR

TIP 2: VERKLEDEN MAAR

Bij Koningsdag hoort natuurlijk ook een verkleedpartijtje. Haal alles wat oranje is uit te kast, trek een oranje shirt, oranje broek of iets anders aan en schmink je wangen met de Nederlandse vlag. Of verkleed je als Willem-Alexander of Maxima, trek je prinsessenjurk of maak een ridderskostuum of ga voor hoe gekker hoe beter :).

Op deze manier voelt het toch een beetje als een ‘gewone’ Koningsdag.

TIP 3: VIDEOBEL RUILMIDDAG

TIP 3: VIDEOBEL RUILMIDDAG

Zoek naar oude spulletjes die je niet meer gebruikt en die je graag zou willen ruilen tegen iets anders. Videobel met je vriendjes, familie of buren en organiseer een ‘videobel ruilmiddag’. Jij laat de spulletjes zien die jij zou willen ruilen en de andere doet dit ook. Willen jullie dit allebei ruilen? Dan hebben jullie een match! Zo houd je je eigen rommelmarktje.

TIP 4: SPELLETJESMARATHON

TIP 4: SPELLETJESMARATHON

Organiseer je eigen spelletjesmarathon en doe dit samen met je ouders, broer(tje) en/of zus(je)! Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Oud-Hollandse spelletjes, zoals spijkerpoepen, zaklopen of eierlopen. Maak hiervoor een stempelkaart en wie wint krijgt een stempel. Wie heeft uiteindelijk de meeste stempels?

Is het mooi weer? Denk dan aan waterspelletjes..

Stempelen maar!

TIP 5: STUUR KAART NAAR DE KONING

TIP 5: STUUR KAART NAAR DE KONING

Ook voor de Koning is het natuurlijk een gekke dag.. hij is jarig maar kan dit nu ook niet uitbundig vieren. Laten we hem daarom met zijn allen een mooie kaart sturen! Knutsel een mooie verjaarsdagkaart in elkaar, stuur deze op of maak een digitale verjaardagkaart voor de Koning.

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod