Koningsdag 2023

Het is bijna weer tijd voor de dag dat heel Nederland oranje kleurt: Koningsdag! De dag dat we met zijn allen vieren dat onze koning jarig is. De dag zijn van braderie├źn, festivals en meer. Wat doe jij op deze dag?

Het wordt dit jaar weer ouderwets gezellig! Hoe maken jullie er een leuke Koningsdag 2023 van? Op deze pagina geven we een aantal tips.

Tip 1: GA EROP UIT

Tip 1: GA EROP UIT

In onze gemeente wordt veel georganiseerd op Koningsdag. Waar ga jij naartoe?

TIP 2: TOMPOUCE MAKEN

TIP 2: TOMPOUCE MAKEN

Koningsdag kan natuurlijk niet zonder het eten van een oranje (roze mag natuurlijk ook!) tompouce. En hoe leuk is het om die dan zelf te maken?

Nog leuker is om er een wedstrijd van te maken, wie van het gezin maakt de lekkerste en mooiste tompouce? Maak er een eigen ‘Heel Holland bakt van’.

Iets anders maken, zoals een soes of cupcakes kan natuurlijk ook! En heb je geen zin om iets te bakken? Bestel dan de lekkerste tompoucen of iets anders bij de lokale bakker!

TIP 3: VERKLEDEN MAAR

TIP 3: VERKLEDEN MAAR

Bij Koningsdag hoort natuurlijk ook een verkleedpartijtje. Haal alles wat oranje is uit te kast, trek een oranje shirt, oranje broek of iets anders aan en schmink je wangen met de Nederlandse vlag. Of verkleed je als Willem-Alexander of Maxima, trek je prinsessenjurk of maak een ridderskostuum of ga voor hoe gekker hoe beter :).

TIP 4: SPELLETJESMARATHON

TIP 4: SPELLETJESMARATHON

Organiseer je eigen spelletjesmarathon en doe dit samen met je ouders, broer(tje) en/of zus(je)! Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Oud-Hollandse spelletjes, zoals spijkerpoepen, zaklopen of eierlopen. Maak hiervoor een stempelkaart en wie wint krijgt een stempel. Wie heeft uiteindelijk de meeste stempels?

Is het mooi weer? Denk dan aan waterspelletjes..

Stempelen maar!

TIP 5: STUUR KAART NAAR DE KONING

TIP 5: STUUR KAART NAAR DE KONING

Ook voor de Koning is het natuurlijk een te gekke dag: hij is jarig! Laten we hem daarom met zijn allen een mooie kaart sturen. Knutsel een mooie verjaarsdagkaart in elkaar en stuur deze op. Of maak een digitale verjaardagkaart voor de Koning!

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod