Kinderroutes

Al wandelend en fietsend kun je het Vecht- en Reestdal spelendewijs leren kennen. De leukste routes staan hieronder!

Hoog tijd om eens lekker op uit te gaan in het schitterende Vechtdal- en Reestdallandschap. Een gebied dat zich kenmerkt door ruimte en rust. Een prachtig natuurgebied waar je als kind eindeloos kunt spelen en veel mogelijkheden biedt. In het Vecht- en Reestdal heb je alle tijd om te genieten van al het moois dat dit gebied te bieden heeft.

Joggem

Joggem

Samen met jouw kinderen of kleinkinderen op stap in regio Hardenberg. Dat kan! De kinderroutes zijn drie fiets- en wandeltochten op maat van kinderen. Elke keer met een nieuwe ontdekking. Doorkruis het Vecht- en Reestdal en leer en ontdek er de meest bijzondere plekken!

Onderweg houden de quizvragen je scherp. Heb je alle vragen goed beantwoord? Dan kan je met het antwoord de code kraken en wacht daar een kleine attentie.

1. Joggem en De Slag bij Ane – Het routeboekje is te koop bij; Hetty’s Kapsalon, Meiboomplein 2, 7783 AT Gramsbergen

2. Joggem en Overstroming van de Vecht – Het routeboekje is te koop bij; Natuuractiviteitencentrum De Koppel.

3. Joggem en Ontstaan van de Vecht – Het routeboekje is te koop bij;  restaurant De Rheezerbelten en restaurant De Gloepe.

4. Joggem en het Klooster – Het routeboekje is te koop bij; café Boszicht.

Belevenissen van Joggem

Bas de Das

Bas de Das

Bij Bezoekerscentrum De Wheem in Balkbrug vind je het speelnatuurpad Bas de Das. Dit is een speel-, ontdek en belevingspad voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Door het pad van Bas de Das te volgen, kom je allerlei verschillende huisjes en verstopplekjes van dieren uit het Reestdal tegen.

Speelnatuurpad

Knof de Pad

Knof de Pad

Knof is verdwenen. Knof is kok bij De Rheezerbelten. Knof moet gevonden worden! Maar hoe? Een mysterie dat vraagt om echte speurneuzen. Zo is er een sporenonderzoek gedaan. Dit leverde erg interessante bewijzen op. Toverspreuken, heksenkringen, kuilen graven, door paddentunnels kruipen en kikkersprongen maken. Er komt heel wat kijken bij het oplossen van zo’n groot mysterie. Is het ze gelukt het mysterie op te lossen?

Mysterie van de verdwenen kok

Klompenpad

Klompenpad

Een weekendje of weekje in de regio Hardenberg? Dan mag een ontdekkingstocht op de Hoeve Bosman in De Krim absoluut niet ontbreken. Tijdens een ontdekkingstocht op Het Klompenpad ontdek jij en de kinderen door middel van een leuk routeboekje de boerderij en het boerenleven. Extra leuk: haal je diploma voor ‘Opperstalmeester!’ en voel je voor een dagje een echte boer.

Klompenpad

KABOUTER-TRAP ROUTE

KABOUTER-TRAP ROUTE

Een makkie voor stoere kabouterKids! Wil je graag als KabouterKids op de pedalen en onderweg stoer gaan avonturen? Kies dan de Kabouter-Trap route, een makkie voor stoere kabouterkids!

Voor stoere kabouterkids

BOERDERIJENROUTE REESTDAL

BOERDERIJENROUTE REESTDAL

Zijn je veters goed gestrikt? En heb je je zonnige humeur bij je? Dan ben jij er helemaal klaar voor om met meneer Beuk op ontdekkingsreis door het Reestdal te gaan.

Dit is een mysterieus stukje natuur op de grens van Overijssel en Drenthe. Een gebied waar het riviertje de Reest zich al kronkelend een weg baant door een streek waarin bloemrijke weiden, houtwallen, oude boerderijen, essen, heide en bos elkaar afwisselen. Je krijgt tijdens de 4 km durende wandeling een aantal doe-opdrachten van meneer Beuk, terwijl er voor jouw ouders/verzorgers interessante achtergrond informatie over de boerderijen in de route staat beschreven.

De boerderijenroute start bij Natuurinformatiecentrum De Wheem. Oud Avereest 22, Balkbrug. De route is voor € 2,95 te koop bij één van de Tourist Info’s in het Vechtdal.

Kidsbeweegroute

Kidsbeweegroute

In 2019 is er een kidsbeweegroute van 1 kilometer op Landgoed De Groote Scheere in Holthone. Startpunt is bij pannenkoekenboerderij De Ganzenhoeve.

De Kidsbeweegroute is een wandelroute van 1 km voor en door kinderen. Langs de route staan borden met kindertekeningen van dieren van het landgoed, educatieve weetjes en leuke beweegopdrachten. Door te dobbelen wordt de opdracht en route iedere keer anders.

Het beleven van de natuur van landgoed De Groote Scheere staat centraal in deze route. Met de Kidsbeweegroute wordt je geprikkeld om te bewegen in de buitenlucht.

Kom ook in beweging!

5 tips van de boswachter

5 tips van de boswachter

Bezoek de mooiste natuurgebieden in de regio eens op een andere manier. Maak gebruik van je zintuigen: horen, zien, proeven, ruiken en voelen. Bekijk hieronder de vijf tips van de boswachter!

Wandeltips

Kunstroute Hardenberg

Kunstroute Hardenberg

Benieuwd naar alle kunst in Hardenberg? Loop eens mee met de kunstroute, daar kom je alle kunst tegen! De kunstroute biedt je de mogelijkheid om kennis te maken met kunst in Hardenberg. Verschillende kunstwerken in de stad Hardenberg zijn aan de hand van een plattegrond beschreven.

Kun je niet wachten om de kunstroute te lopen? Download de kunstroute. De nummers op de plattegrond komen overeen met onderstaande kunstwerken. Zo kun je met jouw mobiele telefoon in de hand de route volgen en meteen per kunstwerk meer achtergrondinformatie lezen. Je kunt de kaart ook ophalen in het Informatiepunt Hardenberg, Gedempte Haven 6 in Hardenberg.

Meer informatie

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod