Internationaal Vrouwen Toernooi Gramsbergen

Al bijna 20 jaar zijn de velden van Sport Vereniging Gramsbergen het decor voor het Internationale Vrouwen Toernooi Gramsbergen. Ieder jaar doen er zo’n 40 vrouwenteams mee. Daarmee is het Internationaal Vrouwen Toernooi Gramsbergen inmiddels een begrip geworden binnen het vrouwenvoetbal. Er wordt gestreden in verschillende klassen om de felbegeerde titels. Maar er worden ook iedere avond feesten georganiseerd om te sfeer erin te houden en met zijn allen de bloemetjes buiten te zetten. Het Internatioaanl Vrouwen Toernooi Gramsbergen is hiermee een prachtig evenement waarbij sportieve prestaties, plezier en verbroedering ieder jaar weer succesvol worden gecombineerd.

Opzet van het Internationaal Vrouwen Toernooi Gramsbergen

Om te grote krachtsverschillen tussen teams te voorkomen in het Internationaal Vrouwen Toernooi Gramsbergen opgedeeld in verschillende klassen. In het A-toernooi spelen teams die actief zijn op de hoogste niveaus van hun land. In het B-toernooi is plaats voor teams uit lagere klassen. Tijdens het funtoernooi gaan vrouwenteams met elkaar de strijd aan gedurende verschillende voetbalgerelateerde spelen.

De twee hoofdtoernooien worden gespeeld op de vrijdag en zaterdag. Ieder jaar wordt geprobeerd om een topscheidsrechter te regelen om de finales te fluiten. In 2014 was dat de inmiddels gestopte Dick Jol. Op zondag is er tijd voor het funtoernooi om het geheel luchtig af te sluiten.

Feest bij het Internationaal Vrouwen Toernooi Gramsbergen

Tijdens het Internationaal Vrouwen Toernooi Gramsbergen worden er ook feestavonden georganiseerd. Onder het mom van “sport verbroederd” is het die avonden altijd groot feest met alle Nederlandse en buitenlandse teams onder een dak. Het toernooi vindt ieder jaar plaats in de maand juni. Of u nou wel of niet van voetbal houdt, het Internationaal Vrouwen Toernooi Gramsbergen is de moeite waard om een keer een kijkje te nemen. De titel van een artikel in het blad Vrouwenvoetbal was:

Gramsbergen gegarandeerd gezellig

En dat beschrijft perfect de sfeer die op de sportvelden van s.v. Gramsbergen heerst. Met een hoog niveau vrouwenvoetbal en heel veel gezelligheid een echte aanrader!

s.v. Gramsbergen

Al voor de tweede wereldoorlog opgericht voetbalde de club onder de naam De Zwaluw. Tegenwoordig wordt er gevoetbald onder de naar Sport Vereniging Gramsbergen. De club is in het (vrouwen)voetbal vooral bekend door het organiseren van het Internationaal Vrouwen Toernooi Gramsbergen. Het Internationaal Vrouwen Toernooi Gramsbergen is dan ook al bijna 20 jaar een begrip!

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod