De kracht van de regio Hardenberg

Horeca

Horeca

Oook voor wat betreft horeca is er voor iedereen wat wils. Op gepaste afstand is het mogleijk om neer te ploffen op een terrasje of te dineren bij een restaurant. Reserveer van te voren een tafeltje, zodat je bent verzekerd van een plekje en je heerlijk kunt genieten van een uitgebreide maaltijd,  lekkere snelle hap of een streekgebrouwen biertje.

Proef de regio!

Ontdek de regio per fiets

Ontdek de regio per fiets

Hoog tijd om eens lekker uit te waaien in het schitterende Vechtdal- en Reestdallandschap. Een gebied dat zich kenmerkt door ruimte en rust. Een prachtig natuurgebied dat je als fietser veel mogelijkheden biedt. In het Vecht- en Reestdal heb je alle tijd om te genieten van al het moois dat dit gebied te bieden heeft. De mooie natuur, de cultuurhistorie en de recreatieve voorzieningen bieden je de kans er eens lekker op uit te trekken. Dus check de banden en stap op de fiets!

Meer informatie

Dagje shoppen?

Dagje shoppen?

De regio kent verschillende winkelgebieden, bijvoorbeeld in Dedemsvaart en Hardenberg. De verschillende kernen hebben een knus en gezellig centrum. Je kunt in de regio Hardenberg ook shoppen tijdens de verschillende koopdagen. De winkels zijn dan open van 13.00 – 17.00 uur. Supermarkten in de regio mogen elke zondag open. Vermijd drukte in de centra en houd 1,5 meter afstand.

 

Meer informatie

Joggem

Joggem

Kennen jullie Joggem al? Joggem beleeft wandelend en fietsend  veel in de regio Hardenberg. Zo ontdekt hij de geschiedenis van Hardenberg op een sportieve wijze. Hij leert over De Slag bij Ane, ontdekt het Vechtpark in Hardenberg, maar ook samen mijn zijn oma het ontstaan van
de Vecht rondom Rheeze/Diffelen.

Fiets en wandel je mee met Joggem?

Genzeloos wandelen

Genzeloos wandelen

Iedereen die met een paar stevige wandelschoenen aan eens lekker wil uitwaaien, actief bezig wil zijn of gewoon in alle rust wil genieten van de mooie en afwisselende natuur is in Hardenberg aan het juiste adres. Wandelen met behulp van het wandelnetwerk is leuk en simpel. Het netwerk loopt namelijk naadloos in elkaar over. Grenzen bestaan niet, je wandelt zo door naar de gemeente Ommen of naar Duitsland!

Ontdek de routes

Musea en kunst

Musea en kunst

Er zijn moderne kunsttentoonstellingen van Fundatiefusions in het gemeentehuis en van  HardenbergArt in het LOC. Maar ook de
historie en bezienswaardigheden in idyllische dorpen zijn monumenten op zich. Tussen al het natuurschoon dat de regio Hardenberg
kent, is er volop ruimte voor kunst. Er zijn diverse musea, zoals streekhistorische musea, landbouwmuseum en de Anjerpunten.

Meer informatie

Parken, tuinen en natuurgebieden

Parken, tuinen en natuurgebieden

De prachtige natuurgebieden in de regio Hardenberg zijn al bijzonder. Het  Vechtpark vlakbij de stad Hardenberg is uniek en zeker een bezoekje waard. Maar ontdek ook tuinen. De Tuinen van Mien Ruys, vijvertuinen van Ada Hofman, de Koppeltuinen en de Prionatuinen.

Lees meer

Zwemmen

Zwemmen

Hardenberg en omgeving nodigen verder vooral uit tot lekker actief bezig zijn.  Zwemmen behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. De regio kent diverse binnenzwembaden, openluchtzwembaden en zwemplassen. Bekijk van te voren heel goed of een dagje waterpret kan en mag. De actuele openingstijden staan op www.visithardenberg.nl/zwemmen en actuele zwemwaterkwaliteit van de buitenwateren vind je op de website www.zwemwater.nl

Meer informatie

Smaak van de streek

Smaak van de streek

Terwijl de meeste mensen nog heerlijk in hun bed liggen, zijn de boeren in Hardenberg en omgeving al volop aan het werk. Proef de streek en geniet van de ambachtelijke lekkernijen die dagelijks met liefde worden gemaakt. Misschien nog wel leuker: Kom eens langs en maak kennis met de mensen en het verhaal achter het product!

Ontdek de smaak van de streek

Attracties & Fun

Attracties & Fun

De regio Hardenberg kent tal van leuke uitjes voor gezinnen met kleine  en grote kinderen. Of je nou op zoek bent naar een originele speeltuin, een actief uitje, natuuractiviteitencentrum of pretpark; regio Hardenberg heeft het!

www.visithardenberg.nl/actief

Molens

Molens

In onze regio hebben we veel molens waar u een bezoekje aan kunt brengen!

Bekijk de molens

Naar buiten familiespel

Naar buiten familiespel

Het hele jaar door kun je samen met een Vechtdalgids het Naar Buiten Familiespel spelen. Het spel is een combinatie van een kennisquiz met spelletjes, verstopte kisten in de natuur als speelbord en de spanning van het zoeken met gps. Het spel is uniek, gezellig en leerzaam voor jong en oud.

Speel het spel!

Trappen en luisteren

Trappen en luisteren

Op 30 plekken in het Vechtdal zijn verhalen te beluisteren bij zogenaamde verhalenpalen. Het enige wat je hoeft te doen, is een paar keer trappen op een pedaal en met een druk op de knop kun je vervolgens luisteren naar een aan de omgeving gerelateerd verhaal. Bijna elk verhalenpunt heeft een verhaal voor volwassenen en een verhaal voor kleine kinderoortjes.

Pontje over de vecht

Pontje over de vecht

Een unieke belevenis is een fietstochtje waar je rivier de Vecht oversteekt met een pontje. Het fietspontje Rheeze-Oud Bergentheim werkt op
zonne-energie en kun je zelf bedienen. Neem de tijd en geniet van de omgeving vanaf het water. Ook bij de Loozense Linie via een pontje
naar de overkant. Let op! Ook hier geldt de 1,5 meter afstand.

Lees meer

Indoor

Indoor

Zit het weer een dagje tegen? De regio Hardenberg  heeft ook dan voldoende te bieden. Er is altijd een zwembad, escaperoom of bowlingbaan waar jullie je energie kwijt kunnen. De regio Hardenberg heeft zelfs een indoor strand!

Ontdek de indoor mogelijkheden

Kunst langs de Vecht

Kunst langs de Vecht

Kunstwegen is te vergelijken met een ‘open museum’ van 64 kunstwerken die in een route van 132 km, tussen Zwolle en Nordhorn (D), langs de Vecht zijn opgesteld. Maak een virtuele reis langs de werken, maar nog leuker is het natuurlijk om één of meerdere kunstwerken in de buurt op te zoeken.

Ontdek de kunstwegen

Uitleefboek

Uitleefboek

Voor echte avonturiers, jong én oud, die het Vechtdal willen ontdekken. Dit Uitleefboekje staat boordevol opdrachten langs bestaande
wandelroutes of op mooie, stille locaties in het Vechtdal. Ontdek nog meer van de omgeving met de bijbehorende rugzak. Deze is te huur bij
Natuuractiviteitencentrum de Koppel en Natuurkampeerterrein de Klashorst.

Uitleefboek

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod