Hotspots regio Hardenberg

Nu we niet op vakantie kunnen, kunnen we ook geen mooie foto's maken van de prachtige vakantiebestemming(en). Of je vrienden jaloers maken met de mooiste foto's. Maar hey, regio Hardenberg heeft ook genoeg toffe plekjes voor de mooiste foto's!

We hebben natuurlijk een bosrijke omgeving, waarbij je naast een wandeling (voor je ommetje of gewoon om even het huis uit te kunnen) ook de mooiste natuurfoto’s kunt maken met die dikke camera van je of natuurlijk de mooiste selfies voor al je volgers! Bekijk hieronder 7 tips.

1. Engbertsdijksvenen

1. Engbertsdijksvenen

Bij Kloosterhaar vind je het prachtige gebied de Engbertsdijksvenen. Je kunt hier heerlijk wandelen. Er zijn twee wandelingen. De routes starten vanaf de parkeerplaats aan de Gravenlandweg en een vanaf de grote parkeerplaats aan de Dorpsstraat bij Kloosterhaar. Naast wandelen kun je hier ook mooie natuurfoto’s maken!

Lees meer

2. Distelbelt

2. Distelbelt

Beklim de trap op het terrein de Mölnmarsch bij Mariënberg en neem een kijkje op de uitkijkheuvel, de Distelbelt. Deze uitkijkheuvel is wel zeven meter hoog! Vanaf de Distelbelt heb je een prachtig uitzicht over de rivier de Vecht. Perfect voor de mooie (‘vakantie’)foto!

Lees meer

3. Het Reestdal

3. Het Reestdal

Op de grens van Drenthe en Overijssel ligt het mooie Reestdal. Ideaal voor wandelingen en prachtig door het beekje de Reest en de kleine bruggetjes. Start bijvoorbeeld bij de Wheem in Oud Avereest en neem ook een kijkje bij het kerkje. Vanaf de Wheem heb je de mooiste wandelroutes door het bos langs de Takkenhoogte/Meeuwenplas. Daar kun je de mooiste foto’s maken en zie je schapen en koeien.

Lees meer

4. De Oldemeijer

4. De Oldemeijer

Naast de zwemplas waar je in de zomer lekker kunt zwemmen met vrienden, is de Oldemeijer ook een mooi natuurgebied. Je kunt hier mooie foto’s maken terwijl je lekker aan het wandelen of misschien wel fietsen bent. Dus pak je camera, telefoon en misschien zwemkleding bij mooi weer en ga!

Lees meer

5. Kotermeerstal

5. Kotermeerstal

Lekker chillen met vrienden op het strand? Dat kan bij de Kotermeerstal in Dedemsvaart! Is het geen strandweer? Je kunt hier altijd mooie foto’s maken of een rondje wandelen om de plas.

6. Loozensche Linie

6. Loozensche Linie

De Loozensche Linie bij Gramsbergen is een mooi stukje natuur. Vanaf de uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over de Vecht. Ook kun je er dieren spotten zoals een ree, vos of konijn! En ook de mooie Vechtanjer is er te zien. Ben je een vogelliefhebber? Dan spot je misschien de visarend, lepelaar of ijsvogel.

 

Lees meer

7. Vuilnisbelt

7. Vuilnisbelt

Vuilnisbelt? Ja, de Vuilnisbelt in Collendoorn! Het klinkt niet echt als een leuke ‘hotspot’, maar het is toch echt een hotspot. Vroeger zat hier namelijk een echte vuilnisbelt, maar het is nu een bos geworden. En nee, het stinkt er gelukkig niet 😉 Het is er prachtig om foto’s te maken en om even de benen te strekken.

Lees meer

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod