6 leuke tips voor de herfstvakantie

De bladeren verkleuren en vallen van de bomen, het is herfst! Dat betekent voor de kinderen een weekje vrij. Maar wat is er nou allemaal voor leuks te doen in de omgeving? Wij geven jou 6 tips!

Hoeraaa het is herfstvakantie! Maar dan komt de vraag.. wat gaan we doen?

Of je nu lekker wilt genieten van de magisch gekleurde herfstbladeren, lekker een dagje binnen wil zitten of liever een dagje naar een pretpark gaat, met deze tips verveel je je niet in de herfstvakantie! Een weekje vrij heeft maar één nadeel want is het weer of geen weer?

 

 

Tip 1: Ga lekker wandelen met je kids

Tip 1: Ga lekker wandelen met je kids

Trek je schoenen aan, doe je sjaal om en ga er eens op uit in het bos. In de regio Hardenberg zijn genoeg leuke wandelroutes te vinden! Stel zelf een route samen of loop eens één van de leuke kinderroutes, zoals Joggem, Bas de das of Knof de pad.

Veel wandelplezier!

Bekijk de knderroutes

Tip 2: Geniet van een film

Tip 2: Geniet van een film

Is het een dag wat slechter weer? Bezoek de bioscoop in Hardenberg. In de bioscoop zijn er verschillende films te zien, wat dacht je van een leuke Sinterklaasfilm?

Fijne voorstelling!

Welke films draaien er?

Tip 3: Bezoek het attractiepark

Tip 3: Bezoek het attractiepark

Ontdek Western Wish Fall in Slagharen! Bladeren kleuren goudgeel en de warme trui wordt aangetrokken: de herfst is weer begonnen. Vanaf 8 oktober is Attractie- & Vakantiepark Slagharen helemaal ondergedompeld in herfstsferen want dan start Western Wish Fall. Het park is prachtig versierd met pompoenen, lampionnen, lampjes, strobalen en op het Fonteinplein staat een bijzondere wensboom.

Kortom, een leuk dagje uit!

Op naar de draaimolen

Tip 4: Ga indoor spelen, zwemmen of op onderzoek uit!

Tip 4: Ga indoor spelen, zwemmen of op onderzoek uit!

Speeltuinen buiten zijn er genoeg, maar wist je dat je in de regio Hardenberg ook lekker binnen kunt spelen? Kom lekker klimmen en klauteren in één van de indoorspeelhallen, trek baantjes in één van de zwembaden, leer meer over de geschiedenis in één van de musea of los de puzzels op in de escape room.

Bekijk alle indooractiviteiten

Tip 5: Leer de natuur kennen

Tip 5: Leer de natuur kennen

Een middag over water bij De Koppel
Kom op dinsdag 18 oktober naar de Water-doemiddag bij Natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg. Tijdens deze middag gaan ze lekkere knutselen en leren van alles over water. Opgave is verplicht en kan door te bellen naar 0523 273 388 of een e-mail te sturen naar info@dekoppel.com.

Kindermiddag ‘Herfst Knutselen!’ bij bezoekerscentrum De Wheem
Of kom op dinsdag 19 oktober naar de kindermiddag ‘Herfst Knutselen’ bij De Wheem in Balkbrug. Je moet je aanmelden.

Kindermiddag ‘Beleef de herfst’ bij De Steenuil en in De Koppel
Op vrijdag 21 oktober organiseren het IVN en De Koppel, een kindermiddag over de herfst in het bos. Kinderen van 7 t/m 12 jaar zijn van harte welkom. Voor het eerste deel van de middag kunnen ook (groot)ouders meekomen. Dus ben jij tussen de 7 en 12 jaar? Doe dan mee op vrijdag 21 oktober. Kosten zijn € 3. Opgave is verplicht en kan door te bellen naar 0523 273 388 of een e-mail te sturen naar info@dekoppel.com.  Neem zelf als je die hebt een schoenendoos mee!

Maar ook thuis kun je deze vakantie lekker creatief bezig zijn. Maak een boswandeling en neem allerlei herfstbladeren, eikels en kastanjes mee en maak hier jouw eigen leuke poppetjes of dieren van.

Tip 6 Herfstshoppen

Tip 6 Herfstshoppen

Nog op zoek naar een warme trui, (regen)laarzen of een goede (regen)jas? Ga eens langs bij de winkels in de verschillende centra.

Veel shopplezier!

Shoppen

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod