8 leuke tips voor de herfstvakantie

De bladeren verkleuren en vallen van de bomen, het is herfst! Dat betekent voor de kinderen een weekje vrij. Maar wat is er nou allemaal voor leuks te doen in de omgeving? Wij geven jou 8 tips!

Hoeraaa het is herfstvakantie! Maar dan komt de vraag.. wat gaan we doen?

Of je nu lekker wilt genieten van de magisch gekleurde herfstbladeren, lekker een dagje binnen wil zitten of liever een dagje naar een pretpark gaat, met deze tips verveel je je niet in de herfstvakantie! Een weekje vrij heeft maar één nadeel want is het weer of geen weer?

 

 

Tip 1: Ga lekker wandelen met je kids

Tip 1: Ga lekker wandelen met je kids

Trek je schoenen aan, doe je sjaal om en ga er eens op uit in het bos. In de regio Hardenberg zijn genoeg leuke wandelroutes te vinden! Stel zelf een route samen of loop eens één van deze wandelroutes:

Wie slaapt er in het insectenhotel? En waar is de kikker gebleven? Loop samen de leuke en leerzame route voor het hele gezin! ‘Bas de Das’ is een speel-, ontdek- en belevingspad voor kinderen in het Reestdal. Volg de route en klim in groot vogelhuis of nestel je in het mezennest. Volg Bas de Das en maak kennis met alle verstopplekken van de dieren in het Reestdal. Bas de das is een route van ongeveer 1 km voor kinderen van 4-12 jaar, maar is ook leuk voor jongere kinderen!

Knof is verdwenen. Knof is kok bij Bospaviljoen De Rheezerbelten. Knof moet gevonden worden! Maar hoe? Een mysterie dat vraagt om echte speurneuzen. Zo is er een sporenonderzoek gedaan. Dit leverde erg interessante bewijzen op. Toverspreuken, heksenkringen, kuilen graven, door paddentunnels kruipen en kikkersprongen maken. Er komt heel wat kijken bij het oplossen van zo’n groot mysterie. Is het ze gelukt het mysterie op te lossen? Knof de pad is voor kinderen van 8-12 jaar, maar uiteraard mogen jongere broertjes en zusjes ook meedoen! De route is ongeveer 1,5 km.

Mocht je na het zoeken van Knof nog genoeg energie over hebben dan kun je ook nog een potje midgetgolfen! Versla jij jouw ouders?

Veel wandelplezier!

Tip 2: Geniet van een film of voorstelling

Tip 2: Geniet van een film of voorstelling

Is het een dag wat slechter weer? Bezoek de bioscoop of theater de Voorveghter in Hardenberg. In de bioscoop zijn er verschillende films te zien, wat dacht je van Sinterklaasfilms of Trouble de hond?

De feestelijke aankomst van Sinterklaas wordt overschaduwd door een gigantisch probleem: door een groot tekort aan Pieten dreigt de traditie voor eens en altijd te verdwijnen. Sinterklaas zit met zijn handen in het haar: hoe komt hij snel aan nieuwe, goede Pieten? Dat zie je in De Brief voor Sinterklaas!

Guus Blik, de eigenaar van de grootste speelgoedfabriek van het land, vindt het belachelijk dat Sinterklaas speelgoed ‘gratis weggeeft’ aan de kinderen. Hij steelt het boek van Sinterklaas en hierdoor dreigt pakjesavond in het water te vallen. Ten einde raad vraagt de Sint aan de Kerstman of hij zijn boek mag lenen, maar dan blijkt dat Guus ook op de Noordpool heeft toegeslagen! Lukt het Sinterklaas om samen met de Kerstman beide feestdagen te redden? Dat zie je in Waar is het Grote Boek van Sinterklaas.

Het hondje Trouble is geboren met een gouden bot in zijn mond. Hij heeft alles wat zijn hondenhart begeerd. Zijn baasje, een rijke barones, is de allerliefste! Maar als zij er plotsklaps niet meer is, wordt Trouble door haar irritante kinderen bij het vuilnis gezet. Als blijkt dat ze zonder hem geen kans maken op de erfenis, ontstaat er een klopjacht op Trouble. Wil je weten hoe dit afloopt? Bekijk de film Trouble.

Maar er draaien nog meer leuke films! Wat dacht je van Everest: De Jonge YetiShaun het Schaap: Het Ruimteschaap of De Club van Lelijke Kinderen.

Zaterdag 20 mei is de jeugdtheaterdag in Theater De Voorveghter. Voor 4-8 jaar is de voorstelling ‘Spees’. Stap in een raket en ga op ruimtereis, samen met een astronaut! Voor 9-12 jaar is de voorstelling ‘De reis van een man die naar de andere kant van de oceaan wilde vliegen’.

Fijne voorstelling!

Tip 3: Bezoek het attractiepark

Tip 3: Bezoek het attractiepark

Slagharen daar kun je veel beleven, Slagharen daar is het altijd feest! En dit feest gaat gewoon door in de herfstvakantie van 10.00 tot 19.30 uur elke dag. Lekker rondzweven op de vliegende olifanten, klim op een paard in de draaimolen, maak een rondje in het reuzenrad of rijd in een auto.

En vergeet je zwemkleding niet! Begint het net te regenen? Of wil je gewoon even lekker zwemmen? Dat kun je naar het subtropische waterpark Aqua Mexicana gaan. Het zwembad is open van 10.00 tot 20.00 uur. Houd je van water, slingerende glijbanen, bubbels en het strand? Dan moet je zeker even langsgaan!

Zodra de zon gaat slapen, de attracties sluiten, wordt het park veranderd in een betoverende omgeving. Verschillende verlichte voertuigen staan klaar voor de lichtjesparade ‘Miracle of Lights’. Samen met verlichte western figuren begeleid door prachtige muziek, maken zij hun opmars door de Main Street richting het Fonteinplein. Laat je verwonderen en waan je in een wereld vol magie.

Kortom, een leuk dagje uit!

Tip 4: Ga indoor spelen!

Tip 4: Ga indoor spelen!

Speeltuinen buiten zijn er genoeg, maar wist je dat je in de regio Hardenberg ook lekker binnen kunt spelen? Kom lekker klimmen en klauteren in Cobus Speelkasteel bij Kampeerdorp de Zandstuve. Hét speelparadijs van Hardenberg! Cobus heeft zijn eigen speelkasteel waarin je heerlijk kunt klimmen, klauteren en glijden. Even wat anders dan het speelkasteel? Daag dan iemand uit voor een potje airhockey. Ook kun je lekker zwemmen in het binnenzwembad.

Of zou je graag weleens naar het strand willen in de herfstvakantie? Maar is het daar totaal geen weer voor? Kom dan naar Happy Fun Beach in Vakantiepark Het Stoetenslagh. Hier kun je beachvolleybal, palmboom klimmen, bowlen, boogschieten en je gewoon lekker uitleven alsof je op het strand bent. Heerlijk toch?

Wil je je ook eens uitleven als een aap? Kom lekker klimmen en klauteren in de Mad Monkey Jungle! Je wordt dan even een echte Mad Monkey! Natuurlijk ben je geen echte gekke aap, maar in de overdekte speelwereld kun je lekker gek doen bij het spelen, klimmen, klauteren en apenkooien. Leef je uit in je eigen jungle!

Waar je ook kunt klimmen en klauteren, glijden van glijbanen, kruipen door tunnels en springen op de trampolines als een aapje is bij Monkey Town. Of spelen met superlego, ravotten in de ballenbakken en voetballen of basketballen in de extra grote voetbalkooi. Daarnaast is er voor de allerkleinste een grote peuterhoek. Doe mee met een potje Funbowl. De banen zijn korter, de ballen lichter en dus leuker voor de kinderen.

Tip 5: Ga indoor zwemmen!

Tip 5: Ga indoor zwemmen!

Is het een koudere, natte dag, maar wil je toch iets leuks doen? Bezoek eens een overdekt zwembad. Het zwembad De Slag, gelegen aan de Sportboulevard Hardenberg, is recent vernieuwd en is een modern zwembad met een wedstrijdbad. Ook is dit zwembad met een apart peuter-kleuterbad zeer kindvriendelijk. Of bezoek eens het zwembad De Kiefer een wedstrijdbad waar de gelegenheid is tot recreatief zwemmen, zwemlessen en zwemmen voor doelgroepen. Houd je van baantjes trekken? Tijdens de herfstvakantie kun je van maandag t/m vrijdag bij beide zwembaden meedoen met de zwemvierdaagse. Ook zijn er in de herfstvakantie ’s middags allerlei leuke activiteiten!

Nog niet uit gespetterd? Dan vind je het waterspeelparadijs op Sprookjescamping vast geweldig! Het zwembad heeft een waterspeeltuin, een babyspetterbad en genoeg leuke glijbanen. Draai maar eens aan de wielen, waardoor een ander natgespetterd wordt of blijf lekker drijven in het zwembad, glijd met het hele gezin van de glijbaan of klim op Hannah’s kasteel. Beleef echte avonturen!

Badkleding? Check! Handdoeken? Check! Veel (zwem)plezier!

Tip 6: Olympia's Tour

Tip 6: Olympia's Tour

Op zaterdag 19 oktober komt de Olympia’s Tour naar Hardenberg! Niet alleen leuk om even te kijken naar alle wielrenners, maar ook op de Markt zijn er leuke activiteiten. Wat dacht je van een kijkje nemen in de ploegenwagens, meekijken met de livestream van de Olympia’s Tour op een groot scherm op de Markt of de fietsende DJ!

Kom deze dag naar Hardenberg en proef de sfeer van dit wielerspektakel!

Tip 7: Leer de natuur kennen

Tip 7: Leer de natuur kennen

Kom naar de kindermiddag in natuuractiviteitencentrum De Koppel! Kinderen vanaf 6 t/m 12 jaar zijn van harte welkom! Oudere of jongere kinderen die het leuk vinden, zijn natuurlijk ook welkom. Op 20 oktober is er een middag, waarbij er iets lekkers gemaakt gaat worden. Deze middag gaan de kinderen de herfst beleven, want zij gaan zelf appeltaartjes maken. Met het recept erbij, wordt het zo’n lekkere taart, dat zelfs de oma’s en mama’s hiervan kunnen leren.

Of kom naar de Waterdoemiddag op 22 oktober. Waar blijft het water dat je door de wc spoelt? En welke beestjes leven er in de Vecht? Ontdek de antwoorden op deze vragen en onderzoek waterdiertjes, ga wc-pot hengelen of maak je eigen fantasiebeest.

Heb jij zin om een fijne middag te knutselen met spullen uit de natuur? Kom dan op dinsdag 23 oktober om 13.30 uur naar de Wheem in Balkbrug om samen mooie dingen te knutselen met eikels, blad en kastanjes en nog veel meer. Zo maak je bijvoorbeeld een knutselwerkje van bladeren, een egeltje van klei, een geurpotje en mooie figuurtjes van eikels en kastanjes. Ook is er een hoekje waar je naar een herfstverhaal kunt luisteren. Kortom; een gezellige knutselmiddag. De middag is voor kinderen tot 12 jaar.

Maar ook thuis kun je lekker creatief bezig zijn. Maak een boswandeling en neem allerlei herfstbladeren, eikels en kastanjes mee en maak hier jouw eigen leuke poppetjes of dieren van.

Tip 8: Bucketlist

Tip 8: Bucketlist

Heb jij de bucketlist al voltooid? Nog niet? Je hebt nog t/m 31 oktober de tijd om jouw bucketlist in te leveren!

20 leuke dingen die je in de regio moet hebben gedaan! Bij elk activiteit krijg je een sticker en als je de bucketlist inlevert, krijg je een leuke strandbal (die volgend jaar zomer weer goed uitkomt 🙂 ). Daarnaast maak je ook kans op een ballonvaart tijdens het ballonfestival van 2020 in Hardenberg.

Je kunt jouw bucketlist al na het behalen van een paar stickers inleveren bij het informatiepunt in Hardenberg. Benieuwd welke 20 dingen op de bucketlist staan? Bekijk ze op www.visithardenberg.nl/bucketlist

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod