6 leuke tips voor de herfstvakantie

De bladeren verkleuren en vallen van de bomen, het is herfst! Dat betekent voor de kinderen een weekje vrij. Maar wat is er nou allemaal voor leuks te doen in de omgeving? Wij geven jou 6 tips!

Hoeraaa het is herfstvakantie! Maar dan komt de vraag.. wat gaan we doen?

Of je nu lekker wilt genieten van de magisch gekleurde herfstbladeren, lekker een dagje binnen wil zitten of liever een dagje naar een pretpark gaat, met deze tips verveel je je niet in de herfstvakantie! Een weekje vrij heeft maar één nadeel want is het weer of geen weer?

 

 

Tip 1: Ga lekker wandelen met je kids

Tip 1: Ga lekker wandelen met je kids

Trek je schoenen aan, doe je sjaal om en ga er eens op uit in het bos. In de regio Hardenberg zijn genoeg leuke wandelroutes te vinden! Stel zelf een route samen of loop eens één van deze wandelroutes:

Wie slaapt er in het insectenhotel? En waar is de kikker gebleven? Loop samen de leuke en leerzame route voor het hele gezin! ‘Bas de Das’ is een speel-, ontdek- en belevingspad voor kinderen in het Reestdal. Volg de route en klim in groot vogelhuis of nestel je in het mezennest. Volg Bas de Das en maak kennis met alle verstopplekken van de dieren in het Reestdal. Bas de das is een route van ongeveer 1 km voor kinderen van 4-12 jaar, maar is ook leuk voor jongere kinderen!

Knof is verdwenen. Knof is kok bij Bospaviljoen De Rheezerbelten. Knof moet gevonden worden! Maar hoe? Een mysterie dat vraagt om echte speurneuzen. Zo is er een sporenonderzoek gedaan. Dit leverde erg interessante bewijzen op. Toverspreuken, heksenkringen, kuilen graven, door paddentunnels kruipen en kikkersprongen maken. Er komt heel wat kijken bij het oplossen van zo’n groot mysterie. Is het ze gelukt het mysterie op te lossen? Knof de pad is voor kinderen van 8-12 jaar, maar uiteraard mogen jongere broertjes en zusjes ook meedoen! De route is ongeveer 1,5 km.

Mocht je na het zoeken van Knof nog genoeg energie over hebben dan kun je ook nog een potje midgetgolfen! Versla jij jouw ouders?

Veel wandelplezier!

Tip 2: Geniet van een film of voorstelling

Tip 2: Geniet van een film of voorstelling

Is het een dag wat slechter weer? Bezoek de bioscoop in Hardenberg. In de bioscoop zijn er verschillende films te zien, wat dacht je van Sinterklaasfilms of Berend Botje? Of breng een bezoek aan het theater!

In theater De Voorveghter is deze vakantie de musical Oliver Twist te zien gespeeld door het Muziektheater VAKK uit Dedemsvaart. Het verhaal neemt ons mee naar het 19e-eeuwse London. Deze musical van Lionel Bart is gebaseerd op het boek Oliver Twist van Charles Dickens. De 11-jarige Oliver groeit op in een somber weeshuis. Hier zwaait de tirannieke Mister Bumble de scepter. Wanneer Oliver het waagt om meer pap te vragen, besluit Bumble woedend om hem te verkopen aan de begrafenisondernemer. Oliver weet te ontsnappen en zwerft door de straten van London. Daar ontmoet hij bendeleider Fagin. Deze gehaaide dief leidt kinderen op tot handige zakkenrollers. Oliver sluit zich aan, maar door een bijzonder toeval loopt alles anders dan gedacht.

Berend Botje is een stoer meisje met een levendige fantasie. Zij is de jongste telg uit de mysterieuze kapiteinsfamilie Botje die verder bestaat uit vader Berend en opa Berend. De avonturen van de Botjes zijn zó bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend weet wel beter. Als de stad in de ban raakt van een uitzonderlijk vogelei, is zij ervan overtuigd dat het om een Knoetel Ei gaat, dat alleen uitkomt op een verborgen eiland. Ze besluit de gewaagde tocht naar het eiland zelf te maken. Want voor Berend is niets onmogelijk!

In het nieuwste muzikale avontuur van De Club van Sinterklaas dreigt het jonge Pietje Fernando onbedoeld het Sinterklaasfeest in gevaar te brengen. Hij krijgt de belangrijke taak om op de gouden sleutel van Sinterklaas te passen, maar dan mist hij de boot. Met zijn beste vriend Pony draaft hij zo snel hij kan over land naar Nederland, maar komt hij nog op tijd? Een klein ramp dreigt, want zonder sleutel zal Sinterklaas geen kadootjes kunnen brengen bij alle kinderen die in huizen zonder schoorsteen wonen. De Club van Sinterklaas en het Vergeten Pietje is alweer de tiende bioscoopfilm van de fameuze club.

Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje. Als de boeven Mammie en Stan uit de gevangenis komen, besluiten ze wraak te nemen op Sinterklaas. Want hij heeft er tenslotte voor gezorgd dat ze daar terecht zijn gekomen. Ze reizen af naar Spanje om ervoor te zorgen dat Sinterklaas niet naar Nederland kan komen. Wanneer de Pieten merken dat alle deuren van het kasteel op slot zitten en de telefoonlijnen zijn doorgesneden breekt paniek uit, nu kunnen ze niet meer naar Nederland! Lukt het Sinterklaas en de Pieten om op tijd in Nederland te komen of zijn Mammie en Stan ze te slim af?

Fijne voorstelling!

Tip 3: Bezoek het attractiepark

Tip 3: Bezoek het attractiepark

Slagharen daar kun je veel beleven, Slagharen daar is het altijd feest! En dit feest gaat gewoon door in de herfstvakantie van 10.00 tot 18.00 uur elke dag. Lekker rondzweven op de vliegende olifanten, klim op een paard in de draaimolen, maak een rondje in het reuzenrad of rijd in een auto.

Bladeren kleuren goudgeel en de warme trui wordt aangetrokken: de herfst is weer begonnen. Vanaf 9 oktober, tijdens Western Wish Fall, is Attractie- & Vakantiepark Slagharen helemaal in herfstsferen. Het park is prachtig versierd met pompoenen, lampionnen, lampjes, strobalen en op het Fonteinplein prijkt een bijzondere wensboom. En heb je het al gehoord? Randy & Rosie schitteren in een nieuwe show! Randy doet een wens en vertelt dit aan iedereen die het horen wil! Zou zijn wens wel uitkomen? Kom het zien in de vrolijke en spannende show: Het mirakel van Wishaka.

En vergeet je schaatsen niet! Dikke jas aan, muts op en handschoenen niet vergeten! De winter is nog niet begonnen, maar toch kun je al komen schaatsen in de Winter Western Village vanaf 9 oktober. Lekker veel ijspret dus! En daarna opwarmen met een kop warme chocomelk of Glühwein. Je kunt ook schaatsen huren.

Kortom, een leuk dagje uit!

Tip 4: Ga indoor spelen!

Tip 4: Ga indoor spelen!

Speeltuinen buiten zijn er genoeg, maar wist je dat je in de regio Hardenberg ook lekker binnen kunt spelen? Kom lekker klimmen en klauteren in Cobus Speelkasteel bij Kampeerdorp de Zandstuve. Hét speelparadijs van Hardenberg! Cobus heeft zijn eigen speelkasteel waarin je heerlijk kunt klimmen, klauteren en glijden. Even wat anders dan het speelkasteel? Daag dan iemand uit voor een potje airhockey.

Of zou je graag weleens naar het strand willen in de herfstvakantie? Maar is het daar totaal geen weer voor? Kom dan naar Happy Fun Beach in Vakantiepark Het Stoetenslagh. Hier kun je beachvolleybal, palmboom klimmen, bowlen, boogschieten en je gewoon lekker uitleven alsof je op het strand bent. Heerlijk toch?

Wil je je ook eens uitleven als een aap? Kom lekker klimmen en klauteren in de Mad Monkey Jungle! Je wordt dan even een echte Mad Monkey! Natuurlijk ben je geen echte gekke aap, maar in de overdekte speelwereld kun je lekker gek doen bij het spelen, klimmen, klauteren en apenkooien. Leef je uit in je eigen jungle!

Waar je ook kunt klimmen en klauteren, glijden van glijbanen, kruipen door tunnels en springen op de trampolines als een aapje is bij Monkey Town. Of spelen met superlego, ravotten in de ballenbakken en voetballen of basketballen in de extra grote voetbalkooi. Daarnaast is er voor de allerkleinste een grote peuterhoek. Doe mee met een potje Funbowl. De banen zijn korter, de ballen lichter en dus leuker voor de kinderen.

Tip 5: Ga indoor zwemmen!

Tip 5: Ga indoor zwemmen!

Is het een koudere, natte dag, maar wil je toch iets leuks doen? Bezoek eens een overdekt zwembad. Het zwembad De Slag, gelegen aan de Sportboulevard Hardenberg, is recent vernieuwd en is een modern zwembad met een wedstrijdbad. Ook is dit zwembad met een apart peuter-kleuterbad zeer kindvriendelijk. Of bezoek eens het zwembad De Kiefer een wedstrijdbad waar de gelegenheid is tot recreatief zwemmen, zwemlessen en zwemmen voor doelgroepen. Houd je van baantjes trekken? Tijdens de herfstvakantie kun je van maandag t/m vrijdag bij beide zwembaden meedoen met de zwemvierdaagse. Ook zijn er in de herfstvakantie ’s middags allerlei leuke activiteiten!

Nog niet uit gespetterd? Dan vind je het waterspeelparadijs op Sprookjescamping vast geweldig! Het zwembad heeft een waterspeeltuin, een babyspetterbad en genoeg leuke glijbanen. Draai maar eens aan de wielen, waardoor een ander natgespetterd wordt of blijf lekker drijven in het zwembad, glijd met het hele gezin van de glijbaan of klim op Hannah’s kasteel. Beleef echte avonturen!

Badkleding? Check! Handdoeken? Check! Veel (zwem)plezier!

Tip 6: Leer de natuur kennen

Tip 6: Leer de natuur kennen

Wil jij het avontuur van Pico het dappere egeltje graag horen en ben je 7 jaar of ouder? Kom dan op dinsdag19 oktober naar Natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg. Na een sfeervol verhaal ga je zelf een mooi egeltje maken van twee kleuren klei.
Dus ben jij tussen de 7 en 12 jaar? Kom dan op dinsdag 19 oktober om 14.00 uur naar De Koppel. Kosten zijn € 3 en je moet je opgeven via info@dekoppel.com. Neem zelf een schoenendoos, herfstbladeren, eikeltjes, kastanjes en wat je nog meer kunt vinden mee!

Of kom op dinsdag 19 oktober naar de kindermiddag ‘knutselen in de vakantie’ bij De Wheem in Balkbrug.  Er zijn verschillende knutsel-tafels waar je langs gaat en de mooiste kunstwerkjes maakt van natuurlijke materialen. We gaan aan de slag met:
* een vogel van bladeren
* knutselen met kastanjes
* fantasiefiguren met tak en wol
* geurzakjes
* herfstige waxinelichtjes
* weven met natuurmateriaal

Om deel te nemen aan deze middag moet je je wel even aanmelden. Je ouders brengen je en halen je 2,5 uur later weer op en kunnen de mooiste knutselwerkjes mee naar huis. Kinderen tussen de zes en twaalf jaar zijn van harte welkom. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken. De kosten zijn € 2,50 per kind. Dat is inclusief een bekertje limonade of chocolademelk. Tip: trek stevige schoenen aan en kleren die vies mogen worden.

Kun je dinsdag niet? Kom dan op woensdag 20 oktober naar de kindermiddag ‘Herfst’ bij de Koppel. Kinderen vanaf 6 t/m 12 jaar zijn van harte welkom. Als het niet regent en stormt, begint de middag met een korte tocht naar buiten: ‘waaraan kun je allemaal zien dat het herfst is?’. Daarna gaan de kinderen aan de slag met een kleine pompoen. De bovenkant is er al wel afgesneden, maar het vruchtvlees zit er nog in. Dat moet er eerst uitgelepeld worden. Zo krijg je een mooie, holle bol. Stukje oase erin en dan met allerlei natuurmaterialen er een herfstig en leuk geheel van maken. Besjes, eikeltjes en takjes zijn aanwezig. Vind je zelf nog iets moois om te gebruiken, dan mag je dat natuurlijk meenemen! Kosten zijn € 3 en je moet je opgeven via info@dekoppel.com of bel 0523-273388. De middag begint om 14.00 uur.

Maar ook thuis kun je lekker creatief bezig zijn. Maak een boswandeling en neem allerlei herfstbladeren, eikels en kastanjes mee en maak hier jouw eigen leuke poppetjes of dieren van.

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod