5 leuke tips voor de herfstvakantie

De bladeren verkleuren en vallen van de bomen, het is herfst! Dat betekent voor de kinderen een weekje vrij. Maar wat is er nou allemaal voor leuks te doen in de omgeving? Wij geven jou 5 tips!

Hoeraaa het is herfstvakantie! Maar dan komt de vraag.. wat gaan we doen?

Of je nu lekker wilt genieten van de magisch gekleurde herfstbladeren, lekker een dagje binnen wil zitten of liever een dagje naar een pretpark gaat, met deze tips verveel je je niet in de herfstvakantie! Een weekje vrij heeft maar één nadeel want is het weer of geen weer?

 

 

Tip 1: Ga lekker wandelen met je kids

Tip 1: Ga lekker wandelen met je kids

Trek je schoenen aan, doe je sjaal om en ga er eens op uit in het bos. In de regio Hardenberg zijn genoeg leuke wandelroutes te vinden! Stel zelf een route samen of loop eens één van deze wandelroutes:

Wie slaapt er in het insectenhotel? En waar is de kikker gebleven? Loop samen de leuke en leerzame route voor het hele gezin! ‘Bas de Das’ is een speel-, ontdek- en belevingspad voor kinderen in het Reestdal. Volg de route en klim in groot vogelhuis of nestel je in het mezennest. Volg Bas de Das en maak kennis met alle verstopplekken van de dieren in het Reestdal. Bas de das is een route van ongeveer 1 km voor kinderen van 4-12 jaar, maar ook is ook leuk voor jongere kinderen!

Knof is verdwenen. Knof is kok bij Bospaviljoen De Rheezerbelten. Knof moet gevonden worden! Maar hoe? Een mysterie dat vraagt om echte speurneuzen. Zo is er een sporenonderzoek gedaan. Dit leverde erg interessante bewijzen op. Toverspreuken, heksenkringen, kuilen graven, door paddentunnels kruipen en kikkersprongen maken. Er komt heel wat kijken bij het oplossen van zo’n groot mysterie. Is het ze gelukt het mysterie op te lossen? Knof de pad is voor kinderen van 8-12 jaar, maar uiteraard mogen jongere broertjes en zusjes ook meedoen! De route is ongeveer 1,5 km.

Mocht je na het zoeken van Knof nog genoeg energie over hebben dan kun je ook nog een potje midgetgolfen! Versla jij jouw ouders?

Durf jij in het donker te wandelen? Doe dan mee met de Nacht van de Nacht. Tijdens de tocht in het donker worden verhalen verteld over de geschiedenis van de Ommerschans en gedichten voorgedragen. Misschien zijn er vleermuizen te zien of nachtvlinders. Er zijn ook voel- en reukspelletjes voor de kinderen. Kortom: deze spannende, nachtelijke tocht is er voor iedereen.

Veel wandelplezier!

Tip 2: Geniet van een film of voorstelling

Tip 2: Geniet van een film of voorstelling

Is het een dag wat slechter weer? Bezoek de bioscoop of theater de Voorveghter in Hardenberg. In de bioscoop zijn er verschillende films te zien, wat dacht je van een sinterklaasfilm of de film Superjuffie?

De verwende Floor vraagt aan haar steenrijke vader een zwembad vol chocolademunten. Wanneer zelfs Sinterklaas hem niet kan helpen, ontvoert hij de Sint met zijn luchtballon. In ruil voor 1 miljoen munten zal hij Sinterklaas vrijlaten. Lukt het de Pieten om de munten te maken, zodat de Sint op tijd is voor pakjesavond? Benieuwd hoe het afloopt? Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht

Juf Josje is een heel gewone juf, maar als ze een mysterieus beeldje ontdekt, verandert ze plotseling in Superjuffie. Ze schiet als een groene tornado door de lucht, kan met dieren praten en komt in actie als die in gevaar zijn! Dit is nogal onhandig als je als nieuwe juf les moet geven aan groep 6. Een aantal leerlingen ontdekt het geheim van Josje en helpt haar smoesjes te verzinnen voor de strenge meester Snor zodat zij dieren kan blijven redden. Maar als er een tijgertje verdwijnt uit de dierentuin, moeten Superjuffie en de kinderen samenwerken om dit mysterie op te lossen en grotere problemen te voorkomen. Nieuwsgierig geworden? Superjuffie

Zaterdag 20 mei is de voorstelling Het Zandkasteel op de piratenboot (2+). Er worden deze dag twee voorstellingen gegeven om 13.30 en 16.00 uur. De kinderen mogen lekker mee dansen, zingen en bewegen en kunnen na afloop natuurlijk op de foto met Koning Koos, Prinses Sassa en Toto! Op dinsdag 23 mei vanaf 15.00 uur is de voorstelling Theater Gnaffel Het Bos Draaft Door (6+). Voor de voorstelling vanaf 13.45 uur kan er in de foyer worden geknutseld met natuurlijke materialen. De kosten hiervoor zijn € 5,00 inclusief een glaasje ranja. Om 14.45 uur is het afgelopen zodat iedereen op tijd in de zaal zit voor de voorstelling.

Fijne voorstelling!

 

Tip 3: Bezoek het attractiepark

Tip 3: Bezoek het attractiepark

Slagharen daar kun je veel beleven, Slagharen daar is het altijd feest! En dit feest gaat gewoon door in de herfstvakantie van 10.00 tot 19.30 uur elke dag. Lekker rondzweven op de vliegende olifanten, klim op een paard in de draaimolen, maak een rondje in het reuzenrad of rijd in een auto.

En vergeet je zwemkleding niet! Begint het net te regenen? Of wil je gewoon even lekker zwemmen? Dat kun je naar het subtropische waterpark Aqua Mexicana gaan. Houd je van water, slingerende glijbanen, bubbels en het strand? Dan moet je zeker even langsgaan!

Kortom, een leuk dagje uit!

Tip 4: Ga indoor zwemmen/spelen!

Tip 4: Ga indoor zwemmen/spelen!

Is het een koudere, natte dag, maar wil je toch iets leuks doen? Bezoek eens een overdekt zwembad. Het zwembad De Slag, gelegen aan de Sportboulevard Hardenberg, is recent vernieuwd en is een modern zwembad met een wedstrijdbad. Ook is dit zwembad met een apart peuter-kleuterbad zeer kindvriendelijk. Of bezoek eens het zwembad De Kiefer een wedstrijdbad waar de gelegenheid is tot recreatief zwemmen, zwemlessen en zwemmen voor doelgroepen. Houd je van baantjes trekken? Tijdens de herfstvakantie kun je van maandag t/m vrijdag bij beide zwembaden meedoen met de zwemvierdaagse.

Nog niet uit gespetterd? Dan vind je het waterspeelparadijs op Sprookjescamping vast geweldig! Het zwembad heeft een waterspeeltuin, een babyspetterbad en genoeg leuke glijbanen. Draai maar eens aan de wielen, waardoor een ander natgespetterd wordt of blijf lekker drijven in het zwembad, glijd met het hele gezin van de glijbaan of klim op Hannah’s kasteel. Beleef echte avonturen!

Badkleding? Check! Handdoeken? Check! Veel (zwem)plezier!

Speeltuinen buiten zijn er genoeg, maar wist je dat je in de regio Hardenberg ook lekker binnen kunt spelen? Kom lekker klimmen en klauteren in Cobus Speelkasteel bij Kampeerdorp de Zandstuve. Hét speelparadijs van Hardenberg! Cobus heeft zijn eigen speelkasteel waarin je heerlijk kunt klimmen, klauteren en glijden. Even wat anders dan het speelkasteel? Daag dan iemand uit voor een potje airhockey.

Of zou je graag weleens naar het strand willen in de herfstvakantie? Maar is het daar totaal geen weer voor? Kom dan naar Happy Fun Beach in Vakantiepark Het Stoetenslagh. Hier kun je beachvolleybal, palmboom klimmen, bowlen, boogschieten en je gewoon lekker uitleven alsof je op het strand bent. Heerlijk toch?

Wil je je ook eens uitleven als een aap? Kom lekker klimmen en klauteren in de Mad Monkey Jungle! Je wordt dan even een echte Mad Monkey! Natuurlijk ben je geen echte gekke aap, maar in de overdekte speelwereld kun je lekker gek doen bij het spelen, klimmen, klauteren en apenkooien. Leef je uit in je eigen jungle!

Tip 5: Leer de natuur kennen

Tip 5: Leer de natuur kennen

Kom naar de kindermiddagen in activiteitencentrum De Koppel! Kinderen vanaf 6 t/m 12 jaar zijn van harte welkom! Oudere of jongere kinderen die het leuk vinden, zijn natuurlijk ook welkom. Op 20 oktober is er een middag, waarbij er iets lekkers gemaakt gaat worden. Deze middag gaan de kinderen de herfst beleven, want zij gaan zelf mini-appeltaartjes maken. Met het recept erbij, wordt het zo’n lekkere taart, dat zelfs de oma’s en mama’s hiervan kunnen leren. Of kom naar de waterdoemiddag op 24 oktober. Waar blijft het water dat je door de wc spoelt? En welke beestjes leven er in de Vecht? Ontdek de antwoorden op deze vragen en onderzoek waterdiertjes, ga wc-pot
hengelen of maak je eigen fantasiebeest. Ook is er op 26 oktober en kindermiddag, die in het teken staat van schapenwol vilten.  Na het lezen van een Indisch sprookje over waterlelies en feeën, gaan de kinderen een fee vilten. Stap voor stap worden het hoofd, armen en een lijfje gemaakt. Ook krijgt de fee een jurk en haren van wol. Lijkt het je leuk om mee te doen? Kom dan de vrijdagmiddag in de herfstvakantie naar De Koppel!

Heb jij zin om een fijne middag te knutselen met spullen uit de natuur? Kom dan op dinsdag 23 oktober om 13.30 uur naar de Wheem in Balkbrug om samen mooie dingen te knutselen met eikels, blad en kastanjes en nog veel meer. Zo maak je bijvoorbeeld een knutselwerkje van bladeren, een egeltje van klei, een geurpotje en mooie figuurtjes van eikels en kastanjes. Ook is er een hoekje waar je naar een herfstverhaal kunt luisteren. Kortom; een gezellige knutselmiddag. De middag is voor kinderen tot 12 jaar.

Maar ook thuis kun je lekker creatief bezig zijn. Maak een boswandeling en neem allerlei herfstbladeren, eikels en kastanjes mee en maak hier jouw eigen leuke poppetjes of dieren van.

Ben je niet zo van de natuur en wil je liever een 3D-wenskaart maken of een stad bouwen met 3D-pennen? Dan moet je in de vakantie naar Fablab Hardenberg gaan!

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod