navigatie overslaan

Evita Logtenberg

Je hebt mensen die gewóón doen, maar Evita Logtenberg dóet het liever gewoon. De 20-jarige ondernemer achter Fittastic Sportswear is jong, energiek en haar kleding is on-trend. Ze weet precies wat ze wil én wat haar fans willen: hippe, betaalbare sportkleding waarin je je in de sportschool zelfverzekerd voelt.

play

Evita was nog maar 18 jaar toen ze besloot voor zichzelf te beginnen. Naast haar studie Technische Bedrijfskunde startte ze Fittastic Sportswear waarmee ze sinds twee jaar veel jonge sportievelingen aan een goed sportoutfit helpt.

Eerste collectie

“Sport is mijn uitlaatklep. Ik ben altijd druk en wanneer ik sport voel ik me relaxed”, zegt Evita. Ze fitnest graag en in coronatijd was daar veel tijd voor. “Ik kon alleen weinig mooie sportkleding vinden die betaalbaar is en waar jonge meiden zoals ik zich zelfverzekerd in voelen. Ik dacht al snel: waarom ga ik er niet voor zorgen dat het er komt!”
Evita ging op zoek. Ze maakte verschillende ontwerpen en liet samples maken bij tientallen verschillende leveranciers. Uiteindelijk vond ze de juiste leverancier die kon maken waar ze naar op zoek was: kleding die zweetproof, squatproof en comfortabel is. “Er ging veel tijd overheen voordat ik mijn eerste collectie uitbracht. Ik heb veel mensen gesproken erover en uiteindelijk ben ik zo klein mogelijk begonnen om de risico’s zo laag mogelijk te houden.”

Live op social media

Toen ze begon wist niemand nog wat Fittastic was. Dat duurde niet lang. “Ik ging veel live op social media en bouwde in korte tijd merkbekendheid en naamsbekendheid op.” Inmiddels heeft ze ruim 33 duizend volgers op TikTok.

Thuis werd de voorraad sportleggings, hoodies, sportshirts snel groter. Vorig jaar verhuisde ze daarom haar bedrijf van haar slaapkamer in Dedemsvaart naar de Kastanjehof in Hardenberg. “Ik ben goed begeleid door Startershuis Doen, nu Ondernemen in Hardenberg. De verhuizing heeft me heel erg geholpen. Ik kende niet veel jonge ondernemers. Nu wel. We werken veel samen en versterken elkaar echt.”

In de winkels

Het werk van Evita speelde zich voornamelijk online af, maar dat is sinds kort anders. “Ik krijg steeds vaker de vraag of mensen de kleding kunnen passen. Verder merkte ik dat het online moeilijk is om te bewijzen dat Fittastic echt kwaliteit levert”, vertelt Evita. Ze zocht de samenwerking met Prins Sport in Hardenberg, waar haar kleding nu te koop is. De stap naar de fysieke winkel bleek een succes.

De ondernemer heeft inmiddels twee parttimers in dienst en een aantal stagiaires. Ze vullen hun dagen met klantenservice, ontwerpen van nieuwe kleding, social media en het benaderen en bezoeken van nieuwe winkels. Tussendoor gaat Evita nog een paar uurtjes naar school. “Zo min mogelijk, want ik focus me het liefst op mijn bedrijf.”

Inmiddels hangt de kleding van Fittastic in 25 winkels door het hele land. Waar het eindigt weet ze niet. “Ik heb nu nog de focus op Nederland, maar ik heb grote ambities om ook internationaal te gaan.”

FAVORIETE PLEKKEN VAN EVITA LOGTENBERG:

  1. Sportschool Ultragym. “Ultragym is de plek waar ik graag kom om te sporten. Het is een kleine sportschool die niet superdruk is met erg vriendelijk personeel. Ze hebben er de nieuwste apparatuur en ik mag er altijd mijn content voor Fittastic opnemen. Dat is superfijn!”

  2. Thuis bij mijn ouders. “Ik woon sinds kort op mezelf, maar kom wekelijks bij mijn ouderlijk huis in Dedemsvaart. Het is fijn om even bij te kletsen met mijn ouders en zussen en om mijn hondje te knuffelen. Ik kan over letterlijk alles met mijn ouders praten. Ook zakelijk. Het is fijn dat ze soms over mijn schouder meekijken en advies geven.”

  3. De Troubadour. “Ik doe graag een drankje met vrienden en ik kom daarvoor graag in de Troubadour. Het is er altijd gezellig en omdat het maar twee minuten van mijn kantoor is, zijn mijn collega’s en ik er op vrijdagmiddag regelmatig te vinden.”