Fris is… energie opdoen in regio Hardenberg!

Hardenberg gelegen in het Vechtdal, is dé vrijetijdsregio van Nederland. De streek van tegenstellingen en balans. Waar spanning en ontspanning en gezond en genieten samenkomen. Nieuwe energie en inspiratie voor jong en oud. Hier is altijd iets te zien, proeven of beleven. Puur en eerlijk.

Dit samen met de nuchtere gastvrijheid maakt Hardenberg de meest vitale regio van het land. Hardenberg biedt een gevarieerd aanbod cultuur, natuur en avontuur. Voor alle generaties en in elk seizoen. Met veel evenementen, theater, sport, horeca en bezienswaardigheden. Van verse asperges in het voorjaar tot survivallen in het najaar, van varen over de Vecht in de zomer tot winterse gezelligheid in de stad. In Hardenberg is altijd iets te zien, proeven of beleven. Puur en eerlijk. Fris is energie opdoen in regio Hardenberg.

FRIS magazine!

FRIS magazine!

Een nieuw en fris magazine: FRIS magazine is uit! In het magazine staan verhalen van streekproducenten, smakelijke recepten, winactie, evenementen en tips voor uitjes. Promotiestichting Gramsbergen deelt in het magazine het programma van het bostheater en een nieuw evenement: een avondmarkt met streekproducten.

Lees het magazine

Bijzonder overnachten: in een wijnvat!

Bijzonder overnachten: in een wijnvat!

Ontdek Boerderijcamping De Boergondier! Ervaar rust, natuur en het echte boerenleven. Verken prachtige landschappen te voet of per fiets. Sluit je dag af met gezelligheid rond het kampvuur. Boek nu voor een onvergetelijke vakantie vol verbondenheid met de natuur. Wil jij ook overnachten in dit grote wijnvat? Dat kan!

Boek nu

Mmm.. Frisse recepten!

Mmm.. Frisse recepten!

Om je vingers bij af te likken deze heerlijke, verrukkelijke recepten. Welke ga jij maken?

Heb jij zelf ook een heerlijk recept met een streekproduct? Stuur het op en wie weet win jij een overnachting met biertub én diner! Dat wil je, toch?

ASPERGES

ASPERGES

Het is weer tijd voor het witte goud: het aspergeseizoen is aangebroken! Van april t/m juni kun je weer heerlijk genieten van de versgeplukte asperges! Tot 24 juni wordt er weer volop aandacht besteed aan de Koningin van de groente. Wil je ook genieten van de asperges en kun je niet wachten? Kijk snel hieronder (ook voor een heerlijk ijsrecept).

Eet smakelijk!

Lees meer over de asperges

WIN! een overnachting in de Skyte Lodge mét biertub én diner

WIN! een overnachting in de Skyte Lodge mét biertub én diner

Hoe maak je kans?
Stuur jouw recept op met tenminste één streekproduct erin. Geef het een naam en klaar is kees! Wij maken eind september de winnaar bekend.

*wanneer je een recept instuurt, mogen wij het gebruiken op onze website.

Ik wil winnen

We hebben een Michelinster!

We hebben een Michelinster!

Jelle Jansen en Corine Kleine van Restaurant De Woage uit Gramsbergen hebben een Michelinster!

Lees meer of boek een tafel

Heerlijke Smaakroute door het centrum van Hardenberg

Heerlijke Smaakroute door het centrum van Hardenberg

Hardenberg heeft verschillende keukens om te ontdekken en vele smaken om te proeven. Tijdens de smaakroute van Hardenberg nemen we je graag mee op pad langs verschillende knusse plekjes en adresjes die je graag meer over hun specialiteiten vertellen. Natuurlijk kun je de specialiteiten ook kopen en proeven! Klinkt goed, toch?

Klinkt zeker goed!

Vechtdal Proefpalen

Vechtdal Proefpalen

Laat je onderdompelen in het Verrukkelijk Vechtdal. Een route langs de Smaakmakers in het Vechtdal; van streekproducent tot culinaire smaakadresjes. Kom meer te weten over onze lokale Smaakmakers. Het ambacht, de trots, het verhaal. Onmisbare ingrediënten, puur of verwerkt in verrassende gerechtjes. Van de Vechtdal-grond direct naar je mond. Onderweg geniet je van het afwisselende landschap van het Vechtdal en de Vecht.

In het Vechtdal zijn er 5 Vechtdal Proefpalen te vinden die allemaal op de locaties van de Smaakmakers staan. Deze Proefpalen zijn interactief en vertellen je op een leuke wijze wat er op die Smaakmakers locatie allemaal te ontdekken valt. Ga op zoek naar de Vechtdal asperge of maak kennis met Timmy het Theeblad bij een theeplantage. Laat je verwennen door de heerlijkste streekgerechten, pluk zelf de mooiste bessen of kom oog in oog te staan met de Vechtdal Hooglanders; de afstammelingen van de oeros.

Ik wil meer weten

Terugblik: Week van de Smaak: 7 t/m 16 april

Terugblik: Week van de Smaak: 7 t/m 16 april

Een week van smakelijke activiteiten, denk aan een tour langs streekproducten mét heerlijke hapjes, een pop-up aspergediner, high tea met Pasen, een streekfood festival en ga nog maar even door!

Vertel me meer

Ondernemer: Erna en Karin Bosman - Visit Regio Hardenberg

Ondernemer: Erna en Karin Bosman

Eigenaren Hoeve Bosman

Hoeve Bosman draait hele jaar door

Lees meer
Ondernemer: Peter en Klara van den Bosch - Visit Regio Hardenberg

Ondernemer: Peter en Klara van den Bosch

Eigenaren Zuivelboerderij De Waard

‘De omgeving maakt het product’

Lees meer
Ondernemer: Gert en Carina Kelder - Visit Regio Hardenberg

Ondernemer: Gert en Carina Kelder

Bierbrouwers bij De Mommeriete

De Mommeriete: Liefde voor speciaalbier

Lees meer
Ondernemer: Jan Nijhuis - Visit Regio Hardenberg

Ondernemer: Jan Nijhuis

Aspergeboer

'Het is de beleving. Mensen zijn altijd enthousiast!'

Lees meer
Ondernemer: Hans Noorman - Visit Regio Hardenberg

Ondernemer: Hans Noorman

Eigenaar Brouwerij Avereest

Tussen de koperen ketels proef en beleef je de oorsprong van de streek.

Lees meer
Ondernemer: Jolande Nanning - Visit Regio Hardenberg

Jolande Nanning

Directeur

“WIE JE OOK VOOR JE HEBT, HET DRAAIT OM DE INHOUD”

Lees meer
Ondernemer: Tonny Lubben - Visit Regio Hardenberg

Tonny Lubben

Eigenaar blauwebessenkwekerij de Bessentuin

De beleving tussen de bessenstruiken blijft bijzonder.

Lees meer

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek jouw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod