Wij hebben de volgende opties voor U geselecteerd om te overnachten:

Foto - Visit Hardenberg
Foto - Visit Hardenberg
Foto - Visit Hardenberg
Foto - Visit Hardenberg
Foto - Visit Hardenberg

Waar bevinden zich de getoonde bedrijven op de kaart?

Fietsen in Overijssel

 

Overijssel staat bekend om haar afwisselende landschap en grote verscheidenheid in plant- en diersoorten. Dat maakt het fantastisch om een stuk te fietsen in Overijssel! Er is zoveel te zien dat u wel dagen door zou kunnen gaan. Fiets langs de IJssel of de Vecht, door de bossen of voel de wind in uw haren als u fietst door een van de uitgestrekte weilanden. Fietsen in Overijssel is een feest!

In de provincie Overijssel is een uitgebreid fietsnetwerk aangelegd dat door de hele provincie aangegeven wordt. De flexibele opzet van dit netwerk staat u toe zelf uw afstand en route te bepalen. Ook heeft de introductie van het nieuwe keurmerk “Fietsers welkom!” bijgedragen aan de fietsvriendelijkheid van de omgeving. De provincie heeft er werkelijk alles aan gedaan om fietsen in Overijssel zo aangenaam mogelijk te maken!

Fietsroutes om te fietsen in Overijssel

Voor iedereen die wil fietsen in Overijssel heeft de provincie een uitgebreid fietsroutenetwerk uitgezet. U bepaalt zelf waarheen en hoever u wilt fietsen in Overijssel. Met verschillende borden verspreid door de hele provincie kunt u gemakkelijk de route vinden die u wilt fietsen. Alle knooppunten in het netwerk hebben een nummer. Als u gaat fietsen in Overijssel ziet u bordjes staan met naar twee kanten een pijl met daarop een nummer. Deze nummers staan voor eeen bepaald knooppunt en wijzen u dus de weg. U kunt heel gemakkelijk uw route om te fietsen in Overijssel uitzetten met behulp van de Routeplanner. Zoom daarbij gewoon in naar de regio Hardenberg, klik op het knooppunt waar u wilt starten en verbindt verder de knooppunten waar u langs wilt met elkaar. Super eenvoudig!

U vindt de Routeplanner hier

“Fietsers Welkom!”

De provincie is nog niet zo lang geleden gestart met het uitgeven van een nieuw keurmerk, het “Fietsers Welkom!” keurmerk. Met het nieuwe keurmerk laat de provincie zien dat het alles wil doen om het fietsen in Overijssel zo aangenaam mogelijk te maken. “Fietsers Welkom” is een keurmerk voor horeca ondernemers om te laten zien hoezeer zij gericht zijn op de recreatieve fietsers in de provincie. Zo bent u er dus van verzekerd dat u op een goede en relaxete manier kun genieten van bijvoorbeeld een goede kop koffie tijdens het fietsen in Overijssel.

Fietsen in Overijssel in Hardenberg

Geen gemeente is zo representatief voor het fietsen in Overijssel als de uitgestrekte gemeente Hardenberg. In de directe omgeving van Hardenberg barst het van de natuur. Bossen, weilanden, de Vecht. Alles is aanwezig. Als u gaat fietsen in Overijssel is de gemeente Hardenberg dé omgeving om dat te doen. Ieder jaar wordt er door de Hardenberger Fietsvereniging (HFV) een Fietsvierdaagse georganiseerd. Bij dit evenement, dat ieder jaar in juli plaatsvindt, wordt een aantal routes uitgestippeld die u door de omgeving van Hardenberg brengen. Dit is een goede manier om op een georganiseerde manier de omgeving van Hardenberg op de fiets te ontdekken.

Happen en Trappen

Een unieke beleving voor wat betreft fietsen in Overijssel vindt u ook in Hardenberg, Happen en Trappen. Deze organisatie heeft door België en Nederland verschillende routes uitgezet waarbij een unieke combinatie wordt gemaakt tussen lekker fietsen en heerlijk eten. De route “Hardenberg aan de Overijsselse Vecht” is een gastronomische dagtocht van ongeveer 50 kilometer die start bij Landhove Zwieseborg. Hier zult u bediend worden van een goede kop koffie met wat lekkers. Daarna krijgt u een soepje bij De Gloepe in Diffelen. Vervolgens eet u uw hoofdgerecht bij Spoor 7 in Mariënberg. En tot slot wacht er een dessert in De Rheezerbelten in Hardenberg. De kosten voor Happen en Trappen zijn €38,50. Bij het startpunt kunt u voor een meerprijs van €10 ook een fiets huren, maar u kunt natuurlijk ook gewoon uw eigen fiets meenemen. Fietsen in Overijssel was nog nooit zo lekker!

Voor meer informatie of het doen van een reservering klikt u hier

ANWB fietsroute

Als u geen zin heeft om zelf een route uit te stippelen tijdens het fietsen in Overijssel kunt u natuurlijk ook kiezen voor een route die al uitgezet is. Zo biedt de ANWB bijvoorbeeld de Boswachterij Hardenberg route. Deze route loopt tussen Mariënberg en Hardenberg, ten noorden van de Vecht. Als u ervoor kiest deze route te volgen fiets u door de uitgestrekte bossen van Boswachterij Hardenberg. Een prachtig stuk om te fietsen in Overijssel!

Niet gevonden wat U zocht?

Hardenberg biedt nog een tal van andere overnachtingsmogelijkheden.

Bekijk alle overnachtingsmogelijkheden