Muziekvoorstelling Something Like Sunshine & Back to Hank

Mooie muzikale avond met country, pop, folk en oldtime music.

Een avond voor muziekliefhebbers. Dat is de voorstelling op zaterdag 11 augustus in Het Bostheater in Gramsbergen. Er staan deze avond twee gezelschappen op het podium tussen de varens: Something Like Shunshine uit Den Haag en Back to Hank uit Nijmegen. De voorstelling is gratis, mar een vrije gift voor de instandhouding van het openluchttheater wordt zeer op prijs gesteld.

Teddy Macrander en Aina Qvist vormen Something like Sunshine. De twee spelen al ruim drie jaar samen en schrijven veel eigen nummers. Ze worden geïnspireerd door artiesten als Dixie Chicks, John Mayer, Ilse de Lange/Common Linnets, Lennon and Maisy en Taylor Swift. Het genre van Something like Sunshine is een combinatie van country, pop en folk en Teddy en Aina zingen veel tweestemmig. In december 2015 heeft het duo de finale gewonnen van de landelijke Unicef Talent Battle in het Paard van Troje en vorig jaar oktober werd de finale van De Beste Singer Songwriter van het Groene Hart gewonnen. Bijzondere optredens waren er met het Madnessfestival op Ameland, het Bevrijdingsfestival en de Uitmarkt in Den Haag.

Back to Hank is een roots-band die wordt gevormd door de flamboyante gitariste en zangeres Marianne de Bil. Met aan haar zijde Ger de Vries (zang, mondharmonica en neck resonator gitaar), Ton Hesius (zanger), Eric Lange (contrabassist) en Bob L’Istelle (gitaar, mandoline en banjo). Het vijftal neemt je mee naar het platteland van het Amerika van de jaren ’30. Onderweg kom je van alles tegen; een optocht in New Orleans, een lifter op zoek naar de ware liefde, stoomtreinen, vluchtende criminelen en heimwee. De muziek van Back to Hank is diep geworteld in het verleden van Amerika. Het is muziek die zich kenmerkt door eenvoud, mooie samenzang en doorleefde teksten. Back to Hank speelt echte old time Music met covers van o.a. de Old Crow Medicine Show, Fred Eaglesmith, Steve Earle, John Hiatt en de Steeldrivers.

  • Het Bostheater
    Het Hoge Holt 17, Gramsbergen
  • Gratis

Dit evenement is te bezoeken op:

Op de kaart

Muziekvoorstelling Something Like Sunshine & Back to Hank

Het Hoge Holt 17, Gramsbergen

In de buurt van Muziekvoorstelling overnachten? Bekijk de volgende opties:

De leukste vakantie beleef je natuurlijk in deze regio!

Bekijk nu het aanbod in Hardenberg en boek uw onvergetelijke vakantie!

Bekijk het aanbod